Inlägg från: Fru Orange |Visa alla inlägg
  • Fru Orange

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Var in igår kväll och skrev ett jättelångt inlägg till er när explorer helt plötsligt slutade att fungera och mitt inlägg försvann ...

    Men det jag ville säga var att ni som fortfarande inte fått bukt med magen på era små troll skulle kunna prova att ta bort mjölkprodukter ur er egen kost, glöm bara inte att ersätta med extra kalcium. Jag slutade dagen efter vi kom hem och redan dagen efter det var Felix mycket lugnare och nu har han i princip inga knip-kramper alls. Han är fortfarande mycket gasig och bajsar säkert 7-8 ggr/dygn men så länge han är glad så gör ju inte det något . Tar även Minofom-droppar... Rapar honom så gott det går, lägger upp honom högt på axeln så att han har sina armar pekandes rakt ut, det brukar fungera ganska bra.
    Gjorde så även med mina två äldsta då de hade kolik och det var något man då blev rekommenderad, idag verkar de inte rekommendera någonting tycker jag - på BB sa de bara typ - Jaså?! när vi sa att han är extremt gasig och har knip...
    Läste häromdagen att ca 25% av alla spädbarn är överkänsliga mot komjölk.

    Vi har en försäkring i Trygg-Hansa där vi har de två äldsta försäkrade, har varit nöjd med dem i alla år så jag hoppas att vi kan få fortsätta att vara det .


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Länk till pysventilen :
    http://www.windi.nu/?gclid=CPmJyeOKvqACFQxB3godyk-uSw


    Länk till kolikmassage (vet att det ska finnas någon länk som visar också men hittar inte den just nu):
    http://www.tryggabarn.nu/barn/Page10589.html

    Vi masserar magen åtminstone en gång per dag men han har inte så mycket knip längre så egentligen tror jag inte att den behövs nu men det är ju lite mysigt också så vi gör den mest bara därför - han tycker om det för han ligger så stilla, förutom att han envisas med att sprattla med benen lite .

    Här är man lat så jag ligger ner och nattammar och det fungerar bra för oss - har absolut inte varit duktig och låtit honom ligga i vaggan på nätterna, men tror nog att det egentligen är mest för min egen skull, nu har jag en hand på honom hela tiden och eftersom jag vaknar till ofta så vet jag att han är OK... De kvällar han sover när vi ska gå och lägga oss kan jag i alla fall inte somna förrän han vaknar och ska äta för jag kan inte koppla av och reser på mig och kollar till honom hela tiden.

    vera: Hur har du det med din foglossning? Min är mycket bättre men långpromenader är ju inte att tänka på har jag märkt, vi gick till apoteket i torsdags och det är ca 4 km t/r och jag har ännu inte riktigt återhämtat mig .


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    sol: Du ska nog kolla det där med stygnen. En del har ju problem med stygn som inte lossnar - jag trodde att de skulle vara borta efter ca 10 dagar. Själv är jag bara väldigt öm där stygnen har varit.
    Kanske du skulle prova några dagar att hoppa över mjölkprodukter för att se om inte magen blir ännu bättre - vi märkte resultat redan dagen efter jag slutat. Märks det inte någon skillnad på ett par dygn så är det ju bara att börja igen .

    vera: Min mage är alldeles stor och slapp och min viktnedgång har också helt stannat av, gick upp 21,5 under graviditeten och har gått ner 13 hittills men har inte gått ner något de sista två veckorna ...
    Men å andra sidan gör ju amningen sitt till - så småningom kommer vi att gå ner. Jag ammade min yngste storpojk till han var drygt 10 månader och då var jag nere på 54 kilo (vägde då 59 normalt till mina 1,74 - nu är det förvisso 18 år sedan ).
    Usch, vad jobbigt med ryggont - själv har jag som det känns fått tillbaka min migrän med full styrka, kom som ett brev på posten här i måndags när maken for till Stockholm för anställningsintervju, och inte kan man äta migräntabletter när man ammar. Som tur är har maken kommit hem igen .


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Miss Lillis: Ja, tyvärr lär vi nog bli tvungna att göra det , jag vill absolut inte men då maken inte får något jobb och den ekonomiska situationen börjar bli katastrofal så har vi inte så mycket val om han kan få ett jobb där.


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Halloj alla!

    Här ramlar allt på som det ska .

    Vår lill-plutt sover inte så långa stunder på dagarna heller (oftast) och tycker allra bäst om att sova i famnen under dagarna och eftersom vi är båda hemma så har han fått gjort det. Han sover gott när vi är ute och promenerar men då jag fortfarande inte kan gå så långt så blir tyvärr promenaderna alldeles för korta. Har dock börjat träna lite nu, bara magen och rumpa för att försöka stabilisera upp bäckenet igen men visst märks det att man varit orörlig länge då jag absolut inte har samma ork som förr . Men det kommer snart att ge sig - har ju bara tränat i knappt en vecka .

    Sist vi var och vägde och mätte Felix vägde han 5200, då var han sex veckor däremot får vi ju aldrig riktigt veta vad han väger då vår kära BM mäter som en kratta ... Första gången vi var där mätte hon honom till 57 cm (han var alltså 56cm lång när han föddes), andra gången fick hon honom till 56 cm , han hade då uppenbarligen krympt... Sista gången nu fick honom honom till 58 cm (men vi hade mätt honom innan hon kom och fick honom till i alla fall 63 cm) och vi tror mer på vår egen mätning än hennes då vi redan använder stl 68 i kläder, alla 50-56 är för små sedan ett par veckor tillbaka.

    Felix gillar inte att ligga ner alls, det är bara på nätterna som han sover bra i sin vagga. Han vaknar någonstans mellan 4-6 timmar efter sista matning och då brukar jag ta över honom i vår säng, någon gång ibland lyckats jag hålla mig sjäv vaken så pass att jag har lagt tillbaka honom i vaggan. Så babysittern är en bra tillgång även i det här huset .

    Här uppe har vi inga föräldragrupper så vi har vår egen lilla familjegrupp jag och maken . Ger ju lille mannen massage varje dag, två gånger om dagen får han kolikmassage och i samband med den första brukar jag massera hela honom.
    Däremot önskar jag att det fanns babysim här uppe då han älskar vatten, han älskar både att bada och duscha och blir alltid lika ledsen när badet eller duschen är över {#lang_emotions_cry}.

    Går och är lite deppig då jag imorgon tvingas avliva min älskade lille katt. Han har börjat kissa i sängar och det funkar ju bara inte så imorgon kommer veterinären hem hit. Vilket är det enda positiva i hela den här historien då han inte behöver avsluta sitt liv med att åka bil i 14 mil och bli alldeles stressad utan kan få sluta sina dagar på någon av sina favoritplatser. ♥


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Är inte heller inne så ofta längre...

    Det är mycket tankar som far här runt att flytta ner osv, nu har vi i alla fall tagit beslutet att flytta ner i början på juli men säger nu att det bara är på prov under ett halvår. Får inte maken eller jag ett jobb så flyttar vi upp igen då jag har jobb här uppe (även om det är så trist att man kan krevera).

    Här uppe har de föräldragrupper när barnen har blivit över året . Blev lite paff när jag var på återbesöket hos BM och kollade om allt hade återgått till det normala och hon berättade det.
    Har en bit av ett stygn kvar i mellangården men hon tyckte att vi ska avvakta ännu lite till för det SKA försvinna av sig själv...
    Apropå mens så fick jag min första mens fyra veckor efter förlossningen, hör till den skaran som har en kropp som fungerar alldeles utmärkt på det sättet (inte för att jag tycker att det är så utmärkt men men... ).

    Igår var vi på 2-månaderskontrollen och allt var som det skulle , så inget att oroa sig över där. Felix är som Selma, har varit väldigt stark i nacken hela tiden.
    Denna gång mätte BM upp honom till 62 cm och 5900g. Att han har blivit tung råder ju inget tvivel om, det känns när man går och bär på honom, längden är ju som det är... Den blir bara på ett ungefär, det sa hon själv igår.

    Då vi är hemma båda två har vi det nog ganska bra , maken går iväg och tränar en timme efter frukost och när han kommer hem går jag ner i källaren och tränar och lägger mig i solariet. Har ett gammalt solarium med gamla rör och solar 10-15min fram och bak varannan dag och sidorna varannan dag, det är mest för att få vara lite själv och så passar jag på att lyssna på ljudbok samtidigt. Just nu lyssnar jag på Leif G W Perssons "Linda som i Lindamordet", gillar hans böcker.

    Läkaren som kollade Felix igår sa att det är bra att de reagerar negativt när främlingar tar i dem, det visar att de är vakna och medvetna om sin omgivning. Så, Vanillie, jag tycker inte att du ska ta det negativt - det kommer att gå över. Och finns det någon jag litar på så är det vår läkare vi har här uppe - honom kommer jag att sakna när vi flyttar ner. Den bästa läkaren jag någonsin haft!!!

    Vet att det var något mer men får ta det en annan gång om minnet har kommit i retur


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Vi hade en hektisk vecka förra veckan vi med. For ner till Stockholm på måndagkvällen för att kolla huset vi ska bo i och planera lite... Det är lite mer jobb än vad vi har räknat med på huset men det får väl ge sig. Felix har nu träffat sin mormor och morfar och sin farmor för första gången och det föll väl ut . Sen for vi hem igen onsdag kväll men när vi stannade under natten för att sova en timme så blev det 3½ så vi kom hem halv-2 i torsdags eftersom det blev mer stanna och mata och byta på Felix än om vi fortsatt under natten. Det tog på krafterna hos oss alla tre men nu är vi återställda efter den resan.
    I fredags fyllde min äldste son 20 år ... Otroligt!!! Känns inte som om det var så många år sedan han kom till världen och så sitter man här nu med nästa mirakel i famnen {#lang_emotions_sunny}.

    Felix vaknar en gång per natt och då får han komma över och sova bredvid oss.

    MissLillis: Usch, vad jobbigt med mjölkstockning - skönt ändå att du fixar till det utan att det behöver bli ännu värre.
    Visst blir man förvånad när de sover längre än vad man förväntar sig .

    Fröken Lycklig: Vi har ju två veckor kvar till sprutan vi... Sist i gänget som vi blev . Men mina två äldsta reagerade inte nämnvärt, det minns jag i alla fall.

    Vera: Skönt att få vara lite själv! Och nyttigt för pappa och Selma att få rå om bara varandra.

    Här finns lusten men eftersom mitt ena stygn vägrar försvinna är det dock inte så skönt ... BM sa ju att den ska försvinna av sig själv men jag börjar misströsta

    Kram på er


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Här får vi inte till några riktiga rutiner heller men Felix somnar allt mellan 20.30 och 24.00 oftast mellan 21.30 - 23.00 och han vaknar någon gång mellan 03.00 - 06.00 beronde på när han har somnat då förstås. I torsdags när vi kom hem efter vår tuffa resa somnade lill-skrutten redan klockan 18.30 och sov till ett på natten och åt då för att sen sova hela natten till åtta men då var han slut... När han äter på förnatten/morgonkvisten somnar han alltid om och vi brukar vakna runt halv-nio förutom på måndagar då vi alltid brukar försova oss och sova till halv-tio förutom idag då var lill-plutten pigg och ville gå upp redan halv-åtta .

    Vanillie: Tror inte att det finns något rätt eller fel när det gäller lägg-tider när de är så små, vi föräldrar måste ju göra det som känns rätt för de små och oss själva . När mina stora pojkar var små så var de nog närmare året innan de la sig redan vid 19-tiden. Det blev så att nätterna blev succesivt längre ju äldre de blev och då försökte vi att lägga dem tidigare och tidigare istället för att morgnarna skulle bli senare och senare.
    Hoppas att hon inte blir dålig av sprutan nu!


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    Vad bra MissLillis att du tar det med en nypa salt! Herre Jösses... Det är ju inte bara för att äta de ligger vid bröstet, det är ju närhet och trygghet också - menar hon att man efter 10 minuter bara ska ta bort dem och säga att nu har du ätit klart lilla vän! Usch, vad irriterad jag blev kände jag {#lang_emotions_surprised}...

    Sitter och håller på att lära mig psalm 791 för den har jag hittat till Felix dop , vi ville inte ha "Tryggare kan ingen vara" så har läst igenom halva psalm-boken efter något annat . Om ni inte har hört den så skickar jag med en länk:
    http://www.dopguiden.se/musik/du_vet_val_om.html
    Texten är det bästa med hela psalmen - jättefin!!!

    Idag låg Felix i sängen och lyckades rulla runt från rygg till mage och sen vart han skitsur för så ville han minsann inte alls ligga... {#lang_emotions_tongue_out}


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Fru Orange

    MissLillis: Det där med att tänderna blir fula och man måste ha tandställning när man suger på tumme är *host* (bullshit), jag sög på tummen tills jag var tolv år - väldigt länge och jag har jättefina tänder och har aldrig haft tandställning. Hade en killkompis när jag var yngre som också var en ihärdig tumsugare som slutade ungefär i den åldern också och hans tänder var inte heller något fel på...
    Vi blir inte fullt så många , eftersom vi bor 80 mil ifrån släkt och de flesta vänner så blir det lite lugnare. Min mamma och pappa och de äldsta sönerna, de är ju iofs rätt viktiga då de är faddrar och äldste sonens flickvän. Eventuellt kommer makens mamma och i så fall även hans mormor.
    Vi tar bara psalm 200 och sen ville jag höra Olle Adolphssons och Beppe Wolgers "Det gåtfulla folket" så den ska vi också sjunga .
    Trots att vi är så få till dopet kunde jag inte låta bli att göra inbjudningskort på Trycksakstorgets hemsida {#lang_emotions_dreamer}, de blev så fina - med kyrkan på framsidan och en bild på Felix på insidan och på baksidan satte jag hans fotavtryck som jag scannat in


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".