Inlägg från: Glittrax |Visa alla inlägg
  • Glittrax

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Hej. Ännu en gravid med GBS. har 5 v kvar till BF. Har nu ätit antibiotika sen i lördags. 5 dagars kur, är det normall längd på behandling?

     Kan berätta lite kort. För 5 v sen idag blev jag skickad till Obstetriska av min bm, hade väldigt ont i nedre delen av magen och urinträngningar, kunde inte kissa färdigt kändes det som fast jag var superkissnödig.

    Fick ett ul på sjukhuset och allt såg bra ut, blodprover togs och så skulle det tas en urinodling.

    Väntade på svaret och var till bm på koll igen, 2 v efter jag blev uppskickad till obstetriska,  och hon förstod inte varför jag inte fick nåt svar, stod nu även i journalen att nån urinodling aldrig lämnats..fast jag gjort det på sjukhuset.
    detta tog alltså 2 v att få svar på att ingen urinodling fanns och därför inget reslultat av det heller...

    Dock gjordes aldrig nån ny urinodling förns förra veckan hos bm,  fick svar två dagar efterår att jag har GBS och fick antibiotika och ska även få detta under förlossningen. varför bad inte Obstetriska mig att lämnna en ny odling kan man ju undra??!!

  • Glittrax

    rättar mig själv, en urinodling hade lämnats stod det i journalen skriven för 5 v sen men så hade läkaren sen bm frågat om provsvaret skrivit tillbaka "har en urinodling verkligen lämnats?".. jo det hade det ju, fick vara kvar 3 timmar bara pga detta....

  • Glittrax
    ewaulrica skrev 2011-04-15 17:39:59 följande:
    Snittades i tisdags med vår dotter.. i journalen och under inskrivningssamtalet så meddelades att jag skulle få antibiotika intravenöst under snittet.. Vilket jag också trodde att jag skulle få.

    Men på bb så fick jag reda på att "de hade glömt det". De fick kolla min dotter extra pga detta, men visst låter det helt otroligt att de kan "glömma bort" nåt sånt?!
    Förvånad men hur är det möjligt! detta är nåt av en oro jag har att jag inte ska få antibiotikan som bm säger att jag ska få....  känns som att jag kommer glömma bort att säga till om det i all stress...jag tycker du ska anmäla det där!

    Grattis till dottern föressten! Glad
     har ni fått komma hem nu då? hoppas allt går bra för ert och att et inte blir npågra knepiheter för er båda för att du inte fick droppet!
  • Glittrax

    Fick en dotter 29 april, vattnet gick 28 april, 22 timmar innan hon föddes, blev kvar på bb och skulle få sovdos på kvällen, men då var jag öppen 2 cm så blev flyttad till förlossningen och fick antibiotika på en gång... dock fick jag feber under förlossningen, vet inte om det hade med gbs att göra dock... men ut kom en frisk och stark tjej som skrek på en gång... det blev sugklocka då laktatproverna steg och jag hade inga bra krystvärkar på slutet och det hotade syrebrist.. men slutet gott allting gott! jag är jätteglad att det blev en vanlig förlossning denna gång, fick snitt med första, men vissa stunder kommer tankarna tillbaka från denna fl,  blir så ledsen...försöker bearbeta och prata om det... ville sparka läkaren i huvudet då han nonchalant bara sa att han inte hade nåt skäl till att ta ut henne då jag bönade och bad.... var så slut... men då ändrades allt då det blev lite dåliga värden..

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*