Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Tygblöjetråden 24

    yrväder skrev 2010-03-29 18:02:42 följande:
    Börja med formsydda, dom är jättelätta
    Nejdu, nu ska här bara vara pockets, och det ger jag mig inte in på
  • Blå Flygare
    yrväder skrev 2010-03-29 18:30:29 följande:
    Dom är inte så svåra dom heller Men pulen glider ju mer.
    I så fall skulle jag testa fleece. Se, nu har du fått igång mig {#lang_emotions_djavulsk} Nu får du allt förse mig med ett bra mönster också!
  • Blå Flygare
    Kali B skrev 2010-03-29 19:26:04 följande:
    Underbart att jag hittade hit! Jag har en trollunge på 1½ år och en till i magen som kommer den 15:e maj. Jag vill köra tygisar på båda mina blöjterrorister. Vad kan ni rekommendera? Min dotter är vild och man kan behöva krångla och trixa ganska rejält med henne för att få på henne en vanlig Up and go blöja. Hon föredrar The nude style. Vad är bäst för en nyfödd liten groda? Det är en djungel!
    För nudisten rekommenderar jag pocket (eller all-i-ett, det är i princip samma sak), knappar så hon inte tar av den så lätt.
    De första månaderna med löst amningsbajs är vikblöjor smidigt. Det går ju åt många blöjor och då är billigt, lättvättat och snabbtorkat en fördel! Sen kan h*n ju flytta in i pockets när de blir lediga
  • Blå Flygare
    IVFmamma skrev 2010-03-29 18:58:10 följande:
    Nån som vet om de där inläggen för torr stjärt blir dåliga efter ett tag alltså att efter ett tag så behöver de bytas ut mot nya??
    Silkesinlägg kan "slitas", det smörjande i dem kan ta slut eller främst tvättas bort. Men torr-inlägg tror jag inte slits i första taget, i så fall skulle inte sånt matrial kunna anvndas i pockets.
  • Blå Flygare
    Made in Taiwan skrev 2010-04-09 14:21:57 följande:
    Hmm... men om jag nu har blöjor i starkare färger, röd, brun och petrolblå, dom färgar inte av sig om jag kör den med resten av vittvätten eller om den färgar av sig på fuskmockan?
    I regel funkar det att köra alla färger ihop. Men det finns undantag! TotBots röda fleecebyxa färgar av sig även efter många tvättar.
  • Blå Flygare
    Plutteli skrev 2010-04-13 15:53:22 följande:
    Mina Myllymuksuttyger kom också idag! Synd bara att endast tyg till en blöja är till mig...
    Va, kom det först idag? När kommer jag få sen mina blöjor?
  • Blå Flygare
    Idamamman skrev 2010-04-20 14:47:06 följande:
    Hej alla tygblöjsanvändare! En av anledningarna att jag använder tygisar (vik + ull) till min 4-månader gamla tjej är att jag vill att hon ska bli blöjfri tidigare. Hur har det gått för er? När har era barn blivit blöjfria?
    Flickan prick 2 (började med tyg vid 1½), pojken är nu ett och jag tror det kommer dröja längre för honom, gör ju ofta det med killar och så har han inte samma intresse för pottan.
  • Blå Flygare

    Semesterångest! Ska vara borta en v i en stuga utan tvättmaskin, följt aven annan stuga med tvättmaskin. Hur göra?? Vi kan låna maskin första veckan, men nån mil bort. Sisådär kul att vara i en tvättstuga ett par timmar, boka upp sig o så bara för tygisarna. Lufta max är ju självskrivet. Fuska med papp  så mycket som rumpan tål. Så kanske tre tygisar om dagen hoppas jag vi klarar oss på. Med så få blöjor borde man ju fixa att handtvätta? Om man gör det ganska direkt efter (samma dag). Någon som har erfarenhet? Vi har formsydda eller pockets (det som är smidigast). Någon med erfarenhet?

  • Blå Flygare
    Markatta skrev 2010-04-26 10:44:39 följande:
    Vi reste i Indien i tre månader med tygblöjor! Vi tvättade dem i maskin tre ggr under den tiden, men de höll sig hur fräscha som helst! När man har semester så har man ju mer tid till att tvätta för hand, vi tvättade varje dag, det blev en rutin som inte alls känndes jobbig. När man tvättar ofta hinner ju inte blöjorna bli så ingrodda heller, om man har möjlighet kan man ju också skölja av dem direkt när man byter, så är det ännu lättare att tvätta dem sen! Jag tycker absolut att ni ska ta med tygblöjorna på semestern, om det inte känns som det funkar när ni väl är där kan ni väl byta till engångsblöjor? Lycka till!
    Tack, det ska nog gå bra! Tyvärr har vi inga vikisar(nja, tre klippta att ha som limpa) utan bara formsydda eftersom jag aldrig hittade bambuvikisar jag tyckte om (de är så tjocka). Är därför rädd att det ska bli lite sunkigt att tvättaför hand - formsytt o pockets är ju så mkt tjockare och därför svårare att få rent. Men men, bara att tuta o köra för engångs funkar ju inte till honom. Senast vi testade gjorde vi det under en bilfärd och då hade han blödande sår i en vecka efteråt. Trots att det funkar att ha på natten. Så ska vi fuska men engångs blir det när han kan krypa/gå fritt!
  • Blå Flygare

    Vi harhaft svårt att hitta vanliga byxor som funkar, men så harvår grabb riktigtbredmage också, och känslig så att om byxorna sitter år så kräks han. Nu är han inte så känslig längre, men med formsydd blöja o PUL har vi ofta svårt att dra upp byxorna, resåren är jämt uttänjd max. Knepigt, för han väger inte alls för mycket {#lang_emotions_undecided}

Svar på tråden Tygblöjetråden 24