• ojojoj
    Äldre 22 Mar 10:42
    25888 visningar
    39 svar
    39
    25888

    Min tjej vill göra abort

    Hej alla!

    Jag testar o ventilera min tankar här...
    Jag är 22 år, min tjej 18.
    Vi fick i helgen reda på att hon är gravid.

    Tjejen har ett år kvar i gymnasiet och jag själv är med mina studier om 1 år. Pengar är inte en problemfaktor för oss.

    Vidare är min tjej bestämd på frotnen att göra aboret, hon är kall och kallar fostret för ett misstag och det skall inte talas om på annat sätt än så. Jag är medveten om att det är problematiskt iochmed att hon är relativtb ung.

    Jag vet inte vad jag ska göra, det har bara gått ett dygn nu, men jag är helt snurrig! Jag trodde inte att jag skulle vilja behålla barnet men ju mer jag tänker på det desto mer vill jag ha jvar det. TIlläggas till allt detta är att min bror just fått sitt första barn ocfh min syster är på gång med sitt första till sommaren.

    Vidare vill min tjej inte att jag ska  vara med på aborten, det får jag inte! Jag är för känslomässigt involverad säger hon...Vad ska jag GÖRA?

    Tittat på bilder på foster i samma vecka som vi är, dvs 8-9 nånting...

    Gubbar o tanter! Hjhälp mig!

  • Svar på tråden Min tjej vill göra abort
  • Äldre 16 Apr 10:35
    #11

    Om du tror att hon fattar beslutet utifrån felaktiga premisser står det dig naturligtvis fritt att argumentera för din sak, men beslutet är helt och hållet hennes.

    Vad gäller folk som gnäller på vår abortlagstiftning: Vi är långsamt på väg ut ur ett mörkt och alltför långt kapitel i mänsklighetens historia där män, snarare än kvinnorna själva, haft bestämmanderätt över kvinnors kroppar. Jag vill inte tillbaka dit, tack.

  • Princ
    Äldre 26 Apr 20:45
    #12

    Jag tycker det är bra att tjejen är mogen att kunna ta det beslutet ,och inte skaffa barn bara för att,,

  • Big Papa Mac
    Äldre 18 May 14:28
    #13
    Spanjoren skrev 2010-03-23 22:26:24 följande:
    Det finns absolut inget du kan göra. Det är val 19 september. Rösta på ett parti som inte sluter upp bakom vår sinnesjuka abortlagstiftning.
    Saknar du medeltiden mycket?
    Till TS: Hoppas ni löser detta tillsammans! Visst, hon har rätt att göra det hon vill, men det är ju ändå något ni skapat tillsammans. Prata och fundera - gör inget förhastat! Kommer ni fram till att abort är det bästa så är det inte mer med det.
    Lycka till!
  • Äldre 25 May 18:03
    #16

    Nej, jag tror inte att preventivmedel är en synd men nu handlar ju den här tråden om abort...

  • Big Papa Mac
    Äldre 26 May 10:24
    #17
    Spanjoren skrev 2010-05-25 18:03:25 följande:
    Nej, jag tror inte att preventivmedel är en synd men nu handlar ju den här tråden om abort...
    Precis. Men du började blanda in mord och då undrar jag om du är någon sorts religiös fundamentalist.
  • charli­e00
    Äldre 30 May 16:31
    #19

    Om vi bortser från de juridiska som är en helt annan diskussion... Vill du verkligen ha ett barn med en tjej som inte är redo? Förstår inte hur de som blandar in juridik direkt börjar babbla om lagstiftning med mera, vem skulle vilja använda juridiska medel för att övertala sin tjej att behålla barnet? Skulle det bli ett lyckligt barn?  Och svara inte med att de borde skyddat sig bättre in the first place om hon inte ville bli med barn för så kan man alltid resonera.


    ---
    Det minsta du kan begära av henne är att ni pratar ut om det ordentligt. Att tvärt bestämt att du inte ens får vara med på aborten låter som att ni inte har någon djupare relation där ni talar ut om saker? Jag vet inte om hon är säker på vad en abort innebär för henne och hur hon kommer må tiden efter det, om hon visste det hade hon nog velat ha någon vid sin sida.
  • Äldre 8 Nov 01:00
    #17

    Om du vill ha barnet och är rädd om din tjej så sök hjälp av familjerådgivning eller psykolog så att din tjej får det stöd och hjälp hon kan få för att fatta det tuffa beslutet..Beslutet är hennes enskilda

    Du ska bara vara tacksam om hon vill ha barnet inte förebrå henne om hon inte vill utan respektera hennes villja om hon fått stöd och hjälp att fatta sitt beslut.

    lycka till och låt inte dina syskons situationer påverka din.

  • NOLF Spence­r
    Äldre 5 Jan 23:10
    #18

    Tycker att du fått bra råd så jag instämmer i vad andra redan sagt. Berätta för din tjej hur du känner utan att försöka få henne att tänka om. Stöd henne i hennes beslut och hjälp henne genom det.

    Efteråt så måste du fundera på hur du känner inför relationen. Vill du vara kvar i den så kanske ni har en del saker ni behöver prata om inför framtiden. Exempelvis kring att bilda familj.

    Min femtiöring.

  • Äldre 19 Jan 18:57
    #19
    qwoxy skrev 2010-04-09 12:12:33 följande:

    18/22 ska väl inte vara något hinder alls.

    Vad gäller gymnasiet finns inget som hindrar henne från att gå kvar läsåret och sedan ta det lugnt i höst, föda barn och kanske återuppta studierna hösten 2011 eller 2012.

    Du har däremot inte ett skit att säga till om. Jag förstår dig precis och har varit i samma situation lite för många gånger. Det enda du kan göra är att berätta hur du känner och vad du vill; kanske räcker det - kanske gör det inte det.

    Personligen tycker jag att det är lite för enkelt att genomföra en abort - det borde krävas ett par sessioner med en kurator/psykolog först åtminstone.

    Vad gäller själva aborten så erbjud dig att följa med och om inte så erbjud dig att möta upp när det är klart.

    Tyvärr finns det inte så mycket du kan göra...


    Abort.

    Är lagligt. Helt ok alltså.

    Men.  Beroende på hur många ´veckor´ ´fostret´/´barnet´är.

    Men vid vilken tidpunkt/sekund är det olagligt respektive lagligt?

    Vecka 18? 22? Eller kanske när fostret blitt 2år? 7 år?

    Retroaktiv abort. Mm. Finns en hel del levande materia som vi ev. missade att abortera. Tex Hitler. Löfven. Din granne?

    -

    www.smer.se/skrivelser/yttrande-angaende-s-k-fosterreduktion-ert-dnr-s20045253hs/

    """Man kan emellertid också hävda att abortlagen tillkom vid en tid då det som här kallas fosterreduktion inte förekom samt att traditionell abort och fosterreduktion är företeelser som i flera hänseenden är artskilda. Rätten till abort tar vidare bl.a. sikte på kvinnas rätt till kroppslig integritet; hon ska inte mot sin vilja tvingas bära och föda ett barn. Denna aspekt saknas vid fosterreduktion. Fosterreduktion kan vidare, åtminstone i teorin, ses som ett steg i en oönskad utveckling mot ett ?designat? föräldraskap, där föräldrar väljer vilket barn de vill ha. Aspekter av det slaget talar för att andra synsätt måste anläggas på fosterreduktion än vad som gäller för traditionell abort och följaktligen även mot att betrakta abortlagen i dess nuvarande utformning som tillämplig vid fosterreduktion."""

    -

    ""Oönskad"" utveckling"??

    -Vem - (?)  är det som bestämmer ifall jag har -rätt- eller -inte-,  att bestämma ifall mina ev. blivande barn ska ha blå/gröna/mörkbruna ögon?

    Blir nästan lite kränkt här.
  • Äldre 28 Jan 13:55
    #20

    Vad tråkig situation för dig. Prata med din flickvän. Hoppas ni kommer fram till ett bra beslut.

    När vi skulle börja tredje året på gymnasie så började en tjejkompis i vår klass, hon var ett år äldre än oss. Hon fick sin son inder sommarlovet mellan 2ring och 3ring så under hennes 3e år var hon mammaledig och när pojken fyllde 1 år började han på dagis och hon hoppade in i vår klass och tog studenten ett år senare med oss. Hon är en riktig supermamma och hon ångrar ingenting. Men det var hon som sagt.

    Lycka till

Svar på tråden Min tjej vill göra abort