Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Familjen Knasboll skrev 2013-05-27 09:28:08 följande:
    Åååh vilka fantastiska bilder på tvillingparen!!
    Blir alldeles tårögd...

    Ännu en fantastisk tvillingbild  Solig


    The Skeptical Mother :

    "Beautiful twins, born naturally after just ONE hour of labor!! Go mama!!!"

  • abuelita

    Det totala ointresset för neonatal livräddning med intakt navelsträng hos de läkare i Sverige som har något att säga till om  är minst sagt märkligt. 
    .  


    Är det kanske här skon klämmer:
    .


    Neonatal Resuscitation: Life that Failed
    .


    "Perinatologists, neonatologists and trial lawyers have pointedly ignored the study. Kinmond’s economic benefits of routinely converting a potentially morbid preemie into a healthy small baby would render these professions virtually redundant. The use of “transing” at every delivery, especially at “risk” deliveries and during resuscitation would produce even more of these economic benefits for patients, but not for these professions.

    The economic impact of downsizing or closing NICU’s nation-wide and the virtual disappearance of birth injury lawsuits will not occur without strong resistance from those being economically impacted; the campaign of silence and misinformation regarding the cord clamp and placental transfusion from the medical, legal, insurance and hospital professions and the peer review press has succeeded well for many years."
    Läs mer.....


    .
    Någon som har någon annan förklaring?  

  • abuelita
    lyckligmamma88 skrev 2013-05-29 13:46:26 följande:
    Jag har smygit runt i den här tråden länge nu och läst på. Jag känner att jag vill dela med mig om när jag födde vårat första barn. Jag har själv jobbat många år på sjukhus, mestadels inom obstetrik/gynekologi och senast på BB och specialist BB. En viktig grund som jag och mina arbetskollegor alltid följt är att informera patienter om vad som sker och vad vi vill utföra för åtgärder. Oavsett hur akut situationen är eller hur medveten (eller inte) patienten är så informerar vi ALLTID. Man går ju liksom aldrig in till någon säger hej och sen kör upp en kanyl i armen på någon, väldigt logiskt eller hur?

    Så därför kände jag inget behov av att skriva förslossningsbrev eller dylikt då jag tog för givet att vi skulle bli informerade om allt och att inget skulle ske utan vår tillåtelse. Snacka om att jag var ute och cyklade... Jag hade haft en väldigt jobbig graviditet med svår foglossning, långdragen ,matförgiftning och sen en djup trombos (blodpropp) på det. Så jag såg verkligen fram emot förlossningen och var peppad, naturligt skulle det vara inte masa mediciner och skit. Det enda jag ahde skrivit i journalen vara tt jag INTE ville ha någon EDA, mest för att jag fick en blodförunannde medicin och då är riskerna ökade, dels för att jag sett många som fått problem av den, jag vivste precis vad en EDA gör och ansåg det mest korkat att ta sådan.

    Så iaf när vi kommer in till förlossningen med avattenavgång och kraftiga värkar, vad är det första dom gör? Jo, dom börjar tjata om EDA. "Vi ser att du inte vill ha någon EDA, avrför inte det?" "Ska du inte ha det iaf då" "EDA är ju så bra" osv osv. Detta alltså trots att de vet att jag har blodförtunnande medicin, trorts att det är sagt att jag ska undvika det pga medicinen, och trots att jag skrivit i journal och upprepade gånger sagt ifrån. Så där avr man helt urslut efter att inte ha sovit på närmare en vecka och med världens foglossning och jag känner att de försöker mobba mig till något jag inte vill.

    Jag fick inget stöd alls av personalen utan de tjatade enbart om olika medicinska smärtlindrinagr hit och dit och störde mig (för att inte tala om vaginalundersökningar från helvetet). Till slut var jag så modfälld och less så jag gav med mig och lät dem sätta en EDA iaf. Och vad hände? Jo värkarna avtog (så klart) så de fick sätta in värkstimulerande dropp och jag kände inga som helst krystvärkar el dylikt. ..... Så fort han kom ut så klippte barnmorskan av navelsträngen och gick ut med honom ur rummet ( han hade mekonium(bajs) i fostervattnet) Så där sitter jag helt nyförlöst och chockad över att hon bara kapade navelsträngen utan att fråga och sen bara gick iväg med honom utan att jag ens fick se mitt eget barn. Detta gjorde hon för att hon ansåg att de behövde suga luftvägarna på honom, kan tillägga att han precis bara hann komma ut.... Det var ingen fara med honom men sen när hon kom in igen och jag äntligen fick hålla mitt barn så kände jag, ingenting. nada noll nothing. De där överväldigande mammakänslorna infann sig liksom aldrig, han kändes inte som mitt barn. Allt kändes bara underligt.

    För att göra en lång historia kort så hade jag långt efter problem med domningar i benen och värk i ryggen där EDA:n hade satts, jag fick tromboflebit efter PVK:n som skavt hela förlossningen och jag åkte på en vidrig förlossningsdepp som höll i sig över ett år.... Vi väntar nu vårat andra barn och jag är livrädd för att samma skit ska hända igen, har laddat med förlossningsbrev osv men känner mig inte så sugen på att tjaffsa under min förlossningen, en stund som ska vara intim och speciell, i lugn och ro....

    Vill också tillägga att sonen sedan födseln haft problem med luftvägarna, något som förvärrats som sjutton efter vaccinationer. Sjukvården är helt kass och kan inte säga mågonting vettigt om vad som är fel. Så vi har varit till en fantastisk osteopat som utan att veta något om honom alls frågade hur första andetaget efter förlossningen var. Hon sa att det känns som att han inte fick ta ett ordentligt andetag, att lungorna inte fylldes ut ordentligt. Hon sa att det är som att han har en låsning i musklerna i bröstkorgen och inte kan slappna av ordentligt. Efter en behandling hos henne märker vi redan skillnad, han ahr inte alls lika mycket problem, han slappnar av bättre och han har inte alls avrit lika sjuk som förut.

     

    Tack snälla för att du delade med dig av  detta. Det kan säkert hjälpa andra att vara mer förberedda på vad som kan hända om man inte är på sin fulla vakt.
    .


    Skönt att höra att din son fått så bra hjälp nu av osteopaten . Ska komma ihåg det och tipsa andra med liknande problem.
    .


    Har du läst Nyårsmammas inlägg här i tråden?  Jag har en känsla av att ni skulle ha utbyte av varandra.
    .

    .


    Angående tidig avnavling p.g.a. mekonium i forstervattnet:
    .


    Meconium in the amniotic fluid


    "Babies with meconium who are born in the hospital can be at a disadvantage because the hospital routine involves cutting the cord immediately and passing the meconium stained baby over to the pediatric nurse or dr. Cutting the cord forces the baby to inspire into the lungs deeply and leads to induced fetal distress–the unwanted problem."


    Läs mer.....


     

  • abuelita

    Fyy 17 vad jag är besviken på Rädda Barnen!!!!!  


    "Hej Linda, tack för din viktiga fråga om hur Rädda Barnen ställer sig till avnavling efter förlossning. Vi arbetar inte specifikt med denna fråga utan följer praxis i respektive land där vi arbetar för att förbättra barns överlevnad. Mvh /Anna"

    .


    Vad säger ni, ska man verkligen skänka pengar till sånt här??

  • abuelita
    abuelita skrev 2013-05-29 16:11:06 följande:

    Fyy 17 vad jag är besviken på Rädda Barnen!!!!!  


    "Hej Linda, tack för din viktiga fråga om hur Rädda Barnen ställer sig till avnavling efter förlossning. Vi arbetar inte specifikt med denna fråga utan följer praxis i respektive land där vi arbetar för att förbättra barns överlevnad. Mvh /Anna"

    .


    Vad säger ni, ska man verkligen skänka pengar till sånt här??



     Under ca ett halvår har jag försett Rädda Barnen med information om sen avnavling (och även annat som kan rädda liv och förbättra hälsan för mödrar och barn), både via mail och i kommentarer på deras Facebooksida.


    Bl.a. har de haft möjlihet (om de bara varit intresserade) att lyssna på följande videos:
    .



    ">



    ">


    .


    och kunnat läsa följande artiklar :
    .


    http://www.mchip.net/node/1562


    http://www.bmj.com/rapid-response/2011/11/03/cord-clamping-and-cultural-conditioning


    http://newsinfo.inquirer.net/breakingnews/nation/view/20091125-238231/Newborn-care-key-to-babys-survivalDoH


    http://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=10873609
    .


    Har även ställt frågan: "Har jag uppfattad det rätt....att den här frågan inte är av intresse för Rädda Barnen/Save the Children ? Vore mycket tacksam om någon i så fall kunde förklara varför.", ...... utan att de har svarat.


    Det var först när jag skrev ett inlägg (av det vassare slaget) igår på deras Facebook-sida som jag nu fick det här lama/oengagerade svaret .

    .
    Vad ska man tro?? 

  • abuelita

    The Conversation co. uk , 29 May 2013
    .


    We’ve become blind to the risks of having babies by caesearean

    .


    "Hospitals provide much-needed medical care and treatment for women who run into difficulty in childbirth. But many women and babies have medical intervention and treatment without good reason. We’ve become blind to the risks of some commonly used interventions and the importance of normal births for a good start in life. Instead, we’re often led to believe that it is only safe to give birth in a hospital and surrounded by doctors. "



    "But in reality it’s not women who are pushing increasing levels of intervention. Choosing to have a normal birth is not always easy, particularly when healthcare services steer more towards the medical. Reports of doctors and midwives bullying women into treatments they do not want for them and their babies is perhaps an indicator of the gap between policy and practice in some circumstances. Support for normal birth and avoidance of interventions is now seen by many as a human rights issue."

    .
    .

    -------------------------------------------------------------------------------------------

    .

    What is The Conversation?
    .


    "A new journalism project featuring content from the sharpest academic minds. The Conversation UK is launching as a pilot site, and we welcome your feedback. Sign up to our daily newsletter here. "

    .


    Who we are

    .


    "The Conversation is an independent source of news and views, sourced from the academic and research community and delivered direct to the public.


    Our team of professional editors work with university and research institute experts to unlock their knowledge for use by the wider public.


    Access to independent, high quality, authenticated, explanatory journalism underpins a functioning democracy. Our aim is to allow for better understanding of current affairs and complex issues. And hopefully allow for a better quality of public discourse and conversations.


    We aim to help rebuild trust in journalism"


    Läs mer....

      




  • abuelita

    NewsVoice, 31 maj, 2013


    Pseudovård: Vanliga rutiner vid förlossning saknar evidens och kan vara skadliga
    .


    Många av de vanliga rutinerna inom modern förlossningsvård saknar helt evidens och är i flera fall direkt skadliga.
    .


    "Blivande föräldrar informeras dock inte om detta och ges därmed ingen chans att söka efter fakta själva, än mindre avsäga sig ingreppen. Det här är en fråga om mänskliga rättigheter, eftersom det kan inverka på barnets hela framtida hälsa, och även mammans, men gammelmedia undviker helst att rapporterar om detta så tabubelagda ämne."


    Läs mer.....
    .


    Vem kan ha skrivit detta?  Obestämd

  • abuelita

    Djurmänniskor har i regel bättre kunskap om både fysiologin och psykologin runt födelsen än läkare och barnmorskor. Åtminstone hästuppfödare.



    Här pågår placentatransfusionen. Då får man inte störa!
     


    .

    Saxat ur Flyinges sida om fölning:


     .


     ”De flesta ston föder i liggande ställning vilket innebär att fölet har en intakt navelsträngsförbindelse med stoet under cirka 7-10 minuter efter förlossningen. Denna passage är viktig då fölet på detta sätt kan ta emot cirka 2 liter blod vilket kan vara direkt livräddande om fölet insjuknar eller av någon orsak får ett nedsatt allmäntillstånd. Strängen går av på ett av naturen försvagat ställe.”
    .


     Ur Apotekets  information till hästägare:


     


    ”När fölet har kommit ut brister fosterhinnorna och fölet börjar andas själv. Navelsträngen som utgör förbindelsen mellan sto och föl bör inte klippas av förrän efter 10-15 minuter, då artären i navelsträngen slutat pulsera. Under denna tid kommer blod från moderkakan (placentan) till fölet.” 


     .


    Och följande är saxat ur "Post-foaling care of the mare and foal",  av Cynthia A. McCall, Extension Animal Scientist, Professor, Animal and Dairy Sciences, Auburn University:


     .


    "Do not cut the umbilical cord immediately after birth, because it is thought the foal receives blood from the placenta after birth. Cutting the cord before this blood transfer may result in circulatory problems in the foal. Foals with circulatory problems typically seem dumb and may have convulsions, leading to the common terms of "dummy" or  "wanderer" foals for this condition."


     .


    Artikeln Safer birth in a barn i  Midwifery Today är verkligen briljant.


     .


    Några citat ur artikeln:



    " When we have veterinarians in our childbirth education classes, they always start to smile and nod when I tell this story. In fact, what did your mom tell you when you found the cat birthing kittens in the drawer? “Shhhhhhh!” And why? Because she MIGHT STOP GIVING BIRTH (AND move the kittens!). These are givens—instinctive givens, even, for animals of all descriptions! Yet what are the “givens” for the human who births not in a barn, but in a “modern and advanced” hospital? In many cases, 100% the opposite! "


     .


    "Curiously, while veterinarians commonly have to defend interventions in light of the additional cost and the risks associated with interfering with nature, providers caring for human mothers within the medical system more commonly are forced to defend why they did NOT intervene! Consider the high rates of inductions, epidurals, artificial rupture of membranes, immediate cord cutting, cesareans and the vigorous defense necessary to fight for anything different, especially if time is involved (time to go into labor, to progress, to push, to allow the cord to stop pulsation or to get “done” bonding). "

      


     


    Men även veterinärer  kan vara okunniga inom det här området. 
     .


    4:37 minuter in i videon
    ">Contemplating the Cord. A seminar with Dr. Bruce Wainman
      börjar han berätta om hästar och fölning. Bl.a. säger han att om stona bara får föla ifred så blir det friska föl.  Medan föl som dör och föl som drabbas av kramper och andra allvarliga åkommor är något som  händer när veterinärer varit inblandade vid fölningen.

  • abuelita


    .

    Någon som vet med säkerhet vart moderkakorna tar vägen när de lämnar svenska förlossningsavdelningar?
    .


     Kanske lika svårt att ta reda på som i Norge?

    .
    Hjemmefødsel vs Sykehus fødsel - En erfaring rikere

    .


    Hvor blir det av morkaken på et sykehus?
    .


    "Jeg har brukt litt tid på å finne ut dette, de fleste antar at den blir brent som biologisk materiale, og det stemmer nok i mange tilfeller. Derimot tas det ofte tester av hver enkelt morkake etter fødsel på sykehus, og det er kjent mange bruksområder for ingredienser og substanser i morkaken. Blant disse er hudkremer, farmasøytiske medikamenter, hårpleieprodukter mm. Jeg har ikke funnet ut eksakt hva sykehus gjør med disse eller hvor de sendes og om de kan ende opp i et produkt et eller annet sted. Til tross for at jeg har brukt en god del tid på å forsøke å finne ut dette var denne tiden forgjeves, det skremmer meg egentlig litt, det siste jeg vil være i tvil om er hva morkaken som barnet har ligget i i 9 mpneder brukes til. Jeg vil anse det ekstremt uetisk og skittent om den selges for penger eller doneres bort til forskning uten mor eller fars skriftlige samtykke. Jeg er svært interessert i å få kontakt med personer som virkelig vet og har beviser på hva som faktisk gjøres med morkakene på sykehus. De fleste tenker ikke mer over det, men jeg tror at om de mistenkte at den ble solgt eller donert bort til farmasøytisk industri, kjemisk industri eller annen industri at de ville hatt innvendinger til det. Vi valgte selv etter siste fødsel å grave ned morkaken under et tre i hagen, så vilt det enn kan høres."

    Lär mer..... 


     

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över