men grejen är att degen ska vara halvkletig när du gör den.. inte när du bakar ut den (då är den alltid kletig!)
jag måttar ALDRIG mjölet när jag bakar bröd.. man känner när det är klart..
jag bakar ett supergott bröd som håller sig fint:
Grötbröd:
Gröt: 4dl havregryn, 8dl vatten, 1tsk salt
Koka,låt stå en liten stund, den ska ff vara varm.
Ingredienser:
50g jäst
50g smör
2dl vatten
2tsk kummin
vetemjöl
Smält smöret, blanda ihop med vattnet så det blir fingervarmt 38*C.
smula jästen, häll över degspadet o lös upp jästen.
Ha i kummin, gröten och vetemjölet.. degen ska släppa från kanterna men ändå ff vara något kletig..
Ha gärna i linfrön t.ex (ska själv prova att ha i russin idag).
Låt jäsa i 40min.
Baka ut till 20 bullar (jag brukar platta ut dem lite).
Låt jäsa i 30min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda 15-20min i 200*C.
Det är supergott att rosta dessa bullar och ha på marmelad t.ex..
Var bara tvungen o dela med mig av receptet, det är supergott verkligen!
Om man vill ha mer SMAK efter kumminkryddan så ha i mer..vi hade i både anis&fänkål sist men ska ha i mer.. smakade inte så mycket alls av kryddorna när brödet var klart.