Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Åh, vad kul att läsa så mycket.

    Vera, gu vad trist med minus. Kan förstå att du är frustrerad att få minus och så kommer inte mensen. Hoppas bara plusset är lite slött och visar sig tillslut Glad.
    Vad bra att ni fått remiss till dietist, där kan man ju få råd om sådan mat man inte tänker på som är bra för tillväxten. När jag för väldigt länge sedan var AuPair i USA var det en pojke som "hade dålig tillväxt" och han fick äta någon sorts hormontabletter tror jag för att tillväxten skulle ta fart, men det kanske man inte gör i Sverige och det var ju 15 år sedan.

    Syssling jobbigt med dagisplatsen. Men du kan tacka nej till det alternativ komunen föreslår och be att få stå kvar på de alternativen som du har högre upp på listan. På så sett kan du avvakta tills du får något nära och ta det privata så länge. Till vårt dagis tar det nog också ca 15 minuter att gå.

    Fröken Lycklig, hoppas det gick bra idag, vart söker du?

    Vanillie, kul att du tittar in. Jag brukar titta på Alice sida och se vad ni har för er, verkar som ni har fullt upp Skrattande.

    Här har sonen ätit jordgubbar flera dagar i rad och nu fått en massa "små prickar/knottror" på magen och benen, undrar om det är någon reaktion mot jordgubbar. Någon annan som märkt det när det ätits mycket jordgubbar?

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, hoppas du får jobbet, låter intressant.

    Fru Hagelin, skönt att vara hemma igen. Tittade på kartan och det ligger "långt bort", antar att det är det som är skönt.

    Syssling, bra att ni fått förskoleplats.

    Vera, trist att mensen kom. Med det får gå bättre nästa gång. Vattkopper smittar mest dagen innan och runt två dagar efter utbrottet, så om barnen var ute så var säkert smittoperioden över.

    Har blivit bjuden på bröllop två dagar innan BF i Florida...... Det är ett av mina AuPair barn som gifter sig (23 år) och det hade varit såååå kul att åka men det blir ju inte av.
    Igår var vi på info på förskolan, det var vi och en annan familj. Tydligen ska det börja 15 nya barn på sonens avdelning i augusti, känns lite mastigt. Sonen verkade trivas, sprang och kollade in alla rummen, flörtade med fröknarna, hoppade i sofforna, undersökte skötrummet etc. Tydligen sover de ute på dagarna i sina vagnar.
    Hur länge har ni tänkt ha era barn på dagis på dagarna, alltså när de lärt känna stället?

  • MissLillis

    Glad midsommar också.........
    Vi firar med två andra familjer så det blir fem barn så det blir ganska lagom.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, hur har det gått med jobbet och hur har ni det på Gotland?

    Vera, ja det kan vara så att är någon arbetslös får man inte ha barnen på förskola full tid.

    Sol, vad kul att du tittar in och GRATTIS. Var det inte så att ni lyckades spontant med sonen också? Visst är det lustigt att kroppen helt plötsligt börjar fatta vad det är tänkt att den ska göra.
    Jag längtar också efter att sonen ska börja prata lite mer en sina två ord som han kör med hela tiden.
    Ja, vi lyckades själva och bebisen ska komma runt den 14 november. Jag hade inte direkt några symtomer i början kom inte förän senare. Hoppas det gick bra på VUL.

    Vilket underbart väder vi har, sonen och sambon är och badar nästan varje dag, blir lite avundsjuk faktiskt. Men jag får vara hemma hela nästa sommar.
    Ikväll ska vi gå ut och äta med jobbet, ska bli trevligt.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, grattis på födelsedagen. Ja, ta vara på den lediga tiden.

    Vera, grattis i efterskott. Sonen tycker cykelstolen är ok, ingen sång under tiden som en av hans föräldrargrupps kompisar gör när han få åka.
    Jag har semester på tors. fredag och då åker vi till landet sedan åker jag tillbaka på söndag och jobbar en vecka. Sedan blir det Kalmar en vecka, landet en vecka och sedan 2 veckors jobb och sedan mallis en vecka och sen är det 4 dagar tills inskolningen, oj vad tiden går fort.

    Syssling, jag promenerar gärna, kanske någon kväll nästa vecka eller med början i augusti.....

    Sol, jag kände helt annorlunda denna gången, mådde lite smått illa hela tiden i ett antal veckor och tror att jag var betydligt tröttare, men i och för sig glömmer man fort den där tröttheten.
    Lycka till på torsdag.

    Igår var sonen på klätterhurmör och hade lyckats klättra upp på fönsterkarmen i sitt rum men där vart han inte så kaxig längre när han insåg att han inte kom ner och började gråta så att mamman skyndade dit och med "fasa" räddade honom........

  • MissLillis

    Syssling, onsdag blir perfekt, är ensam denna veckan så kan behöva lite sällskap. Du kan väl smsa om vilken tid som passar.

    Sol, GRATTIS, vad kul.

    Fröken Lycklig, vilken vecka ni hade, antar att ni firade Skål hela helgen.

    Hade semester torsdag och fredag och var ute på landet, väldigt skönt, badade varje dag. Sonen älskar att bada och efter ett tag blev han kaxig och skulle gå ut på djupt vatten. Sedan var det kul att springa upp på bryggan och att jag tog honom på den djupa delen och han fick simma (håller min arm under hans bröst). Nu är sonen, sambon och sambons föräldrar ute på landet och jag själv inne i stan hela veckan Rynkar på näsan. Hoppas nu de sköter om min lilla pojk.....

  • MissLillis

    Idag hade mannen varit hos frisören med sonen, så nu är alla lockarna borta Rynkar på näsan.  Det hela hade tagit 10 minuter och sonen hade suttit still hela tiden (trodde jag inte) men han hade gråtit (har ett speciellt gråt när han är arg...) lite på slutet, säkert av tristess. Fick en bild och det ser väldigt kort ut.
    Här kommer en sommarbild med de fina lockarna, ätandes mammas bulle.


  • MissLillis

    Tack själv Syssling Glad.
    Ja, huset var ganska intressant, få se om vi kan klämma in visningen mitt i semestern.
    Har nu nästan bestämt mig att det blir en Donkey........

    Sol, var också sjukt nervös hela tiden fram till vårt första UL i v 12 då jag i princip inte hade några symtom. Men det bor någon därinne så njut i stället, du har ju sett bevis på att det lever en liten i magen Glad.

    Nu är det fyra dagar sedan jag såg sonen Rynkar på näsan, imorgon kommer de hem. Igår ringde sambon och sa att sonen hade sagt "mam mam" några gånger, han som aldrig har yttrat något annat än "ä dä" och titta. Så sambon trodde han saknade sin mamma och ville uppmärksamma honom på det Glad.
    Jobbar imorgon och sedan är det två veckors semester, ska bli skönt.

  • MissLillis

    Fröken Lycklig, kul att semestern har varit bra. När börjar du på nya jobbet?

    Sol, så himla kul att det går bra för er.

    Nu har sonen varit på 1,5 års kontroll, hade väl klarat de flesta "övningarna" men uppnådde ju inte riktigt de 9-10 ord som hon tyckte han borde kunna. Han kan tre ord men men.... när han är själv övar han på en massa olika ljud så det kommer väl. Han väger nu 12895 och är 84,6 lång, följer samma kurva som han gjort från 10 månaders ålder. Hon tyckte det var dags att börja potträna lite, så sambon fick i uppgift att sitta med honom på pottan varje dag. Han fick också spruta och en bieffekt kunde vara att han fick hög feber om 4-5 dagar, vi får se.

    Semester har varit bra men jag har lite svårt för när mina och sambons föräldrar ska blanda sig i "hur vi väljer att sköta sonen". Min mamma har trugat och trugat på att sonen ska få en massa godsaker, det är ju ändå sommar, fest, fint väder osv osv...... Visst är det svårt att undvika att han får sött men jag tycker om det finns jordgubbar och han är nöjd med det varför då låta honom smaka på tårta (även om mormor har bakat den själv Glad).  Antar att jag är lite extra känslig nu med alla hormoner......

    Om en och en halv vecka åker vi till mallis, ska bli så skönt med en vecka för oss själva.

  • MissLillis

    Vera, jo BM frågade om sonen kunde härma djur eller tex bilar. Vad segt att hon inte gått upp något, ska bli intressant att höra vad ni får för tips av dietisten.

    Fröken Lycklig, sonen fick hög feber ett dygn efter sprutan men den varade bara över natten. Nu är det i och för sig fem dagar så vi får se.
    Här börjar vi den 23 och ska hinna med en vecka på Mallis först.

    Har haft en väldigt jobbig inledning på helgen. Igår kväll stod sonen och balanserade i sin gåvagn och tippade, föll illa mot ett element, massa blod och ett sort jack i "läpp kanten" och en framtand som saknades. Vi åkte direkt till Astid Lindgrens och fick vänta 3,5 timma innan vi fick hjälp. De sydde ett stygn och tejpade (men tejpen hade han i princip dragit av innan vi kom hem så jag är glad att de inte bara tejpade som var det "lindrigare alternativet"). I förmiddags har vi varit på tandakuten och där upptäcktes att tanden befinner sig "uppe i tandköttet". På måndag ska vi till en barn tandläkarspecialist och kolla upp vad vi ska göra, läkaren idag tror inte de gör något, men det måste följas upp. Tycker så synd om sonen, verkar inte ha så ont men har ju en massa sår inne i munnen och har svårt att äta och är allmänt kinkig. Hoppas nu det läker fint och att munnen blir bra snart. Idag snubblade han och då började det blöda igen, åh så jobbigt att se. Men han var jätteduktig på sjukhuset, stygnes syddes utan bedövning då de bedömde att det skulle ge mindre lidande än att även ge en spruta. Det jobbigase var att hålla fast honom och inte kunna förklara vad som behövdes göras.
    Hoppas på en bättre dag imorgon.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".