Vad är rökt lax?
Alltså, var i affären hittar jag det?
Alltså, var i affären hittar jag det?
Fiskdisken.
om du menar kallrökt så är den iftast vid sillhyllan. Ligger oftast skivad i förpakning
vad är skillnaden på kallrökt o varmrökt då?
Har hittat ett recept på pastasås, men där står bara 'rökt lax'
Hur 17 ska man veta? Jag äter ju aldrig annat än fryst lax annars...
Det står "200 g skivad rökt lax"
Beställer man det i charken, eller finns det färdigpackat?
Ca 200 g färska champinjoner
Flytande Smör- och rapsolja
Ca 150 g Philadelphiaost naturell
2 ½ dl matlagningsgrädde
200 g skivad rökt lax
1-2 krm grovmalen svartpeppar
Salt Beskrivning Skiva de färska champinjonerna, knaperstek dem nästan i fettet.
Smält philadelphiaosten, häll på matlagningsgrädden och koka upp, låt småkoka i ca 5 minuter.
Skär under tiden laxen i mindre bitar.
Lägg i laxbitarna och låt det bli varmt.
Smaka av med grovmalen svartpeppar och salt.
jag skulle tippa på att det är VARM rökt lax du ska ha! Finns ofta i fiskdisken! Hittar du det inte så fråga i charken!
Jag tror du ska ha kallrökt lax eftersom det står skivad, varmrökt är väldigt svårskivad
Men den kallrökta tappar ju den kallrökta konsistensen när den värms så då ser den ut som varmrökt
Ok, tack för alla svar! Jag provar med kallrökt då, ska se om jag lyckas hitta det i affären..
Gammal tråd men....
Kommit över ett parti sladdrig kallrökt lax (men de sa att den var varmrökt?). Tycker inte om konsistensen och vi har redan gravat. Fråga; kan man köra den i ugnen i folie typ 15 min och få den fast och typ kokt? Den bör bli lite ljusare i färgen och delbar med gaffel typ.
Sladdrig som typ gravlax, dvs ingen värme tillförts?
Är det kallrökt lax, så gör en tex pasta.
Där man steker lök/vitlök, tillsätter citronzest, grädde, fiskbuljong och dill röd paprika för lite färg.
Lite pasta vatten.
Den röka laxen ska i precis när man är klar och ska smaka av.
Sen smakar man av med salt,peppar och citronjos.
Går byta ut mot vilken fisk som helst kanske, men de festa vanliga i alla fall.
Men är det rökt så ger det en större smak, än icke rökt fisk.
Det är även gott dessa varianten.
Tagliatelle brukar jag gilla till denna, man kan även koka ihop pastan med såsen för ett mer krämigt resultat.
Sladdrig som typ gravlax, dvs ingen värme tillförts?
Är det kallrökt lax, så gör en tex pasta.
Där man steker lök/vitlök, tillsätter citronzest, grädde, fiskbuljong och dill röd paprika för lite färg.
Lite pasta vatten.
Den röka laxen ska i precis när man är klar och ska smaka av.
Sen smakar man av med salt,peppar och citronjos.
Går byta ut mot vilken fisk som helst kanske, men de festa vanliga i alla fall.
Men är det rökt så ger det en större smak, än icke rökt fisk.
Det är även gott dessa varianten.
Tagliatelle brukar jag gilla till denna, man kan även koka ihop pastan med såsen för ett mer krämigt resultat.
Vilket var det, kall eller varmrökt?