Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Tack för "tvättråd".

    Kan den 25e, är på "semester" de andra datumen.

    Ha det så trevligt Syssling.....

    Sonen har hittat en ny leksak, en stor miniräknare, väldigt kul tycker han.
    Har tillbringat eftermiddagen med att gå igenom förskolor och har nog nu de 5 vi ska ställa i kö till.
    Vi ska gå på babyrytmik, är i kyrkans regi, på "vår ö".

  • MissLillis

    Kul Syssling, jag ska till frissan på fredag, har inte heller varit sedan i januari.

    Här sparas allt, hoppas kunna få syskon Glad. Har inte använt bärselen till sonen men man vet ju inte om eventuellt syskon kommer bli ett bär barn.

    Idag doppade sonen huvudet i sitt badkar, satt och höll sig i kanterna och släppte båda samtidigt och gled ner, han blev paff (och mamman också), fick vatten i munnen och näsan och nös några gånger och var lite ledsen förståss. Undra hur det ska gå på babysimmet för där antar jag att de ska doppa huvudet.

    Igår var vi ute på utflykt och var bla på cafe, sonen fick sitta i en stol och satt och sprattlade med benen och flörtade med en tysk herre. Fick också mango pure och satt och "högg" efter skeden samtidigt som han inte missade något som hände runtomkring.
    Kul att se att han är så med hela tiden.

     

  • MissLillis

    Har också röstat.

    Sonen har nu skaffat sin första idol (förutom mamma Hjärta), rockade loss till Jerry Williams när han sjöng på Allsång på skansen i tisdags Skrattande.

    Har nu varit hos frissan, fått slingor och lite kortare hår.

    Här även idag bokat en semesterresa till Dubai i höst. Sambon vill kolla shoppingcenter och sen ska vi bada och ta det lugnt. Får hoppas flygresan går bra med sonen. Såg att man kunde få en babykorg men då får han inte väga mer än 10 kg, väger nu runt 7, så frågan är om han går upp 3 kg på 3 månader, får studera viktschemat när jag kommer hem.

    Nästa nästa vecka ska sonen och jag gå på info på SATS, jag provträna och sonen testa miniSATS, ska bli intressant att se hur det går.

    Ha en trevlig helg.

  • MissLillis

    Syssling, vad jobbigt, hoppas killen börjar bli bättre.

    Fröken Lycklig, vilken fin bild.

    Vera, trist att hon inte äter, har ni testat med frukt, det tycker i alla fall sonen bäst om, mosad kiwi var smaskigt. Då får hon ju "träna" lite.

    Oj, hur orkar ni amma/mata varje natt, jag skulle "bli knäpp" om jag var tvungen att stiga upp. Fast det är lätt för mig att säga som har en son som inte ätit på nätterna på mycket länge.
    Här har vi lärt oss att "prutta med munnen", vilket gör att mat som inte tycks om, hamnar även på mig Obestämd. Soen var väldigt duktig på att äta "mat", för några veckor sedan men nu tycker han det smakar illa, och då är det samma rätt som han innan sa mmmmmmm till........ lustigt. Ikväll har jag lagat egen mat, köttfärssås, få se vad han tycker om det, sambon sa att den smakade ok.
    Imorgon ska vi gå på babysim, ska bli kul.

  • MissLillis

    Nu börjar det närma sig träff, vart ska vi ses? Finns det något bra ställe i Sickla? Klockan 12.00 är lunch för oss men den kan vi ju ta med.

    Vanillie, kul med barnvaktning.

    Fröken Lycklig, där vi ska gå måste man ha badbyxor, då de hävdar att blöjorna läcker, står tom i inbjudan. Föresten kommer du med på onsdag?

    Idag har vi varit på SATS, sonen var på miniSATS i 50 minuter ooch det hade gått ganska bra, han hade varit lite ledsen men killen hade då burit runt honom. Så han hade suttit i en "bumbostol", gått i gåstol, blivit buren och när jag kom låg han i babygymmet med ledaren och två barn som lekte med honom. Nästa gång ska vi gå en bättre tid, den tiden vi hade infon idag var inte så bra för sonen.
    Efter SATS gick vi på cafe och sonen åt lasange på burk, gillade han starkt.
    Min tanke är att jag ska laga all mat själv och kanske ha någon burk när vi är ute. Gjorde köttfärssås och sonen var tveksam och det åkte runt i munnen men det gick till slut ner och munnen öppnades efter mer. Men maten idag verkade vara godare. Har även gjort torskmos så jag ska testa det imorgon.

  • MissLillis

    Vad kul att ses imorgon. Då bestämmer vi Sickla. Ska den som kommer först ta bord eller ses vi utanför? Känner nog igen Vera och Syssling. Annars lär jag nog ha en turkos blus och blå regnjacka om det regnar.

    Vera, vad trist med din styvpappa. Min pappas aorta sprack på ett antal ställen och hjärtklaffen hamnade inne i hjärtat för tre år sedan. Han hade tur som fick rätt ambulanspersonal och skickades till Lindköping för som de senare sa på avdelningen "årets mest komplicerade operation".  Han låg nersövd en vecka men har sedan blivit bättre men är inte alls samma som innan. Hoppas det går bra för din styvpappa.

    Fru Hagelin, trevligt att få ett hus.

    Idag var vi på 6månaders kontroll och jag är jättebesviken, det var löpande bandet och jag fick inte ens klä på sonen i rummet utan göra det utanför då nästa skulle in snabbt. Missade totalt vad läkaren gjorde då jag tydligen måste vänt på mig, hade inte heller min vanliga BM och fick inte svar på de frågor jag ville. Sonen vägde i alla fall 7360 och var 67 lång så nu har han kommit tillbaka till samma viktkurva som vid 3 månader. Det enda jag hann uppfatta var att läkaren tyckte han hade hämtat in vikten bra. Ska skriva ett mail till min BM att jag är VÄLDIGT besviken. Nu efter känns det inte som vi varit där.

  • MissLillis

    Ja, det var kul att ses.

    Fru Hagelin, kul att han tyckte det var gott med gröt.

    Här har vi hunnit med babysim, vilket var en hit. Sonen sprattlade med både armar och ben och tyckte det var så kul. Tyvärr tyckte inte sambon det var kul så han kommer nog inte vara med mer än någon gång (men det hade han redan förvarnat om).
    Idag har jag köpt tyg och ska klä om våra matstolar, sambon var och kollade vad de skulle ha på en skräddare i huset bredvid och de skulle ha 350 per stol Förvånad (köpte tyg för totalt 225 kr) och det är sex stolar, tyckte det var löjligt dyrt så nu ska jag försöka göra det själv.

    Idag trodde en tjej på bussen att sonen var 3 månader, så det misstämde på 3 månader, jag gissade på att hennes son var 9 månader och jag hade fel på en vecka Glad.
    Har även köpt "gåskor" i gortex idag och ett regnställ, så nu är jag redo för höstpromenader. Testade även lite "gamla" kläder igår och fick på mig 4 par byxor, och då har jag ändå runt 8 kg kvar Skrattande, jag som trodde att jag skulle få investera i nya.

  • MissLillis

    Vera, vad jag tycker synd om er Gråter. Förstår att det känns helt overkligt, kommer tyvärr bli lite verkligare när du kommer ner till Halmstad. Vad bra att du stannar lite längre så kan din mamma få lite stöd och sällskap. Många kramar från sonen och mig.

    Syssling, vet inte varför jag inte tänkt på kallt vatten innan Obestämd.

    Idag har jag varit på stan och shoppat lite, har kommit på att Zara har väldigt fina barnkläder.

  • MissLillis

    Syssling, kul att han kan klappa händerna. Här är partytricket att prutta med munnen, inte så kul igår då jag fick kycklinggryta över hela mig, får köpa hakklapp jag också.
     

    Nu har sonen fått sin första förkylning Rynkar på näsan, täppt och igår rann näsan lite.
    Imorgon börjar vår babyrytmik, men är nu lite tveksam när han är förkyld, men läste på en sida att man inte behöver stanna hemma från tex dagis om man inte har feber.

    Idag har jag sprungit tjejmilen, oj vad jobbigt det var, är också förkyld så det spelade nog in (har sprungit några gången men så här jobbigt har det aldrig varit). Fick inte den tid jag ville/trodde, men det är skönt att det är över. Mannen och sonen var och hejade Skrattande, kom på att för några år sedan så sprang jag och funderade på om jag någon gång skulle ha "en familj" som stod och hejade, när man såg alla med barn som hejade.

  • MissLillis

    Vanillie, visst är det skönt med rutiner Glad. Ja det är inte svårt att vara kär i sin lilla goseplutt.

    Fröken Lycklig, sonen åt gräs i somras, fast han satte i halsen och det var lite läskigt.

    Denna veckan har varit fullpäckad med babyrytmik, mammaträff, öppna förskolan och babysim.
    Idag var vi först på öppna förskolan och sonen fick sin första puss av en Hedvig 10 månader, sen försökte hon sno sonens leksak Skrattande. Han älskar att vara med andra barn och sitter och hoppar upp och ner på rumpan och viftar med händerna. På babysimmet så bajsade han i badbrallorna Förvånad, hann se det snabbt så vi fick skynda upp ur bassängen och skölja bort allt (tror aldrig någon hann uppfatta något, mer än läraren som  jag upplyste). Om jag hade missat det och det läckt hade de varit tvugna och tömma bassängen och då ställa in kvällens följande fyra pass, hade ju varit hur pinsamt som helst.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".