Inlägg från: syssling |Visa alla inlägg
  • syssling

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    MissLillis: Grattis till ett fint UL och till en liten tjej! Va roligt!


     


    Vera: Tråkigt. Tråkigt. Ja du har ju själv rabblat upp alla "fördelar" med att tex det är bättre om Selma är lite äldre osv osv. Och du, även om de 4 frysisarna inte är av samma kvalitet (fick ni reda på det vid infrysningen förresten?) så HAR ni 4 st i frysen att försöka med! Jag har läst många som fått tillbaka embryon som tappat celler, inte ansetts som perfekta osv som ändå gett upphov till graviditet. Så jag hade inte hakat upp mig för mycket vid det. Rent ego; så kommer kanske du och jag ligga lite lika med återföring om ni ska ge er på det i oktober? :) Vi drar ju igång nytt ivf i mitten av september. Men, bättre att sörja färdigt och låt dig få vara ledsen. Så kan du njuta mer av sommaren, rosé på balkongen och ostar.


     


    Fröken lycklig: Duktig du är som tränar! Och berätta mer om anställningsintervjun!


     


    Vanillie: Härligt att höra av dig. Jag har också varit och är osäker på ivf-karusellen igen. Men jag har börjat tänka att om jag inte gör åtminstone ett försök, så kommer jag att ångra mig sedan. Och skulle ivf :et leda till graviditet, så tror jag att jag kommer vara mer orolig att barnet skulle behövas plockats ut för tidigt än själv ivf-processen. Lycka till!


     


    Vi ha inte fått dagisplats. Det ser sjukt mörkt ut. Jag har ringt runt till de privata som vi köar till, men det är kört. Och de skulle ringa mig tillbaka från kommunen idag. Vår bästa placering är 122 :( Så igår var vi och tittade på ett dagis lite längre bort från oss (10-15 minuter snabb promenad) som annonserade att de hade platser. Själva dagis och personal verkar ok. Men de har ingen gård - dock går de ut varje dag minst en gång med de mindre barnen och två gånger med de större. jag vet inte hur vi ska göra. Jag tror vi kommer bli erbjudna plats och jag är frestad att ta denna eftersom vi riskerar att få ett dagis ännu längre bort enligt platsgarantin annars … Svårt. Först ska HOPPAS jag att de från kommunen har lite bättre info.


     


    Trevlig helg!

  • syssling

    Vi skrev på för dagiset igår. Det känns väldigt bra att VETA var lillkillen hamnar istället för att bara få ett förslag (kan både vara bättre och sämre) från kommunen. Extra plus är att vi tipsade en kompis fr mammgruppen som vi umgåtts med jättemycket och även de har nu blivit erbjudna en plats och tänker ta den. Så då finns där någon som både plutten känner och vi känner.


     


    Vera: Låter som att läkaren verkar vettig. Bra att du var med också med tanke på all info. Har Selma klarat sig från vattkoppor för övrigt?


     


    MissLillis: vi har inte testat jordgubbar men jag har läst att de kan få prickar av det.


     


    Fröken lycklig: Det låter som ett roligt jobb och är det så att du känner extra mycket för en barnavdelning nu när du själv är mamma? Är det svårt att hitta dagtid mån-fre inom vården? Nu håller vi tummarna hela midsommarhelgen!!! Hur blev det vattkopporna?


     


    Fru H: Tackar tackar. Det är härligt att vara fru :) Vad gäller jobbet så tycker jag mest att det är dåligt skött och då är det i alla fall inte en arbetsgivare som är lika intressant längre. Grattis själv till lyckad flytt! Vilka bra flyttkillar!

  • syssling

    Grattis Sol och kul att höra av dig!

    Hur mår ni här i tråden? Jag instämmer med MissLillis i att det är jobbigt att maken (jag kan skriva MAKE nu :) ) och sonen är och badar medan jag själv sitter inne på ett kontor med alldeles för kall luftkonditionering ... Men jag fokuserar på ledigheten=semestern. En kompis tipsade om eventuellt en annan jobböppning. Får se vad jag gör med den ingången ...  Hur gick det Fröken Lycklig med det nya jobbet? Vera, snart har du nytt jobb! Härligt. FruH: är ni alldeles fullchokade med att packa upp och komma tillrätta?

    Just det, jag tänkte börja köra med kvällspromenad/er vid 19:30-20:00-tiden, dvs efter att sonen gått och lagt sig i alla fall en kväll i veckan. Vore trevligt med sällskap om någon har lust :) Ha en fin torsdag!

     

  • syssling

    Grattis i efterskott till Vera! Under min uppväxt och fortfarande faktiskt, har jag alltid undrat och önskat att själv fylla år på sommaren. (Tidigt januaribarn som jag själv är). Hur gick det med cykelstolen? Vi har hämtat hem cykelstol vi fått av min bror men inte monterat den ännu.

    Grattis i efterskott till Fröken Lycklig också!!! Fick du en fin födelsedagspresent i form av nytt jobb? Du har i och för sig redan den finaste gåvan i form av godbiten M. Låter som att ni myser och har det fint på Gotland.

    Sol: Håller tummarna för dig och tänker på dig :)

    MissLillis: Kul att du vill haka på promenad! Gärna nästa vecka! Onsdag 13:e på kvällen? Vilken tur att fönstret var stängt förresten, puh.

    Själv jobbar jag denna och nästa vecka, sedan är det semester i 4 veckor. Åker till Grekland, en sväng till Danmark och västkusten.

    Må gott alla! 

  • syssling

    Grattis sol till det lilla hjärtat! Va härligt!

    Grattis fröken lycklig till jobbet och till stugan!

    Är bara inne en kort sväng. Nästa vecka är sista veckan på jobbet innan semestern. Ska bli skönt att vara hela dagar med familjen igen.

    Trevlig helg! 

  • syssling

    Tack för en jättemysig och lång promenad igår Miss Lillis! Det får vi göra om. Jättefin bild på din kille. Hoppas att huset du skulle nätkolla var intressant?

    Igår var det bara "pappa" hemma hos oss. Lillen har fått fnatt och har på riktigt lärt sig ett nytt ord och det använder han HELA tiden nu. Iofs ganska gulligt :) Men han får gärna fortsätta att säga mamma också ... 

  • syssling

    sol78: Jag var också helt slut när jag började jobba igen efter 1,5 år. :) Men jag ställde om mig ganska fort i alla fall. Men du kan ju se fram emot att vara hemma snart igen!


     


    MissLillis: Stackars stackars lilla sonen! Usch det där lät hemskt. Hoppas att han tar det lite försiktigaste nu. Klämde ni in visningen av huset? Bra att du bestämt dig för Donkey. Tror du gör helt rätt (läs: jag hade valt Donkeyn) Min kollega skulle inte börja göra sig av med sina syskonvagnar förrän tidigast i augusti. 


     


    Fröken lycklig: Du har en härlig positiv energi kring dig :) Glad av nytt jobb, sommarstuga etc etc. Hur är era planer kring syskonförsöket nu när semestern är avverkad? Hur märker du kläderna? Med penna? Kan du rekommendera något metod? Hemma har vi (ännu så länge) bara märkpenna från Polarn, men jag kan tycka att den är lite klumpig och skulle önska en finare spets ...


     


    vera72: När du skriver att Selma inte verkar ha växt så mycket under sommaren. hur gör du bedömningen då? Våg hemma? Kläder? Annat? Alltså jag tvivlar inte på dig utan är övertygad om att du känner och vet, men jag är nyfiken om ni använder er av någon "metod" för att veta. Men visst är hon ändå pigg och glad?


     


    FruH: Vilken bra idé att "leka sjukhus" hemma! Väldigt pedagogiskt. Inskolning på måndag - spännande! Hur känns det? Har ni nära där ni bor nu igen?


     


    Idag är jag tillbaka på jobbet. Inget att göra ännu så länge - men det vänder nog snart. Sonen fick en massa leksaker från ett par vi känner som har två pojkar. Bilar, bilar och bilar! Och ett parkeringsgarage och pussel. Han gillar mest garaget. Nu räknar jag ner tills vårt syskonförsök. Alltså vi har inget datum bestämt mer än mitten på september, men nu känner jag att man kan börja tänka lite mer på det för det närmar sig tidsmässigt.


     


     

  • syssling

    Fröken lycklig: Tack för tipset, ska nog beställa. Hur märker man strumpor? Eller det kanske man inte gör? Sonen börjar den 29:e. Jobbet är okej, jobbade bara 4 dagar denna veckan :) Oj, va långt ni kommit i behandligen. Börja spruta nästa vecka alltså? Jag har ingen erfarenhet av långa protokollet ... Hur länge sprutar man ungefär? Samma som vi korta? Usch, trist att hormonerna spökar under sprayningen. Vi ska göra helt nytt IVF, har inga i frysen. Men vi börjar om cirka 3 veckor som det ser ut nu.


     


    MissLillis: Njut av Mallorca! Jag hade gärna stuckit iväg på en restresa. Ni verkar ju ha en konkret "kravlista" på hus. Bra så att man kan sålla. Synd att läget inte var någon höjdare, men det kommer väl fler.


     


    FruH: Det låter som att du pratar om gamla kollegor? Eller vad har jag missat?


     


    Jag njuter av att det är fredag. Mannen är tillfälligt ute. Lillen sover. Jag har egentid. :)

  • syssling

    FruH: Sista två mjölktänderna??? Jösses han är en stor kille ;) 13,4 kg! Lillen vägen 10,4 ...


     


    sol78: Skönt att allt verkar okej. Förstår om du vart nervös! Måste kännas bra med KUB också och en liten extrakoll.


     


    Fröken lycklig: Hur går det med hormonerna? Hur mår du nu? Var i behandlingen är ni? Usch jag hade brutit ihop om förskolan ringt efter mig om min lille varit så deppig :( Bra att personalen verkar vara flexibla och "skräddarsy" lite lugnare inskolning. 


     


    vera72: Du är verkligen duktig som mitt i allt orkar med ett nytt jobb. Jag menar i kombo med inskolning, allt som rör lilla S och kost och diet osv. Det hade ju tagit knäcken på de flesta. Vad svarar du när folk frågar om syskon?


     


    MissLillis: Hur har inskolningen gått? 


     


    I dag ringde jag kliniken och ska bli uppringd av läkaren imorgon. Men det lutar åt att vi börjar spruta om c:a 10 dagar ... Annars blir det om drygt en månad.


     


     


     

  • syssling

    Sol78: Läkaren mer eller mindre tog in de uppgifter jag hade från mina andra läkare om nuvarande medicinering och framtida osv osv. Long story. Jag sprayar inte alls och kommer inte göra det. Ska på sprutinfo på tisdag :) Och som sagt eventuellt blir det sprutstart om cirka 7 dagar, beror på om/när jag får blödning. Hoppas du inte mår allt för illa? Jag mår förträffligt ännu så länge och behandlingen görs på S:t Göran.


     


    Fru H: Grattis till lyckad inskolning och till erat mönsterbarn ;)


     


    vera72: Skönt att lilla S har blivit rundare i alla fall. Jag håller tummarna för att lilla S bara behöver några fler gånger att vänja sig vid nya drycker och att hon snart kommer att ta dessa till sig. Bra svar av dig på frågan av syskonen. Jag blir ofta handfallen och märker att jag får börja öva framför spegeln ...


     


    Fröken L: Jag undrar också hur det går för er och hur det är?


     


    På tal om vinteroveraller; jag testade "den gamla" overallen, och den kommer att räcka i år också. Plus att vi hade en extra begagnad som funkar som backup, så det blir nog inget nytt inköp för oss i år. Skönt. Prisvärt. Men hade varit skoj men en ny såklart ;)


     

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".