• Tridde

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    tack för att jag hamnade på listan
    Fabian toksov inatt, han nattades vid 19.30, vaknade till runt 22 men då räckte det för första gången med att bli vaggad i famnen istället för ammad och sen vaknade han inte förrän 3.30! åt och somnade om till klockan ringde 6.00. vilken kille! däremot vägrar han att äta vanlig mat efter förkylningen, idag fick han inte amma förrän vid 8 och jag provade istället med gröt och vanlig mat men han smakar lite grann och sen stänger han sin söta lilla mun och håller den stängd...SUCK!! det enda som går i är banan och katrinplommonpure, provade att lägga katrinplommonpuren på gröten men han märkte efter två tuggor att något var skumt. det känns så otroligt enerverande eftersom han innan förkylningen för en vecka sen hade bytt ut ett helt mål och åt med god aptit det mesta vi gav honom men nu bara tvärvägrar han allt. inte kul alls eftersom jag eventuellt börjar jobba snart vi får nog hårdträna i helgen och jag får se till att hålla mig borta vid matdax så det inte finns något alternativ.
    idag ska vi fara iväg till övik till svärfar som fyller 60, ska bli kul att åka på utflykt och dessutom få en massa god mat och tårta

  • Tridde

    Emma> tänker på er, håller tummarna för att allt ska gå bra!

  • Tridde

    tja brudar! fick ordning på Fabians ätvanor i helgen, pappa har trugat och trugat och sen när jag bara höll mig ur vägen gick det som en dans så nu äter han allt vi ger honom igen men vi får se hur länge det håller i sig för han vaknade nämligen med förkylning...IGEN! han hann vara frisk i säkert tre dagar denna gång. säkert mitt fel eftersom jag badade honom igår kväll men det var det värt för han var full i mat i håret eftersom händerna ska in och känna på vad som är i munnen och sen ska händerna vidare runt öronen
    Sephiroth> såna gånger kan det vara en tröst att läsa sinnesrobönen för sig själv: Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.
    min mamma och jag har haft ungefär samma förhållande som du och din pappa verkar ha, flyttade från mig när jag var 5 och sen var det verkligen sporadisk kontakt. idag är allt betydligt bättre men det var enbart för att hon gjort en helomvändning, inte pga nåt jag gjorde ("acceptera det jag inte kan förändra"). blir du bara ledsen av att ha kontakt med honom kanske det är bäst att bryta ett tag (här kommer då "mod att förändra det jag kan"), ta en paus helt enkelt. ta hand om dig!

  • Tridde

    vilket lyx ni verkar ha med vårsol, här i norrland är det grått och trist och blött. fast jag är glad bara jag slipper vinterkylan, vi hade minusgrader från november till början på mars oavbrutet och ett antal veckor med mer än -20. vi slog tillochmed nytt rekord för hur kallt vi haft vid vårt hus sen vi flyttade in, -31grader. just den natten gick en av huvudsäkringarna för huset så jag fick pulsa ut i snö upp på låren och byta, ligger ca 150meter från huset...
    Sephiroth> ang sinnesrobönen och religion, inom AA (där jag hämtat bönen ifrån)används begreppet Glad Utan Droger tex för de som har svårt för det religiösa och de markerar även att Gud inte är den kristna guden utan vad Gud är för var och en som läser texterna. det handlar mer om att det finns hjälp att få från en högre makt, men vad den högre makten är är upp till var och en att bestämma blev kanske lite snurrigt men ville bara förklara att man kan ha användning av sinnesrobönen oavsett religion eller ickereligion
    jag själv är inte uttalat religiös men visst tror jag på en högre makt av något slag. det är svårt för mig att tro att mina underbara barn tex bara är resultatet av slumpen och att det inte finns en mening med saker och ting.

    dagis, det måste vi söka ganska snart. vi bor i en liten by som faktiskt har eget dagis och skola upp till 3:e klass och då vi haft en babyboom under -09 med 9 (!) bebisar födda så måste kommunen få veta om det så tidigt som möjligt så de kan planera för hösten när det gäller anställda osv.

  • Tridde

    glömde ju skriva...jag fick extrajobbet jag sökt så jag börjar jobba den 19:e april tack för tummarna tjejer, de hjälpte skönt att få jobba lite och dessutom kunna spara dagar, så nu vet jag inte alls hur vi gör med dagis. han får nog börja ändå till senhösten och gå korta och få dagar istället för att vara hemma på heltid. vi måste verkligen börja diskutera det här, jag och min sambo.

  • Tridde

    hej hej! ska försöka läsa ikapp men ni skriver ju så förbaskat mycket påsken förflöt lugnt, stora sonen var hos sin pappa i södra sverige och jag, sambon och Fabian bara var hemma mestadels. Fabians andra tand är uppe nu så nu har jag på allvar börjat avveckla amningen, han ammas bara kvällar och nätter och eventuellt en gång mitt på dagen för att brösten är så fulla men annars är det mat som gäller. inget kryp men däremot snurrar han runt på mage och rullar så han tar sig nån meter åt varje håll, frustrationen däremot är på topp när han inte når saker som ligger framför honom.
    apropå vagnar, vi har en bugaboo cameleon som vi är jättenöjda med förutom att den är byggd för normalstora barn och vi har en jättepojke han växte ur liggdelen strax efter nyår både vikt- och längdmässigt och nu är det trångt för honom för huvudet att sova i sittdelen pga att suffletten är ganska låg. den är lätt att lyfta i och ur bilen (väger ca 9kg!) och smidig att köra och använda. dyr som fasen men det var svärmor som valde och betalade, det enda förbehållet vi hade var att det skulle vara fyra hjul och inte tre som det var på den hon hittade först.

    nu ska även jag försöka läsa ikapp innan Fabian vaknar och medan storebror (hemma med förkylning) leker nöjt för sig själv
    Minnie69> välkommen! låter otroligt tufft med kolik, hoppas att det försvinner nu för gott!

Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3