Forum Föräldrar: Barn med speciella behov - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Medfödd gråstarr (kongenital katarakt), tråd 4

  Tor 9 sep 2010 12:26 Läst 34899 gånger Totalt 128 svar
  Visar endast inlägg av Plingis - Visa alla inlägg
 • Plingi­s
  Återställ
  Tor 9 sep 2010 12:26 #9

  Hej!
  Hittade till den här tråden när jag googlade lite Glad
  Jag har en tjej på ett år som föddes med grå starr på vänster öga. Hon har nu kontaktlins och vi ska lappträna halvtid. Prolemet är bara att hon river av lappen nästan så fort jag satt på den. Försöker sätta på den när hon sover och då kan den få sitta en stund efter att hon vaknat om vi har tur.
  Hur gör ni? Behöver alla tips och all hjälp jag kan få så att lappträningen går lite lättare.

 • Plingi­s
  Återställ
  Mån 13 sep 2010 18:19 #11

  Hej och tack! Glad
  Alva har styrka +29 på sin lins och vi lapptränar halva dagar. Vi började köra halva dagar för hon blev så röd av lappen i början men nu är det inga problem mer än att hon blir väldigt röd på ett ställe när hon/vi tar av lappen. Kör ni med opticlude från apoteket?
  Jag provade med vantar häromdagen och när vi var ute gick det bra och hon fick behålla vantarna även när vi kom in och då gick det bra. När jag försökte sätta på vantarna nästa dag drog hon av sig dem direkt och sen tog hon bort lappen *suck*
  Upplever det precis som du att hon glömmer bort lappen när hon aktiveras. Hoppas det kommer bli lättare med lappen när hon börjar på dagis.
  Lite nyfiken på det här med vårdbidrag, ska läsa tillbaka i tidigare tråd...

 • Plingi­s
  Återställ
  Mån 13 sep 2010 22:22 #14

  Ja, jag är verkligen glad att vi bor i Sverige. Vi bor dessutom i Stockholm (söderförort) så vi har lätt att ta oss till St-Erik Glad


  Att jag inte hittat hit tidigare... 


   

 • Plingi­s
  Återställ
  Tis 14 sep 2010 11:55 #16

  Lilla Ma: Min tjej har inte colobom men hon har högt tryck och har laseropererats för det en gång. Det hjälpte tyvärr inte så mycket så vi kör droppar morgon och kväll.
  Vad innebär colobom?
  Hoppas att operationen går bra!

 • Plingi­s
  Återställ
  Tis 14 sep 2010 17:34 #18

  Lilla Ma: Hur högt tryck har han?  Vår tjej har också fått ha droppar större delen av sitt liv. Som tur är går det lätt att droppa henne.  Just nu är det Azarga och Taflotan som gäller.
  Jag upplevde nog att hon såg ganska ok med det ögat, hon blev lite gnällig när hon hade lapp men hon följde med med blicken och så.

 • Plingi­s
  Återställ
  Ons 15 sep 2010 07:07 #20

  Tur det finns högkostnadskort hos apoteket för de är inte billiga de här dropparna...
  Håller självklart båda tummarna för att det hjälper och att allt går bra på fredag.

 • Plingi­s
  Återställ
  Mån 20 sep 2010 22:05 #21

  Gunsan: Tänkte beställa från www.hendens.se och undrar om cleaner, använder ni det och är extend samma sak? Funderar på om den funkar som cleaner... Hoppas du kan hjälpa mig och tusen tack för tipset om sidan Glad

 • Plingi­s
  Återställ
  Ons 29 sep 2010 06:53 #22
  Nu behöver jag hjälp, råd och mycket pepping...
  Förra veckan var Alva förkyld och utan lins. Att sätta i linsen går hur bra som helst. Får in den direkt vid första försöket nästan varje gång (så har det inte alltid varit...) men lappen *suck*!!! Så fort jag sätter på lappen är hon där och drar av den. Jag har försökt att sätta på en ny direkt när hon drar av den för att visa att den faktiskt ska vara där men det hjälper inte, hon drar av den igen och igen och igen... Det blir ju dessutom väldigt dyrt med att använda 5-10 lappar varje dag. Testade vantar (känns dumt att ha vantar inomhus men testade iaf) och första dagen gick det bra. Andra dagen kom hon på att om hon först tar av sig vantarna kan hon ta av sig lappen sen.
  Hur gör ni? Låter era barn lappen sitta på? Jag håller på att ge upp. Hoppas på supermånga bra tips.
  Kram till er alla!
 • Plingi­s
  Återställ
  Tor 30 sep 2010 20:55 #24

  Tack för styrkekramarna Glad
  Vi ska till St-Erik på torsdag, får se vad de säger då...
  Håller tummarna för att operationen gett effekt och att det håller i sig.
  Kram

 • Plingi­s
  Återställ
  Tis 16 nov 2010 23:54 #32

  Hej Lilla Ma (och alla andra såklart!)

  Va jobbigt med trycket för er lilla älskling. Vår tjej har haft högt tryck men det håller sig stabilt med droppar som tur är...
  Håller tummarna för att det kommer hjälpa med rör och att han inte kommer ha ont.

  Här kämpar vi på med lappträningen som är det jobbiga för oss *suck*
  Att sätta i linsen går jättebra och att ta ur den är lite kämpigare men det går ändå väldigt bra. Vi droppar en droppe (Azarga) varje morgon och två droppar (Azarga och Taflotan) varje kväll. Hon är superduktig både vid i och urtagning av lins och när vi droppar. Det som är besvärligt med vår tjej är som sagt var att lyckas lappträna henne...  Hon är snabb som attan att rycka bort lappen. Nu sätter jag alltid på lappen när vi går ut eftersom hon har vantar och då låter hon den sitta. Vissa dagar får den sitta kvar en stund när vi kommer in men ofta rycker hon av lappen i samma sekund som vantarna åker av. Känner mig uppgiven vissa dagar...
  Det är alltid värre när hon varit utan lins ett par dagar, om hon tex  varit förkyld, då är det som att börja om från noll.

  Lite nyfiken hur många här inne som har barn med ensidig katarakt? Alva har på vänster öga och i hennes fall beror det på en missbildning, det ögat är lite mindre än det andra. Eller det var iaf det när hon föddes, då syntes det ganska tydligt, nu ser man det bara om man tänker på det :)

  Kram på er alla duktiga kämpande mammor, pappor och barn :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll