Inlägg från: IVFmamma |Visa alla inlägg
  • IVFmamma

    Tygblöjetråden 24

    Blå Myran: tack för länken!!

    Nån soom har testat tvättbara amningsinlägg? Tex. sånna i flanell eller ull
    Jag är nämnligen intresserad men vill gärna höra nån åsikt innan jag köper.

  • IVFmamma

    Med min dotter så hade jag massor med mjölk, konstant läckte det trots engångsinlägg och det kändes som ett enormt slöseri. Jag ska få några inlägg i flanell av en kompis så jag tänkte väl testa sånna där i ull men det är alltid kul att höra era åsikter..

  • IVFmamma

    Jag tror att jag kommer att satsa på några IVflanell inlägg och varva med engångs typ engångs på natten då man inte byter så ofta... Tvättningen "stör" mig inte så mycket iom att vi använder tygisar så tvättar jag allt samtidigt.

  • IVFmamma
    banansmoothie skrev 2010-03-18 14:20:03 följande:
    Alltså jag är bara nyfiken, inte ute efter köpare (ännu på ett tag i alla fall), men skulle någon här köpa ett helt sett med begagnade blöjor som använts på heltid och har lite fläckar och så, men för ett betydligt reducerat pris. Alltså det känns ju så surt att slänga nått som kan användas till 2-3 barn till trots lite fläckar osv.  Nått som kostade mig runt 6000 i inköp nytt skulle jag sälja för liksom 1500 ungefär. Tror ni nån skulle nappa? Då är det 26 blöjor plus blöjbyxor och ditten och datten.
    Jag kan ångra idag att jag inte köpte begagnat, jag trodde inte att det var en sån stor marknad för tygisar så jag köpte nytt tills jag upptäckte att det faktiskt fanns flera som ville använda tygisar.. Så jag tror absolut att du kan hitta ngn som vill köpa ett komplett set med tygisar..
  • IVFmamma

    Nån som vet om de där inläggen för torr stjärt blir dåliga efter ett tag alltså att efter ett tag så behöver de bytas ut mot nya??

  • IVFmamma
    Blå Flygare skrev 2010-04-25 20:44:04 följande:
    Semesterångest! Ska vara borta en v i en stuga utan tvättmaskin, följt aven annan stuga med tvättmaskin. Hur göra?? Vi kan låna maskin första veckan, men nån mil bort. Sisådär kul att vara i en tvättstuga ett par timmar, boka upp sig o så bara för tygisarna. Lufta max är ju självskrivet. Fuska med papp  så mycket som rumpan tål. Så kanske tre tygisar om dagen hoppas jag vi klarar oss på. Med så få blöjor borde man ju fixa att handtvätta? Om man gör det ganska direkt efter (samma dag). Någon som har erfarenhet? Vi har formsydda eller pockets (det som är smidigast). Någon med erfarenhet?
    ´
    Etersom min dotter bajsar ungefär samma tid varje dag så skulle jag ha plast under den timmen/timmarna för att se ha tygisar. Vi var i en stuga förra sommaren och tog inte med oss några tygisar alls och ångrar det massor, vi hade tillgång till maskin men kände oss lata så det fick bli plast. Fy vad dotterns hud var ful!!
  • IVFmamma
    Zoria123 skrev 2010-04-26 10:39:26 följande:
    En kankse dum fråga men jag får heeeeeeela tiden höra från folk när jag berättar om att vi vill använda oss av tygblöjjor att ohhh lycka till! Du kommer bara orka en eller två månader sen kommer du övergå till vanliga blöjjor.  Hur orkar ni och är det sååååååå jobbigt? Och får ni höra samma kommentarer?
    Jag tror att folk i allmänhet tänker på tygblöjor på nått som var förr i tiden, typ när man stod och kokade sin tvätt. De flesta är så omedvetna om att det finns en hel uppsjö av olika varianter tex. pockets eller aio som är minst lika smidiga som plastblöjor. Man behöver ju inte välja den "jobbigaste" sorten typ vikisar...
Svar på tråden Tygblöjetråden 24