Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vatten fodsel

  Tis 16 mar 2010 03:00 Läst 1151 gånger Totalt 1 svar
  Tis 16 mar 2010 03:00

  Hej!

  Jag undrar vad du tycker om vattenfodsel?

  jag vantar mitt andra barn, da min forsta forlossning gick valdigt fort hann jag inte med och komma i badet, sa jag hoppas att fa gora det den har gangen :)
  Min forsta forlossning borjade med att vattnet borjade lacka pa morgonen,
  akte in o kollade, men eftersom den forsta oftast tar tid, sa akte jag hem och dom sa att vi satter igang dig om nagra dagar om inget hander,
  jag hade nagra varkar senar pa dagen men inget jag tankte pa jag var bara glad.
  Kl 6 pa kvallen sa borjade jag fa varkar som var 1 min emellan sa jag ringde och dom tyckte jag kunde vanta eftersom jag kunde prata och sa, en halvtimme senare kunde jag inte det sa vi akte och sen var min dotter fodd kl 8.
  Bade jag o min man ar valdigt lugna personer , jag ar bara lite orolig.                   Ja vi far val se hur det gar :) 

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Tis 16 mar 2010 09:46 #1

  Hej!

  Det låter som om ni hade en ganska fin och lugn första förlossning, även om den gick fort! Skrattade lite när jag läste "..., en halvtimme senare kunde jag inte det (prata) så vi åkte in..."

  Ja, det är inte ovanligt att personalen har det som ett av kriterierna för att åka in - att mamman har så starka värkar att det är svårt för henne att prata. Faktum är att just det kan vara ett problem om man har tränat mycket andning och avslappning eftersom mamman kanske låter väldigt lugn även om värkarna är starka och effektiva.

  Enligt statistiken går i regel den andra förlossningen mycket snabbare än den första. Därför är det bra om du har bra koll på värkarna. En tumregel är att åka in när det är ca 5 min mellan värkarna (3 min som förstföderska om man har någorlunda nära till kliniken). Ett annat bra kriterium är att du VILL åka in, att det inte känns bekvämt hemma längre! Det värsta som kan hända är att du får åka hem en sväng igen - och vad gör det om hundra år!

  Vattenförlosssningar är inget som Socialstyrelsen rekommenderar, men det händer givetvis ändå då och då :)

  Lycka till!

  Kram
  Anna 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll