Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Emsingen76: Stort grattis! Och tack för att du delar med dig (: Superroligt att höra och läsa.

    Vargaa: Men hej! :) Jag skrev precis i din gästbok eftersom jag undrade hru det gick för dig.. hehe, men det har du säkert sett? Hoppas på bebis för din del snart :)

    abuelita: Nu har jag fått så mycket andra bra länkar så det känns helt okej. Jag ville mest inte sitta själv och leta och kanske hamna på några eventuella skrämmande-videos eller länkar såhär nära förlossningen.
    Tänkte förresten på det här med marknadsföring och sådant..
    Egtentligen borde du sätta ihop en bok, som är lite i tiden för hur det har sett ut och hur det är nu, med hjälp av våra förlossningsberättelser och den informationen vi får på möten runt om i landet?
    Man skulle kunna dela upp boken i kapitel om just k-vitamin, igångsättning etc.. coh till varje kapitel har du en positiv och en mindre positiv berättelse, eller vad man ska säga från olika tillfällen i livet och där du sammanfattar all fakta och det du kian coh vet, och ahr en schysst källhänvisning i slutet.
    Det blir en bok med mycket naturliga berättelser, med ton på hur kapabel kvinnokroppen är, hur informationen ändrats genom åren och hur man kan bli bemött.
    Jag tror det kan bli jätte bra och framför allt lite roligt att sammanställa allt, du ska ju bara ha tid, ork och lust..
    Men det är en idé som kanske är värd att spåna vidare på? :)

  • Monsterpannkaka
    LillaVild skrev 2010-05-02 10:37:39 följande:
    Monsterpannkaka: Är rätt säker på att det är den här du menar, kommer också ihåg den
    " target="_blank">

    JA! Det var ju den jag tänkte på! :)

    Visst är den underbar?

    Så många bra filmer jag lyckades få fram fastän jag bara letade efter en..

    Idag, en vecka över tiden, alltså 40+6 idag tror jag, eller om det blir 41+0, så ska jag sätta mig och se över alla filmer och kämpa för att få min lillafro-bebis att vilja komma ut...
  • Monsterpannkaka

    Länken funkar (:

    Här är det ingen bebis ännu.. Jag funderade på en sak. Om man nu blir igångsatt, varför tar man hål på hinnorna och får värkstimulernade dropp direkt?
    Kan man inte ta hål på hinnorna och låta förloppet vara, i dem tre(?) dagarna man får gå om vattnet går naturligt, innan värkarna kommer igång?

    Varför gör man inte så?
    Jag vill ju verkligen inte ha värkstimulerande dropp.. Brr.

  • Monsterpannkaka

    Hej alla (:
    Man får gå två veckor över beräknat förlossningsdatum som är 40+0 tror jag.. jag hade iaf BF 25:e, förra söndagen..Så en vecka till av avslappning och tilltro.
    Jag försöker visualisera och tänka mig hur kroppen öppnar sig(har föreställt mig som ett dragspel ungefär, själva förlossningeskanalen, ett ljusrosa dragspel som utan problem veckar upp sig ohc veckar tillbaka sig) men jag ska ha med mig tanken på en blomma också, det kändes vackert och fint.
    Har sett på ett par av de här alla youtubeklippen med.

    Jag satt och funderade på det där med att stimulera bröstvårtorna, men det har känts så löjligt så jag har inte ens velat.. menj ag gjorde det en stund iaf, och en mini-mini-mini-mängd av råmjölk sipprade ut och då fick jag en sån där aha-känsla: Jag är verkligen redo. Kroppen är redo. Jag kommer kunna amma mitt barn! Fantastiskt!

    Så idag gottar jag mig åt den känslan (:
    Dock, om det nu blir igångsättning vill jag att man tar hål på hinnorna och sen låter mig vara för att låta värkarbetet sätta igång av sig själv. Då slipper jag det där eländiga droppet..


    På tal om artikeln, jag har precis läst den och blivit helt trött och irriterad jag med. Det är helt sjukt! Snacka om arrogant människa. Och korkat. Tur att artikeln speglar hennes "bästa" sidor så att sanningen inte faller åt sidan..


    Chakito: Svårt val.. Jag föreställer mig att sen avnavling är bättre i längden för barnets hälsa och medvetande, även om man missar de allra första minuterna tillsammans. Kanske kan du ha med dig en filt eller en egen handduk som de kan hålla omkring barnet som luktar som dig, som du har sovit med under en vecka eller så, om den situationen måste uppstå? Hoppas lillskrutten vänder sig.

  • Monsterpannkaka
    abuelita skrev 2010-05-04 13:18:28 följande:
    Jag har alltid haft en känsla av att det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas och som sätter igång själva processen. Och nu hittade jag det här på New Scientist  Min översättning: ”Släpp ut mig - Det är fostret som bestämmer när det är dags att födas. Modern  lyder bara order från sitt omättliga/otåliga foster”. ”På senare tid har  en helt annan bild av barnets roll i födelsen vuxit fram. De flesta forskare tror att det är en faktiskt ”envåldshärskare”  som dikterar när sammandragningarna ska börja. ” Vad tror du om det här?
    Hihi, jag tror du har sååå rätt. Vi hoppas bara att bebis har omdöme nog att förstå att det är mer spännande på utsidan än insidan snart ;)
    Men jo, varför skulle det inte vara så? Det är ju bebis som ska vara redo för världen och redo för utsidan, så varför skulle det inte vara så att bebis själv får vara med och bestämma när den ska ut?
  • Monsterpannkaka
    abuelita skrev 2010-05-04 20:05:16 följande:
    Är det något bebis väntar på ska bli färdigt först?  Något du/ni  skjutit upp,  som har  med barnet att göra på något vis? Har ni t.ex. kommit överens om namn ?  Min mamma gick drygt 2 veckor över tiden med mig, och de hade då ännu inte kommit på något flicknamn, bara pojknamn. Sen satt de en kväll och tittade i en namnbok de hade lånat på biblioteket, och när sidan med Linda kom upp pekade de  båda två samtidigt   på det namnet och sa  : "Linda ska hon heta!" Och då satte förlossningen igång, har de berättat. Och nästan likadant var det när min yngsta dotter föddes. När vi hade bestämt oss för vad hon skulle heta gick vattnet  ca 1 timme  senare (båda mina förlossningar har börjat med vattenavgång). Men till skillnad från mig kom hon 3 veckor före bf. Jag tror dessutom att jag väntade in att min pappa skulle komma hem. Han jobbade i SAS och var borta lika mycket som han var hemma. När mina båda systrar föddes var han ute och flög. Men han kom hem lagom tills jag skulle födas 
    Vi har inga pojknamn, och vi har inte heller något badrum.. eftersom optimistiska Anna tyckte vi skulle renovera det innan bebis.. ehe..

    :) Briljant va?
  • Monsterpannkaka

    Jag blir helt glad av den här tråden (:

    Egentligen har jag mycket saker jag skulle vilja skriva och många saker jag skulle vilja svara på och dela mina tankar och åsikter(som Moster la skrivit så bra)
    men jag orkar helt enkelt inte. Min kropp är i lite dval-liknande tillstånd och jag fokuserar alltmer på att en förlossning ska närma sig(dock verkar inte bebis förstå det?) men jag vill iaf säga att jag tycker det är jätte spännande och jag är inne å läser varje dag.

  • Monsterpannkaka
    Hej Skappy-blomma!
    Så gör jag också (: Inte så länge och inte så ofta, eftersom jag blir så rädd för vad jag ahr gett mig in på ;)
    Men visst tänker jag och pratar med bebis(idag försökte jag skälla på henne så hon skulle komma ut snart, men det verkar inte ha hjälpt heller?) som du beskriver. Jag har ju en lillafro-bok med, där jag skriver ner mina tankar och känslor.
    Bland annat har jag skrivit, om något skulle hända mig nder förlossningen att det är jätte viktigt att bebisafro vet att det var värt det. Alltihop!
    Jag skriver om hennes små fötter och händer som jag ska pussa och lukta på, och om hennes lilla lilla kropp som jag ska bära och hålla nära, nära. Och hur underbart det kommer kännas att lägga henne till mitt bröst.
    Nu kan det faktiskt vara en liten pojke med, det återstår att se.. dets ska också bli en fantastisk överraskning!
    Det är helt magiskt, det som väntar. Jag är otroligt nyfiken och det är jätte spännande.

    Hihi, magen blir helt hård när jag sitter och skriver och myser i mina tankar nu. Afrobebis- kom!
  • Monsterpannkaka

    Men vad är detta! Vart hittar ni all läskig information ifrån?
    Jag ska till förlossningen på överburenhetskontroll på måndag och diskutera en eventuell igångsättning. Ska då noggrant fråga om igångsättningsmetoder(jag skulle önska hinnsvepning/hål på hinnorna för att sedan få åka hem och få vänta på att det drar igång av sig själv, om man nu måste göra något)
    och påpeka att jag vill ha det så naturligt som möjligt.

    Det där med skalpelektrod lät urläskigt..
    Samma sak med att bebis inte fårn ågot syre om moderkakan lossnat, det hade jga ingen aning om. Brr.

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över