• Finess
    mellanD skrev 2012-01-24 10:09:31 följande:
    Hej! Skönt med illamående! 

    Jag känner precis likadant över graviditeten, även om den var planerad och tog tid, så känner jag mig inte riktigt redo, och inte jätteglad. Jag har dessutom fått lite blödningar nu (igen) de senaste dagarna och kopplar såklart detta till att jag inte har glatt mig över graviditeten. Jag tycker mig dessutom må lite mindre illa nu. Det låter ju galet, men det dåliga samvetet har kickat in ordentligt. Jag har också vul imorgon, så jag får väl se vad det blir för besked.

    Det där med fyllan hade jag nog personligen inte oroat mig för faktiskt, men jag vet hur det känns när oron kickar in. Den är inte alltid logiskt härledd.

    Hur kommer det sig att ni valt att göra moderkaksprov, om jag får fråga? 
    Lycka till imorgon, jag håller tummarna för dig! Kram
    Åh, du får vi hålla varandras händer imorgon, genom cyberrymden. Stort lycka till och kram! Hjärta

    Jag har ju fyllt 40 år nu och det är ca 1/58 att jag får ett barn med Downs. Jag hoppas att Gud förlåter mig nu, men jag vill faktiskt inte ha det. KUB ger bara sannolikhet och sådana siffror vill jag inte heller ha. MKP kan göras tidigt i graviditeten och svaret kommer fort. FVP görs senare och tar lite längre tid. Problemet är bara att jag tar blodförtunnande och det rimmar lite illa med att sticka hål i mig...

    Usch, jag märker att jag redan börjar ställa in mig på ett dåligt besked imorgon...

    Cia, det stod att det var så man skulle göra. Först byta och sen byta igen. Jag tror nog inte att något byte spelar så stor roll, sen har jag väl inte direkt skrivit om världens största hemligheter här inne så jag är inte så nervig som en del andra kanske är. Har svårt att tro att någon FB-kille skulle vara intresserad av mina flera års ältande om missfall. Skrattande
  • Finess

    Det gick bra idag. Tack och lov. Pickande hjärta och räkan var i rätt storlek. Kostar på mig att vara återhållsamt glad.

    Min läkare kommenterade att det gick snabbt att bli gravid. Jo tack, vi sågs för ca 1,5 månad sedan och då fick vi klartecken att börja försöka. Glad Sa också som det var, att jag har fått jobba med det också, att det gick så snabbt.

    Hoppas att det gick bra för dig också lilla D!

    Vad svårt det är mad alla namnbyten nu... lilla D är ju lilla D, Cia är Cia, a80 är a80 osv. Vad sjutton ska man kalla er nu egentligen?

  • Finess

    Yes! Grattis lillaD! Slängde en tanke åt ditt håll idag när jag satt där i väntrummet och höll på att förgås av nervositet. Så bra att du får Innohep, grattis till det också! En bra dag för oss. Glad Jag är i 6+3.

    Tack för alla grattis, en dag i taget....

    Vad jobbigt, Fru Z. Rynkar på näsan Hoppas det blir bättre snart.

  • Finess
    EMND skrev 2012-01-30 00:13:52 följande:
    Hej. Äntligen hittade jag er.
    Grattis mellanD (lilla D) och Finess och FruZ!
    Jag har lyckats bli mamma för 5 månader sedan. En liten pojke som som är så go och underbar. Dags att sova nu men var så glad att jag hittade er så ville skriva och kolla att det är ok att vara med i gänget.
    Kram "DND".
    Hej DND! Och tack. Och grattis! Glad klart det är ok att vara med i gänget.
    mellanD skrev 2012-01-30 11:07:44 följande:
    Hej och tack! Klart att du ska vara med här DND! Roligt att se dig, är allt väl?

    *kastar en liten paprika i huvudet på finess* 
    Hr du övergett kottarna, mellanD ( )?

    Jag är så jävla glad för idag fick jag veta att jag äntligen får en tillsvidaretjänst efter nästan 3 år på vikariat. Jippie! Som en skänk från ovan i mitt nuvarande tillstånd. Men jag sa inget till chefen om det tillståndet... Obestämd
  • Finess

    Tack! Jag vet inte om ni kommer ihåg, men detta är samma jobb som jag blev av med när jag var gravid med V. Jag fick då ett  vikariat som skulle gå över i en fast tjänst, sen blev jag gravid, sjukskriven och det dök upp en som behövde bli omplacerad. Där fick jag kyssa min fasta tjänst farväl... Sen ringde de när jag var hemma med V och vill ha mig tillbaka då hon som snodde mitt jobb blev gravid och sjukskriven. Då hade jag ingen dagisplats så jag sa nej, men när de ringde igen några månader senare sa jag ja.  Efter det har vikariatet blivit förlängt ett antal ggr. Men nu är jag tillbaka där det började och det som var mitt kommer äntligen tillbaka till mig. Glad

    Krus, det antar jag att jag får.

    MellanD, jag ska träffa läkare nästa vecka och diskutera det där med MKP och blodförtunnande. Läste om en tjej i en annan tråd där de avrådde från MKP pga blodförtunnande, men FVP gick visst bra. Jag vill dock helst inte vänta så länge när MKP kan göras i v. 12.

    Fragmin och extra kalcium har det också pratats om. Jag tror att ahöst i USA tog extra kalcium. När jag frågade min läkare om det sa hon att det inte behövdes. Nu dricker jag ett par extra glas mjölk i stället.

    Det absolut roligaste med ditt nick är att du hette storaD strax innan.

    Cia, hoppas ni får vara friska nu! Kyss

  • Finess
    Krusbär A skrev 2012-02-01 09:07:35 följande:
    Jag tror också att det är mindre risker om man tar Innohep enbart under sina graviditeter jämfört med under ett helt liv, om då orsaken kanske även är en sjukdom som medför risker i sig.

    Kan FVP vara ett alternativ om de avråder från MKP? Eller tas FVP mycket senare i graviditeten?
    FVP är absolut ett alternativ, men det görs senare. Fördelen med MKP är att det kan göras redan runt v. 12. Svaret får man även snabbt, tar lite längre tid med FVP. Nu har jag ändå läst om en del som tagit MKP med Fragmin och att de bara behövt hålla upp en dag eller två. Det borde jag och barnet överleva. Glad
  • Finess

    VUL imorgon igen! Lika spännande som vanligt. Obestämd

    För att få klaga av mig lite så mår jag så fruktansvärt dåligt. Jag skulle ha varit tyst när jag klagade på att jag inte mådde illa... Det är hemskt! Jag går omkring i ett ständigt illamåendevakuum. För att överhuvudtaget överleva så började jag med Postafén för en vecka sen och måste nu äta dygnet runt. Dessa så vita piller knockar mig i sin tur, så det är verkligen som att välja mellan pest och kolera. Också jobbar jag heltid på detta... Skrikandes

    Jag tycker så synd om mig och jag tycker så lite om att vara gravid. Rynkar på näsan

  • Finess

    Min cashewnöt vägrar ge upp. 1,68 cm stor och ett hjärta som pickar på för glatta livet. Jösses.

Svar på tråden Efter upprepade mf-forts