Inlägg från: Veladis |Visa alla inlägg
  • Veladis

    Varför får barn konstiga namn?

    Jag tror at de flesta föräldrar namnger sina barn till något de tycker är vackert. Sedan har man olika smak och får inspiation från olika håll, helt enkelt.
    Men jag tror ändå att de flesta föräldrar tänker både en och två gånger på om namnet kan utsätta barnen för obehag i framtiden. Men sedan finns det säkert en minoritet som inte bryr sig ett dugg också, kanske...

  • Veladis
    llinaa skrev 2010-03-10 13:51:02 följande:
    ja de finns barn som heter petter-niklas vet jag
    Enligt SCB så finns det en person i Sverige som heter Petter-Niklas. Han har inte det som tilltalsnamn. Vet ej ålder.
  • Veladis
    artax skrev 2010-03-10 14:19:35 följande:
    Jag tycker oxå det!!!!!!!!!!! Jag har själv en liten ängel och jag mår illa när folk döper sina barn till ängla/engla stavning spelar mig ingen roll.. det är ganska vidirgt tycker jag! Samma med Liv, ska man döpa ett barn som kanske föds dött till död då kakse? :S
    Men både Liv och Engla är ju ganska gamla namn.
  • Veladis
    artax skrev 2010-03-10 14:24:58 följande:
    Vad har det med saken att göra i den frågan? :S
    Jag menar att det inte är namn som någon "kommit på" för att vara udda, utan att det är namn med hundraåriga anor med en djupare betydelse än den man sr vid första anblicken.
    Sen kan man naturligtvis gilla eller ogilla dem av olika anledningar.
  • Veladis
    artax skrev 2010-03-10 14:35:53 följande:
    Ja alltså jag tycker inte illa om dem för att det skulle vara nya el gamla namn utan för att det är Ängel och Liv jag tycker inte det lämpar sig!
    OK.
  • Veladis

    Man kan bli retad för sitt namn vad man än heter. Jag blev retad för Madelene Kospene och min syster kallade någon för Joseful istället för Josefine.

  • Veladis
    HäxanSurtant3 skrev 2010-03-10 22:38:36 följande:
    det jag tycker är störtfåningt nu är att folk verkar ha ngt behov av att göra hel hopplösa Gubb/tant namn populära igen.. tex Tage, Folke ,osv...vad är kul/fint/coolt med det? Jag får bara rysningar och tänker på sjukhem och blöjbyten på inkontinenta... Vad är fel med vanliga namn? Anna Maria Jonas osv? Enkla och oladdade. Slänger in ytterligare en fråga: varför har 80 talsmodet kommit tillbaka? Mår illa...extremt fult. Hr man avrit tonåring på 80 talet kräks man åt pastellfärger och glasögonbågar stora som skyltfönster. Om dagens tonåringar bara insåg hur löjliga de ser ut skulle de byta kläder illa kvickt... Mode slavar...
    Namn och mode har alltid gått i cykler. Bara att vänja sig.
  • Veladis
    Stinky skrev 2010-03-10 22:44:23 följande:
    Jag tror det beror på att dessa stackare till föräldrar saknar någon som helst verklighetsuppfattning, empati eller förmågan att sätta sig i en annans situation. Barnet har ju faktiskt inte bett om att heta något konstigt.
    Nä, men vad som är fult eller konstigt beror ju på...

    Vi kanske för enkelhetens skull skulle namge alla barn till nummer, ettan, tvåan, trerean, osv, så ingen behöver känna sig udda. Faktum är att så görs på vissa håll i världen, första barnet får alltid ett visst namn i alla familjer, osv.
  • Veladis
    HäxanSurtant3 skrev 2010-03-10 22:45:50 följande:
    jo men varför välja det uppenbara fula?
     Därför att smaken är som baken...

    De i generationen före oss resonerade precis på samma sätt när "deras" tonårsmode blev inne igen.
Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?