Inlägg från: MissLillis |Visa alla inlägg
  • MissLillis

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Vera, vad trevligt, vi vill gärna ha sällskap. Matglädje lät trevligt, tror jag vet vart det ligger (gick fel dit vid daten i Sickla).
    Kan/vill du ses vid 11.45 (så hinner vi äta tills 13) ?
    Du har väl mitt mobilnummer, jag har ditt.

    Oj vad jobbig min son är nu Glad, är på allt och ska stå mot allt, drar ner allt, man blir helt matt.

  • MissLillis

    Ska vi ses vid 13.00 då? Gäller bara och bestämma vart? Antar att parkering inne i stan är dyr........  Har väl inte heller något bra förslag............
    Föresten om det är någon som behöver en vinteroverall så har jag min kompis begagnade POP overall storlek 74 till salu, en i mammagruppen ville ha den men hon hann köpa en på blocket innan jag hann fixa fram den. Hon vill ha 150 kr, iså fall kan jag ta med den på daten så kan ni få kolla.....

    Vi köpte en "läragå vagn" förra veckan så nu traskar sonen efter den, väldigt duktig.
    I natt helt plötsligt vart sonen snuvig och hade svårt att sova, sprang fMÅNGA gånger coh tröstade innan 3.00 då han fick sova i sin vagn och då sov 7.00, min pappa har varit här och delat rum med sonen så då är man ju extra snabb in i rummet så fort han pep.
    Fy bubblan vad kallt det var idag, sonen vart alldeles röd om kinderna.
    Om en vecka åker vi på semester ska bli skönt med lite värme.

  • MissLillis

    Sickla blir bra för oss, kommer inte ihåg vad stället hette men det var ju bra.

    Idag har vi varit på kulturhuset, helt ok, sonen tyckte det var kul i alla fall.
    Hmmmm skulle behöva köra nyttiga resten av året Obestämd. Får väl ta itu med det efter semestern.

  • MissLillis

    Tack själva.

    Imorgon åker vi, så då blir det först att packa lite, är så svårt att veta vad man ska ha med sig, men man kan iofs köpa det man missat
    Ha det så trevligt här hemma.

  • MissLillis

    Syssling, då har vi en ettåring i gruppen, grattis till sonen.

    Vera, mina föräldrar har en gunghäst och sonen är lite liten då han vill släppa händerna hela tiden så är det inte så säkert.

    Nu har ja hittat ett kul ställe för vår nästa date, Andys lekland i Sickla. Var där med några kompisar och man kunde fika och sen fanns det lite "lekområden" för våra små.

    Dubai var så skönt, men sonen fick tredagars feber och hade över 39 grader och var verkligen vissen, men när det gick över blev han världens charmtroll. Folk var som tokiga i honom, kunde fråga om de fick hålla honom (eller bara plocka upp honom), om de fick ta bilder på honom och omde fick posera och ta bilder med honom Förvånad, egentligen är jag tveksam men man kunde ju inte direkt springa efter alla som tog foton på honom.... Flygresan gick bra den också.
    Nu är sonen och jag hos mina föräldrar på lite semester, flög hit i tisdags men landningen avbröts i sista sekund för att det var för mycket vind (väldigt skakigt och lite läskigt), så vi fick flyga tillbaka till Sholm och sen fick vi ta ett annat flyg på onsdagen.

  • MissLillis

    Vanillie, vilken söt tjej.

    Sonen sover i sin spjälsäng i sitt rum, men han har i princip aldrig sovit i vår sång och han gillar verkligen sin säng. Sitter nog i alla fall en halvtimma där varje morgon och leker, tittar runt, mornar sig innan han "ropar" på oss.
    En i min mammagrupp hade vaknat och då satt sonen vid fötterna och lekte,,,,,,,. så det börjar nog bli lite riskabelt som du säger.

    Här har vi också väldigt mycket leksaker känns det som och det han tycker är roligast är sladdar, diskmaskinen och städskåpet...... så det får vi skippa i önskelistan till jul. Hoppas "svärföräldrarna" kan bidra med en bilbarnstol Glad, vi får väl se.

  • MissLillis

    Åhhhh, vad fina bilder. Hade med mig tomtedräkten på semester och tänkte ta i sanden men det blev inte av och kändes lite lustigt när vi väl var där så nu återstår projektet tills på onsdag när vi är hemma. Antar att det svåraste blir att få sonen att behålla mössan på.... Ska nog sno ditt trix Vanillie och ha en massa julkulor.
    Vilka har ni använt er för julkorten och hur lång tid tar det att få dem?

    Vad har ni köpt för bilbarnstolar och varför (gjort någon "marknadsundersökning")?????

    Vera, nej vi åkte ett ganska stort plan. Dagen efter så var det ett mindre propellerplan. Få se hur resan hem imorgon går.

  • MissLillis

    Tack för stoltips. Sambon vill vänta tills januari och köpa stolen medans jag vill åka NUUUUUU.

    Hoppas allt är bra med er och era små.

    Nu har jag också hunnit fixa julkort, försökte ladda upp det men kan inte få ner det tillräckligt i storlek. Skulle framkalla på Fujifilm men det strulade bara så det blev Crimson som jag brukar använda, lite dyrare men det var väl ok. Nu sitter jag och jobbar med en almenacka och ska använda Japan foto få se hur det blir.

    Här går det vinterkräksjuka i föräldrargruppen och jag hoppas inte vi får det.

    I torsdags var det luciakonsert och sonen var tomte.
    Oj, vad sonen utvecklas nu, har även börjat snacka lite, favo uttrycket är "där" och pekar på en lampa.
    I föräldrargruppen kallar de honom för buspojken då han är på g hela tiden medans de andra sitter och leker så kryper han runt och utforskar. Hemma har han kommit på hur man får upp luckan till tv dekoden och nu försöker han pilla ut tv kortet......

  • MissLillis

    Japp, sonen var med i tåget (och även jag, dock inte utklädd Flört).

    I vår föräldrargrupp (barnen är födda inom 10 dagar) är det ganska stor skillnad på "vad barnen kan", några kan precis sitta och inte krypa medans sonen försöker ta trevande steg (däremot snackar han inte så mycket som de som precis sitter). Igår var några här och en fick sitta i vår gåstol medans sonen sköt runt den, såg hur roligt ut som helst.

    Här har vi nu ändrat läggtid till 19 istället för 20.... och oj vad mycket mer tid man får på kvällen. Sonen har ökat nattsömnen från 12 till 13 timmar och steg då upp vid 9.00 vilket ioch för sig var väldigt skönt men vi hann inte riktigt med förmiddagen så nu är vi tillbaka till att gå upp runt 8.00. Han har då minskat till att sova två gånger på dagen från tidigare tre gånger.

    Imorgon är det 10månaders kontroll.

    Här har vi inte köpt så mycket men det blir tre "pekböcker", ett gosedjur och idag hittade jag ett "flaggrep", alltså ett snöre/rep med tygflaggor i olika färger, ska sätta upp den på väggen i hans rum. Sedan får vi ju köpa en bilbarnstol, har dock önskat bidrag till den.
    Någon i föräldrargruppen hade gjort ett "pekalbum" med foton på dem, barnet, mor/farföräldrar osv.... lät som en kul ide.

  • MissLillis

    Han "vaknar helt" väldigt sällan på natten, men kan skrika till och då hjälper det oftast att gå in och lägga snutten på honom eller klappa honom lite på ryggen, han öppnar sällan ögonen. Ibland om han inte slutar gråta kan jag ta upp honom så han lugnar ner sig. Oftast händer detta innan vi gått och lagt oss. Igår sov han hela natten men i snitt kanske vi "tittar till" honom 1 - 2 ggr men då oftast före 22.00. 
    Sedan sover han vid 10.00 till runt 11.30 och sen en timme runt 16.
    Han har alltid varit duktig på att sova så vi är VÄLDIGT bortskämda. När vi var på semester och han hade hög feber så vaknade han ofta och jag trodde jag skulle bli galen men inser nu att många har det så varje natt......

    Idag var det 10mån kontroll och han väger nu 9760 och är 75 lång, klarade också "testen" som läkaren gjorde.

    Vera, hoppas det går bra för er imorgon och S har gått upp i vikt och växt lite. När är det ni åker till Thailand? Har du hört något om jobbet?

    Nu var vår kalender klar så den kommer väl i början av veckan. Det strulade hela tiden när jag gjorde den så la runt 8 timmar Förvånad på den så det måste vara värd varenda minut annars blir jag VÄLDIGT besviken.
    Idag hade våra julkort kommit fram så både mormor och farmor ha ringt och tackat och varit väldigt glada.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".