Inlägg från: Bubbelbebis |Visa alla inlägg
  • Bubbelbebis

    Hörselskadade och döva barn del 4

    Hejsan Små Räkorna!

    Jag har en dotter med en hörapparat och ett Cochlea implantat! VÄlkommen med frågor om du undrar något. 

  • Bubbelbebis

    Hejsan. Ett CI beskrivs jättebra på barnplantornas sida! http://barnplantorna.se/page.php?department=11
    Barnplantorna är  jättebra för oss föräldrar som har barn med CI och annan hörselprobelmatik. Gå in och kika.

    Min tjej är 4 år och jag funderar ständigt på hur det ska gå i skolan, vilken skola hon ska gå i - vanlig, special eller annat? Suck man vill ju att det ska bli så bra som möjligt såklart och att hon ska hänga med och få kompisar!

    Wilmas hörsel blev inte bättre på en gång och vi märkte inte stor skilland från början - det är en lång process av inställningar och ljudträning man skall  gå genom som är väldigt individuell. Men jag kan säga att nu funkar det superbra. 

  • Bubbelbebis

      Hej!

    Är det någon av TUFF utbildningarna sommartid fr. steg 3? som man inte behöver lämna in papper på att man gått steg 1& 2?

    Nån som vet? 

  • Bubbelbebis

    Någon som skall till Västanvik i sommar för första gången? Jag funderar på att åka - skulle verkligen behövas och vara kul såklart! :)

  • Bubbelbebis
    Lycka 1 skrev 2011-03-09 19:44:22 följande:
    Vi ska åka dit v26.
    Vi var där i sommras också så detta blir alltså andra sommaren.
    Hur gamla är dina barn?
    Vår dotter är 4 år! Tyvärr så var jag för sen så det fanns ingen plats för oss på Västanvik i sommar :(
  • Bubbelbebis

    Hej är det någon här som haft/har sina barn på special förskola/förskoleklass i Örebro eller Härnösand . Hur har det varit? Bra - dåligt?

    Min dotter är 5 år och jag funderar på speciaskola till nästa år - förskoleklass.

    Har ni några tankar att dela.? :) 

  • Bubbelbebis

    Tack för ditt svar Zharmy. Jo jag vet - vi tänker långsiktigt också och tänker just att allt finns i Örebro med gymnsaium och allt. :) Så det är ju toppen.

    Men om man jämför Örebro och Stockholm - förskoleklasser i specialskolor  - vilka skillnader finns mellan dessa och kan man säga att någon av städerna är bättre.  Med tanke på att min dotter kanske har en "snäll" utvecklingsstörning också  + hörselskadan - så vad skulle passa bäst med era egna erfarenheter?

    Vi har besökt alla skolor utom de i södra delen av landet (skåne/göteborgstrakten/gnesta) men undrar om Gnesta kan vara ett alternativ?? eller om eleverna där har svårare utvecklingsstörningar? Någon som har sitt barn där?  I allafall så verkar alla skolor vara så bra när man är på plats och besöker för alla är så trevliga pch pedagogiska ! :)

     

  • Bubbelbebis
    anne h skrev 2011-06-12 23:18:00 följande:
    Gnesta? Menar du Åsbackaskolan? Eller någon annan skola där?
    Har ditt barn en lätt utv st så rekommenderar jag iaf att INTE sätta barnet där, Örebro har jag däremot hört mkt gott om av dem som bor härikring oss (Dalarna) 

    Hur är ditt barns tal? Vill ni att hon ska lära sig tala eller bara teckna?
    Ja jag tror nog bara att det finns en sån skola i Gnesta.  Mitt barns tal är bra men vi vill att hon ska både teckna och tala. Tecken är så bra för henne eftersom hennes starka sida är just det visuella. Men hur vet man om ens barn måste gå i särskolan - eller följa den planen....är det alltid om testen visar på en utvecklingsstörnning eller bestämmer föräldrarna det själva?
  • Bubbelbebis

    Hej!

    Jo jag tror också på en omgivning som ger mer och är utvecklande runt barnet. Men frågan är om barnet verkligen alltid får det stöd det lagligen har rätt till i skolan i form av assistent, hörselhjälp eller annat? Måste man alltid kämpa som en galning för att ens barn ska få leva det liv det har rätt till.?   Jag kan mycket väl förstå att det är svårt för lärare att vara så pedagogiska som de ska när de inte har någon utbildning i barn med olika funktionshinder.  Man vill ju att sitt barn skall få det bästa möjliga som någonsin går att få och då vill jag ju att det också ska innebära en lärare som förstår mitt barn.

    Detta är verkligen svårt tycker jag - hur ska man göra? Örebro var bra sa du anne h? På vilket sätt? :) 

Svar på tråden Hörselskadade och döva barn del 4