Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Tygblöjetråden 24

    Moson skrev 2010-03-17 15:42:32 följande:
    Sjysst med ny tråd :) Har ju beställt pul från myllymuksut till pocketblöjor men vet inte om jag ska skaffa en tång och sätta knappar eller om jag ska ha kardborre. Kardborrekan ju bli lite hårt på magen när hon börjar sitta men är å andra sidan lättare att justera. Vad tror ni är bäst?
    Jag körde kardborre på första omgången pockets jag sydde. Visst, snabbt att ta på, bättre passform och lättare att sy dit, men kardborren blev dels böjd på nåt kontigt vis (krympt delvis?) och väldigt dålig, hade det inte varit för att hon växte ur blöjorna så hade jag fått byta den. Dessutom öppnade hon den själv. Knappar är väl lite jobbigare att sätta dit, men dom håller längre, och dom får hon inte upp själv.  Plus att det är ingen risk för skav.
  • yrväder
    Moson skrev 2010-03-17 18:53:28 följande:
    Vet ni förresten hur lång tid det kan ta att få hem tången och man köper på Ebay?
    Det stod 8-21 dagar och det tog nog ganska precis 14 dagar (ink helg)
  • yrväder
    Moson skrev 2010-03-19 17:54:24 följande:
    Vad använder du för söm när du syr ihop dom? Jag ska själv sy snart ju och vet inte riktigt vad som är bäst. 
    Jag sydde med raksöm och sen vände jag och stickade ner med raksöm. Dock har stickningen hållt sådär, har sett att den gått upp på vissa ställen. Det gjorde det dock inte på dom gamla (pul+fleece + kardborre) vet inte om det är för att bambun oxå är rätt stretchig. På dom med fleece overlockade jag ihop lagrena men det gick inte med dessa, det blev alldeles för halkigt med bambun.
  • yrväder
    Moson skrev 2010-03-19 22:33:06 följande:
    Jag har tänkt en lösning med fleece på insidan men med naturmaterial i mitten så hon känner att det blir blött som på Baby Kicks. Jag tycker det känns lite onödigt med overlock när jag ändå ska vända dom. Har ju en elastisk söm på den vanliga maskinen, vad tror du om det?
    Fast blir det inte bara merjobb att ha både fleece och naturmaterial? Elastisk söm blir jättebra.
  • yrväder
    Abrakadabra skrev 2010-03-20 11:32:14 följande:
    Jag slogs just av en tanke – skulle man kunna sy blöjbyxor av ull-/ylletyg, alltså istället för att sticka ullbyxor? Eller kanske om man syr blöjor (pockets eller all in one) och har ull/ylle i yttersta lagret, istället för PUL? Kanske ställer man till det med tvätten då ... Spontana tankar och råd?
    Ja det finns flera som sytt ytterbyxor av ylletyg, tänk bara på att det ska vara i princip ren ylle. Det knepiga jag tänker kring det är att det känns lättare att hitta garn som inte sticks, än ulltyg som inte sticks.

    Problemet med ullpockets/AIO blir ju som du säger tvätten. Ull går ju inte tvätta så varmt, men blir rent ändå, medan det man har som uppsugning behöver varm tvätt för att bli rent.  Men kika på loveybums LIO's, det är ullskal med formsydda som man knäpper fast i skalet. Blir ju ungefär lika lätt, men man tvättar separat. Man skulle ju kunna sy nåt liknande.
  • yrväder
    Blå Flygare skrev 2010-03-28 13:38:49 följande:
    Visst är det fint! Fick se det och bara måste ha! Dock låter jag någon annan sy
    Så kan man oxå göra
Svar på tråden Tygblöjetråden 24