• Ylle

    Oktobermorsorna -04. Igen.

    rapport från bvc-kontrollen.
    120 cm, 22 kg.

    nyfiken: på vår gård bor det bara en 3½årig tjej, men de leker ihop på gården ibland. det bästa är när vår grannes 5åriga barnbarn är och hälsar på sin mormor, då är det fullt ös hedenhös ute i gungorna.

    och psychogrannarna har flyttat! hurra! så nu törs jag lämna fjompan på gården så länge fönstret som vetter ditåt är öppet. ibland har jag funderat på att sätta ut babywatchen, men det känns lite... överdrivet.

    för övrigt upptäckte jag idag att någon har snott pimpoms trehjuling. makes me mad. säkert några av UNGDOMARNA (ve ungdomen!) som hade fest i helgen som tyckte det var kul att trampa iväg på den.

  • Ylle

    så nu kan jag andas ut lite.
    på bvc-kollen reagerade läkaren över hennes hjärtljud, de slog på tok för fort trots vila, så det blev ekg på sjukan på eftermiddagen och idag ringde läkaren som kollat på kuvan upp och sa att hennes ekg var ok. de snabba hjärtslagen är förmodligen en biverkning (om än ovanlig) av hennes allergimedicin. men man blir ju lätt skärrad när det gäller hjärat. nå, remiss till barnläkare på barnkliniken in case of, mest för att se vad hon kan få för annan allergimedecin.

    fredag! lön! vin! hurra!

  • Ylle

    när tjejerna hade koppor så gick vi till parker där det inte burkar vara tjyvtjockt med ungar och så hörde jag med föräldrarna om det var ok. man vill ju liksom inte orsaka att någon gravid som inte haft det får det eller en liten spädgris.

  • Ylle

    hoppla. cyklandet får vi nog ta tag i ja...

    fjompan har börjat komma in till oss och snurra varje natt. jag blir tokig. tips?

  • Ylle

    aros: nej, vad hemskt! stackars familj.

    och om fjompans nattvandrande...
    hon blir jätteledsen om hon inte får krypa ner och då väcker hon dessutom lillasyster som hon delar rum med. lösningen kanske är att hon ska somna i sin egen säng, vilket hon inte gör nu eftersom hon och lillgrisen inte har samma läggningstiden. eller kardborrebandspyjamas med tillhörande lakan.

  • Ylle

    fjompan har varit hos en till doktor på barnkliniken idag apropå hennes snabba hjärtslag och hon trodde inte att det berodde på allergimedicinen så nu ska det tas prover snackas med en specialist i lund. att barns hjärtan slår för fort är rätt vanligt har jag googlat mig till och behöver sällan behandling, men man får ångest för mindre och nojjar över ev bakomliggande orsaker.

    men som doktorn sa: hon mår ju bra och hoppar omkring och leker så det är nog inget allvarligt.
     

  • Ylle

    aros: stackars lilla ludde och stackars dig! en tröst är att de är jäkligt duktiga på barnkliniken här och tar det säkra före det osäkra... det är då våra erfarenheter.

    ozz: nej, jag hade inte heller tagit det jobbet. även om du inte släpar hem någon smitta så är ända oron över det inte värt pengarna. och det verkar ju finnas massor av jobb som personlig assistent och du som både har erfarenhet och en smashing personlighet borde kunna få nåt annat.

    vi var med fjompan på provtagningen och de tog en si så där sju rör från hennes tunna lilla arm. hon var mycket tapper och de där bedövningsplåstren är så jävla bra. några provsvar får vi förmodligen på måndag, de andra dröjer någon vecka och barnhjärtläkaren i Lund ska kolla på hennes journaler i juni. JUNI.  

  • Ylle

    aros: men fy, stackars lilla bubbelpojken.

    nyf: vad fin hon är! första tanden är stort.

Svar på tråden Oktobermorsorna -04. Igen.