Inlägg från: babyfreeze |Visa alla inlägg
  • babyfreeze

    Tygblöjetråden 24

    Jag får mitt första barn i början av september och tänkte köra på tygblöjor från start. Är ändå så mycket nytt, så jag lär mig hellre det systemet från början än vänjer mig vid nåt som jag sen ändå ska byta ut.  
    Jag har köpt begagnade imse-blöjor 2-partsystem, men insåg att deras onesizeinlägg inte skulle funka för nyfödd så jag tänkte använda vikisar som jag förstärker med lappar av utslitna handdukar den första tiden. Är det någon som har nåt annat tips så tar jag tacksamt emot! Tänkte använda ikeas tvättlappar (vandring 70x70cm muslin) som vikisar då de är de billigaste jag hittat. Ekonomin kommer att bli tuff, så jag försöker att inte köpa för mkt och för dyrt...
    Jag har två par ytterbyxor i storleken newborn, men funderar på att skaffa nån mer. Hur många behöver man egentligen? 

  • babyfreeze
    Bobelin skrev 2013-07-03 20:35:16 följande:
    Jag tror jag hade två newborn och två small från början. Min klimp vägde ju strax över fyra kilo så fler nb behövdes inte. Hade vikisar från minimundus.
    Jag har två NB och tre par i st S så då behöver jag kanske inte fler ändå. Tack!
  • babyfreeze
    DetÄrBaraLillaJag skrev 2013-07-09 08:17:35 följande:
    Mickrofiber dukar funkar också fint som inlägg till så små.. :) kan du sy (baskunskaper, raksöm o sic sac) så kan du sy egna formsydda, jag brukat köpa billiga badlakan på loppisar och sy av funkar fint! Jag själv orkade med vikisar då länge.. Det var ett evigt vikande, nu när sonen är 6mån så småkissar han inte så mkt längre och har börjat uppskatta dom igen.. :)
    Ja, jag kan sy så jag tänker mig att när jag använt dem ett tag och vet vad jag gillar och vad som passar bebisen, så kommer jag nog att fixa lite själv. :) Slitna badlakan har jag ju en hög, så det känns schysst att kunna förlänga nyttan av dem. Har du sytt in resår i dina? Ja, det här med vikisar ser jag framför mig att jag kommer att tycka att det är mysigt att sitta och vika i nån vecka, max en månad, sedan får jag spunk...Drömmer 

    Men microfiberdukar, jag har läst att de kan vara uttorkande på huden, är det nåt du märkt av? Är det såna städtrasor du använder då? När jag köpte mina imseblöjor så fick jag med inlägg för torr stjärt som känns som att de är gjorda av samma material som är i sportunderställ. De verkar också bra.

    Med handen på hjärtat så har jag blivit lite tygblöjstokig och köpte ett gäng begagnade gNappies förra veckan, för jag tyckte de var så söta och verkade smidiga som alterntiv. Har väl lagt någon tusenlapp mer än jag tänkt på denna nya "hobby", men jag tror fortfarande att jag kommer spara in kostnaden innan första året är slut. 
  • babyfreeze
    DetÄrBaraLillaJag skrev 2013-07-09 14:23:07 följande:
    Ingen mickrofiber direkt mot huden, helt rätt, jag har pockets one size så jag har dom i.. Annars kan man Linda in dom i en bit lakansväv, frotté lr lägga en bit fleece ovanpå! Jag använde mkt sånna trasor i början.. Sen är dom bra som boosters i blöjan för att klara en kissning till.. :)
    Fleece och fuskmocca funkar som coolmax, det håller huden torr.

    Ja jag har sytt i resår, vissa har jag knappat också.. Vissa använder jag en stor säkerhetsnål till..

    Gdiapers, jag har hört mkt gott om dom!

    Jo jag har också lagt en del på tygblöjor, ca 2000kr på färdiga blöjor, vet inte hur mkt på material till dom jag sytt själv.. Men det bästa med tygblöjor är att man kan sälja dom vidare sen när dom är försmå lr om dom inte passade riktigt.. :) och då får man ju tillbaka en del. :) det kan man inte säga om engångs.. :)

    Jag tycker att det är oerhört skönt att slippa köpa hem en massa blöjor från affären, speciellt nu när jag är mammaledig och budgeten är begränsad..

    Är du med i Facebook gruppen tygblöjor? Köp o sälj tygblöjor är också en bra facebook Grupp om du skulle känna att fu Vill sälja lr uppdatera ditt förråd..
    Ja, jag är med på den köp o sälj. Fast nu får jag nog gå ur ett tag om det inte ska spåra ur fullständigt... Tungan ute Finns så mycket fint som verkar bra. Men jag får hålla mig tills barnet vuxit ur det vi har nu.

    Ja, jag hade verkligen inte sett fram emot att släpa på blöjpakten från affärn, vi har liksom redan ganska mycket tråkiga prylar att asa på med kattsand o sånt. Slutade själv med engångsmensskydd för några år sedan, så varför utsätta mitt barn för skiten? Man kan ha sämre hobbies än tygblöjor, så jag har inte jättemkt ångest för det jag handlat. Precis som du säger så kan jag antagligen sälja vidare. Kanske får ett andra barn också, o då sparar vi ännu mer.
  • babyfreeze
    Hestia skrev 2013-07-10 21:52:12 följande:
    Nu har sonen bärjat med smakportioner. Bajset är ju inte mumma om vi säger så... Använder pockets, försöker torka av det värsta med toapapper och slänga i toaletten, men det blir lätt kladd överallt... Hur gör ni andra med det? Kommunen här vill helst inte att man spolar ner rispapper då det kan bli stopp i ledningarna.
    En annan fråga är hur ni stoppar era pockets? Jag har fb och bumgenius, och stoppar dem än så länge med ett av de mindre inläggen som hör till. Skall man så småningom byta till det längre? Eller stoppa i två?
    Jag har ju inte kommit dit än, men jag läste om någon som sköljde av bajsblöjorna över en hink som hon sen tömde i toan. Kanske en lösning?
  • babyfreeze
    sannerligen skrev 2013-08-29 09:59:35 följande:
    Nu kommer jag med ett surt inlägg: Jag har köpt många av mina tygblöjor på Tradera men observerat att det funnits väldigt få att köpa på sistone - häromdagen när försökte jag sälja de blöjor som blivit för små förstod jag varför: annonsen togs bort med motiveringen att det bryter mot Traderas regler. Det är tydligen ohygieniskt med begagnade tygblöjor(!) Ohygieniska? Blöjor som kan tvättas i 90 grader?! Vad är det för ekologiskt tänk?? Usch så sur jag är...
    Parksandrec skrev 2013-08-29 11:23:48 följande:
    Skickade nu ett klago-mail till tradera där jag ifrågasätter deras hygien-policy. Hjälper kanske föga, men ändå
    Jag tror faktiskt inte det kommer att hjälpa, för regeln finns nog till för att förhindra att sajten används av perversa pervon som vill köpa använda blöjor av andra skäl...

    Kan tipsa om facebookgruppen istället! 

  • babyfreeze
    högavisan skrev 2013-08-29 22:29:21 följande:
    Jaha. Precis när jag hittat tråden så läser jag att det inte går att köpa begagnat. Hade tänkt köpa lite till nyfödd sen när det är dags, för att se om jag trots allt inte kan få maken att haka på idén. Jag hade tyg till min när han var nyfödd, men han har haft vanliga till sina, så han har väl lite taggarna utåt.

    Förstår inte alls hygeinaspekten i det hela. Jag tror tom jag hade kunnat tänka mej att köpa bindor till mej själv så. Man kan ju koka grejerna om man nu tror att något överlever 90 graders tvätt.  

    Hur som, jag hade vikisar till sonen, men om jag ska få mannen att haka på så måste det nästan vara allt i ett antar jag. Hur är de? Bra? Dyra?    
    Klart det går att köpa begagnat! Bara på tradera som de har policy mot det.
  • babyfreeze
    Parksandrec skrev 2013-08-29 22:20:09 följande:
    Jo. Jag reflekterade över det i klago-mailet också. Försöka går ju :) facebook funkar dåligt för mig, tyvärr.

    Tycker den här policyn påminner om såna härn EU-regler där storleken på bananer ska bestämmas och allt utanför den normen ska slängas på sopberget. Byråkrati blaha.
    Haha! Ja, fast det finns ju andra köpsajter än tradera. :) jag har köpt på blocket och på en loppis tex
Svar på tråden Tygblöjetråden 24