• Ellani

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    SchumiFerrari skrev 2010-05-15 19:37:16 följande:
    hd.se/mer/2010/05/16/nar-livet-borjar-for-tid.../ Frtån dagens HD
    Kängrun används även på SÄS. Hur flitigt vet jag inte nuför tiden, men det sitter uppe bilder och anslag som visar på effekterna av det och hur man vårdar bebisen i korrridoren så alla mammor och pappor kan se.
  • Ellani
    SchumiFerrari skrev 2010-05-18 15:14:28 följande:
    jag tyckte att det var kul att det stod och att de påpekade hur "duktiga" (missförstå mig rätt) det föräldra paret var som turades om att dygnet runt har sitt barn på bröstet.
    Reagerade med på den meningen...
  • Ellani
    abuelita skrev 2010-07-06 21:44:01 följande:
    HaHa       Jag försökte få igång debatter lite här och där utan att lyckas,  det var tyst som i graven,  så jag startade då detta  och  skrev under flera olika signaturer  för att  försöka få det att komma igång. . Några av signaturerna där är faktiskt inte mina, men det kom ändå inte igång.  Avslutade   då med att  skriva under med mitt eget namn och inbjuda in till min då  rätt nystartade blogg.  Sedan dess  har ingen skrivit något inlägg där.   Detta var  innan jag  hade hittat  hit till FL. Här fick jag dock massor med svar redan från start, men de flesta var bara förbannade  och skällde på mig.   Tack och lov är det annorlunda nu.  Solig
    Kul!
    Tjejen frågade varför vi var så många som hade avnavling med i vårt förlossningsbrev, så hade hon hittat detta.
    Hade på känn när jag läste några inlägg att du hade ett finger med i spelet...
  • Ellani
    abuelita skrev 2010-07-12 11:10:22 följande:

    Vad tror ni om det här då??????????  Förvånad


    ”År 1992 bannlystes magläget av WHO eftersom det ansågs orsaka plötslig spädbarnsdöd. Vips började föräldrar lägga barnen på rygg istället och så uppkom andra moderna åkommor såsom plattskalle (vilket nu för tiden opereras, ja du milde tid…). ”

    ”Statistiken visar ju klart och tydligt att fallen av PSD minskat sedan man började lägga spädbarnen på rygg? Ja, det är sant. Fallen har minskat sedan början av 90-talet. Men vet ni vad? Det har inget alls att göra med sovläget. Samtidigt som WHO utlyste ryggläge hände nämligen något annat mycket intressant: man tog bort kvicksilver som konserveringsmedel ur barnvaccinerna. På detta sätt drog myndigheterna bort uppmärksamheten från sambandet mellan vaccin och PSD, och lät folk tro att PSD beror på sovposition. En mycket välplanerad kupp, det var alls inget sammanträffande. WHO samarbetar med läkemedelsbolagen och får bidrag av dem – tro inte att det är en oberoende organisation som arbetar för människors hälsa.”

    Den ryska rouletten , Alternativjournalen, Obesprutat.


    Ja jösses. Tyvärr blir jag inte förvånad....
  • Ellani

    Igår kom lillskruttan till världen med dunder och brak.
    Värkar vid 16 & 18.24 är hon född.
    Hade en helt underbar BM som var helt inne på min linje att ta det så natruligt som möjligt, stod på knä och födde och under större delen jag hann vara på förlossningen (1timme).
    Hade lite lustgas och fick sen avnavling, BM var väldigt diskret men tydlig när undersköterskan ville dit o fippla direkt om vårt önskemål och jag fick själv ta emot henne. Upplevde knappt att de var där, utan de var väldigt smidiga och tysta hela tiden, viskade och peppade mig lagom.

    Vi var själva och gosade, myste, ammade och lilltjejen var nog över 2,5 timmar när vi vägde och mätte.
    4000g & 50 lång, ammade direkt.
    Rosig och fin och vi åkte hem idag på fm, alla mår tipptopp och jag är supernöjd med min förlossning, även om jag fick livmodersammandragande då den hade svårt att få ihop sig, tror inte jag fick något på rutin iaf.
    Vet att lillan fick kvitamin, jag var på toa då när de vägde och mätte.

    Så det finns juveler även på SÄS

  • Ellani
    abuelita skrev 2010-08-25 09:45:18 följande:

    I tråden Sen avnavling inte möjligt i Göteborg?  kom det här inlägget i går:


    "Ska föda på SÄS. Har just varit på föräldragrupp där barnmorskan stod och pratade om att de klipper navelsträngen efter 2-3 min. Inte ett ord om att de klampar direkt. Jag har själv diskuterat sen avnavling med den bm och upplever henne som negativt inställd. Fick ärligt talat intrycket av att man medvetet pratar om klippet istället för klampningen för att vi blivande föräldrar inte ska önska sen avnavling."


    Vad säger man om sånt här lurendrejeri då ?!?!  


     


    Morr & grr... Som sagt, det gäller att vara på sin vakt på SÄS.... Tyvärr!
  • Ellani
    Blgebo skrev 2010-09-20 16:44:39 följande:
    Vi har 42 veckor här i Falun.
    Visste inte ens att vissa landsting fortfarande hade 43v eftersom det är vad jag hört sedan jag började sätta mig in i branschen 2006.
    Det är sån info som jag trodde man faktiskt gav kvinnorna...jag visste det innan jag blev bm, fick höra det på mödravården när jag var gravid. Har själv informerat kvinnor om riskerna med att gå över tiden.
    Det hade varit intressant om de skrivit ut hur många liv man räddar/år!
    Jag är glad att mina barn kommit i rätt tid, det är inte helt riskfritt med ingångsättning heller...
    Visst är det så. Har själv jobbat på neonatal och sett X antal riktigt dåliga barn pga överburenhet. Vart min största rädsla under båda mina grav, som tur är har mina med kommit av sig självt, i lagom tid. v 38 & 39.
Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över