Inlägg från: Minname |Visa alla inlägg
  • Minname

    Kalmarbebisar 2010

    Igår hade jag först såååå satans ont i ryggslutet och belv nästan panikrädd. Förlossning... herre gud hur ska jag överleva detta minnena kom tillbaka. Låg där och kände efter och var lite nervis. Men det gick över.
    Sen har jag jag haft en helvetes natt med massa samandragningar... regelbundet som attans.
    Så nu närmar det sig för så var det med hugge från v.37 ca och sen kom han ju 39+5. Vågade inte vänta längre och vi gjorde gips magen så den finns och är klar.
    Kan meddela att jag fick en chock när jag fick av mig magen. Den är nästan lika dan som hugge magen. tom sne som hans. ska idag sätta ner alla 3 bredvid varandra och ta bild!!

    Coolt ja är nästan 99% säker nu på att det ligger en liten E med snopp i magen!! ;0) undra vad han gömde den på Ul-et!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Ja det är sjukt. Man hoppas det går fort och bra när det väll sätter igång. Sen vill jag inte heller det går för fort för Doulan måste hinna *fniss*


    Ja man kan nog inte göra mycket för att förhindra det hehe och det vill man väll inte innerst inne.


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname
    CamillaJ skrev 2010-03-10 09:37:52 följande:
    Nej hehe.. men vad gör den där Doulan??
    Tog lite fakta från Doula.nu haha ;0)

    Doula: En doula är en kvinna som har erfarenhet av förlossningar och är tränad i att ge stöd och information till den födande kvinnan och hennes närmaste under graviditet, förlossning och den första tiden efteråt.


    Doulans främsta tillgångar och hjälp i hennes roll är hennes lugn, erfarenhet, hennes händer och röst samt den lyhördhet och ständiga närvaro hon har. Doulan försöker skapa en lugn och varm atmosfär som gör de blivande föräldrarna trygga i förlossningssituationen. Doulan finns för föräldrarna - hela tiden.


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Varje Doula väljer ju själv men tydligen varierar arvodet mellan 3000-7000kr. Har nog med erfarenhet och deras förlust i inkomst i övrigt som styr.
    Man brukar i alla fall ombesörja deras omkostnader för besök och förlossning. I övrigt tjänar dom inte så mycket på det.
    Min doula hade jag förra gången och då var hon nyutbildad så då var jag hennes första prov förlossning. Man måste ha 3 godkända tror ja det var för att vara godkänd. Detta blir hennes 3:e eftersom hon inte vill räkna med kjejsarsnittet. så det blir kul att vara den första och den som ger henne möjlighet att få sitt cert (eller vad de nu får)
    jag förlossningspersonalen är ju där för en men är mer fakliga liksom. Doulan är mer där för dig. Dom avlöser varandra bra liksom.
    Min doula såg saker och gjorde saker samt gav mig full info om vad som hände och det gillade jag. Masserade där hon såg att det behövdes. lärde mig andas och bröla och använda min kraft i kroppen mäst nyttosamt!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Min första förlossning var lång utdragen med många byten av BM förlossningen slutade med tång och jag sprack 4 graden Sfvinter. Det är väll typ att spricka så mycket man kan spricka. Sydd 1 timme på operation.


    Så nummer 2 var jag lite lätt förlossningsrädd om man säger så. Jag skyller på EDAn och därmed ville jag ha annat alt än att få den igen och göra det så naturligt som möjlig. Sen lärde jag känna Mona (min Doula) när hedda var bebis och ja detta fasinerade mig väldigt.


     


    Lotta för fan håll dig långt borta från apotekets pump för 115kr. Den får du inte ut någon mjölk på och den drar sönder tutten haha.


    Nej lägg lite mer pengar och köp en annan. Avent, meddela eller som jag köpt MAMs kanjag rekommendera. Vill du inte lägga full pris gå in och kolla på tradera. Där finns det alltid många fina till salu. Eftersom man kokar dem rena och köper nya nappar till flaskan är det inte så illa att köpa beg tycker jag.

    Camilla jag har börjat packa väskan.. men shit det känns lite surealistiskt faktiskt. Säger som du vill ha ut bebis och slippa vara gravid och ha ont men är fan inte redo att föda barn än!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Lotta: Gradering av perineal bristning

    * Grad 1: Enbart huden/vaginalväggen är skadad
    * Grad 2: Bäckenbotten, perineum, vagina
    * Grad 3: Partiell sfinkterruptur
    * Grad 3: Total sfinkterruptur
    * Grad 3: Sfinkterruptur, ospecificerad
    * Grad 4: Ruptur av analslemhinnan

    Så grad 4 är det maxade man kan ha.. då har man tyvärr sprukit vad man kan spricka liksom. Men jag kan trästa med att jag var grymt pigg efteråt och rätt så återställd. Sen förlossning 2 gick ju finemang. Ovanligt att spricka så mycket som jag gjorde med!!

    Hedda fixerade sig i v. 36
    Hugo fixerade sig i v. 39 och är född 39+5 innan det var han ruckbar flera veckor.
    Denna är fortf inte ens nere i beckent. Ja detta var förra veckan.. hoppas den har bestämt sig nu. Så fullt rörlig. den är inte så nice ju!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Lotta

    japp det är inte jätte vanligt att spricka sfvinter. Dvs analt så var inte så orolig!! Tror det är 2-5 % första föderskor som spricker så illa och då pga av någon anledning. Mitt var stort barn och eda som gjorde mig värksvag sen drog dom ut henne akut snabbt med tång!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Anna lider me dig fan .. vad för infektion har du inte haft!!

    Usch idag har jag jätte ont. NU gör det mäst ont i korsryggen. Sitter dock dumt på jobbet med. Inte bra att sitta ner så. Det värsta var att jag låg mycket igår och det var lika illa. Hur fan ska man göra.

    Sen blir det behandlignsbadet och sen hem. Efter en kortis på Ikea. Måste handla saker till sänggaveln, spottisar och färg.

    Sen helt otroligt har jag bara en dag kvar på jobbet och det är fredag!!!!! Tjooo hooo sen ska jag göra karriär på riktigt som min son säger där hemma som tjock mamma!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
  • Minname

    Malin jag kommer gärna och fikar med bebis på insidan dock!!


    Är en liten tjej i vuxen förpackning...
Svar på tråden Kalmarbebisar 2010