Inlägg från: idamarja |Visa alla inlägg
  • idamarja

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    hejhej...har en kille på 8 månader, född 4 september förra året.
    vi bor i en liten by uppe i norrbotten, jag, min sambo och våran son. kul att läsa om andra jämngamla bebisar. vi har inga aktiviteter att gå på här, det verkar så roligt att göra lite av varje med sin bebis.

  • idamarja

    balder77, vi bor 2 mil från karesuando...som folk ibland vet var det ligger :) du då?

    är också gräsänka,min karl har varit borta en vecka nu, kanske kommer på fredag, eller någon annan dag, beror på jobbet

  • idamarja

    balder77: det är en bra bit från boden iaf, tror vi har 30 mil till luleå :) men karesuando brukar man höra talas om för där finns sveriges nordligaste av allting, men huuur som helst, vi bor i en liten by som nog många tycker att gud glömde, jag kan inte ens promenera o köpa den där chipspåsen, för vi har ingen affär. det e ju lite trist.

    tror nog n-j också håller på att göra sin andra tand för han e jättegrinig o knepig, han e annars en otroligt glad pojke. man blir ju så trött när man måste vara ensam länge, min karl såg jag senast för en vecka sedan o sist ja pratade med honom, i förrgår så visste han inte ännu när dom kunde komma ner. Det jobbigaste av allt är väl egentligen när man inte ens kan prara på telefon med varandra, allt snack om väl utbyggt mobilnät ger jag inte 5 öre för!
    när jag fick reda på att ja var gravid fick ja berätta det på mobilsvar till p-n, han var borta flera veckor o hade inte täckning mer än ibland, :)

  • idamarja

    klart man saknar varandra, men det är ju sånt man kan hantera, jag vet ju att han kommer hem tids nog :) men eftersom det inte finns något alternativ så måste det ju bara fungera, nu är det egentligen ingenting att klaga på, när vi överlevde vintern så klarar vi nog allt, n-j var svårt sjuk när han föddes o vi kom hem med honom i november först, allt extrajobb o oron framförallt, o så blev han sjuk igen i december o då var p-n till fjälls igen o ja var tvungen att åka ner till göteborg själv med pojken. sånt är ju jobbigt men det låter värre än det egentligen är tror jag. som längst var vi ifrån varandra 1 månad när jag väntade n-j, då var han till fjälls o jag kunde ju inte följa med, då grät jag varje gång han ringde, ganska dumt för man hade typ 5 minuter på sig att prata sen bröts det, hehe..men det var väl dom där hormonerna som spelade mig ett spratt

  • idamarja

    n-j är tack och lov duktig på att sova, men han sover ingen annanstans än i vagnen på dagen, inte på nått vis i sängen, däremot sover han i sin egen säng på natten, nångång framåt morgontimmarna vill han upp till oss, och det är väl helt okej.
    men när jag har varit ensam i en vecka med honom då är jag trött, för då ska man ju ta alla pass själv, för han vill ju äta på natten fortfarande nångång, o så ska han ha medicin kl 23 så då måste man ju alltid upp, eller vara vaken tills dess.
    Jag vet ju inte hur det är att komma hem med ett nyfött barn eftersom n-j var 2 månader när vi kom hem första gången, han sov väldigt bra sen dag ett hemma, men vi var tvugna att vakna för att ge honom mat o medicin. det har varit slitsamt, alltså alla barn äter ju ofta när dom är små, men med n-j har det varit fasta tider med mediciner, så att sova när han sover har inte alltid funkat. för lite sömn tär ju verkligen, man blir ju hemsk om man inte får sova. min mamma brukar komma till oss ibland när vi är ensmma så att ja får sova ett tag, eller iaf bara slappna av lite.

    man ska ju inte känna sig hemsk, det är nog lite sömn dom behövs så man blir utvilad o då blir man ju mkt mer tålmodig och gladare :)

  • idamarja

    sephiroth: jag brukar ge en trisslott...en bra present ifall han vinner, då har ni alla glädje av den :P när det e ojämna år så behöver man ju inte slå på så stort, tycker jag :) 

    igår hade vi så varmt o kvavt väder, åska o hela köret, n-j var väldigt tagen av värmen, ingen varmt mat gick hem, så det blev mest välling o skrapat päron. i natt vaknade han vid 4 o tänkte inte somna om, så närmare 5 var jag tvungen att gå upp med honom, han lekte ett tag o sen var det okej att sova igen, men bara i vagnen, han sover bara nattsömnen i sägen, all annan vila ska ske i vagnen har han bestämt. nu har vi fått svalare väder igen o humöret hos n-j är mkt bättre.  

    idag var vi till bvc och vägde lillknorren, äntligen har han tagit sig över 6 kg strecket! =) i

  • idamarja

    ja man ska väl inte klaga på värmen, igår var det kallt igen...får se hur denna dag blir. men än är det iaf skönt att vara ute innan myggen kommer :) blir jobbigt för lillkillen när myggen kommer, men värsta tiden är vi nog uppe i fjällen o skonas ganska bra. 

    ett annat tips på present är en bok, om han gillar att läsa eller gillar faktaböcker.Det gav jag till min karl när han fyllde 40 år, en fin bok om älgar fick han då hehe

    ojoj vad ni e duktiga som går på dieter, jag är så omotiverad, gick ner bra först men sen stannade det totalt upp, ja till o med lite uppåt igen och jag tänker ofta att jag ska ta tag i det, men så rinner det ut i sanden. för dåligt motiverad helt klart.

  • idamarja
    Sephiroth skrev 2010-05-20 10:07:07 följande:
    Jo en bok är också en helt okej present. Men eftersom jag samlar på böcker så har vi ju kanske lite väl många redan. *s* Visst är jag omöjlig? ;)
    hehe ja det är inte lätt...det är väl just därför det brukar bli trisslotter här :P

    bubba80: men han klarade sig utan nå större skador, han slog inte huvudet o så? usch jag förstår verkligen din ångest. vi har inte köpt någon grind till trappen ännu eftersom han inte varit ensam på golvet ännu, han kan ju inte krypa men han far ju runt i gåstolen som en galning och rätt som det är hoppar han väl upp från den.
  • idamarja
    Strimma skrev 2010-05-21 15:37:15 följande:
    På tal om salt. Vi ger Miliam istort sett allt som vi äter nu med eller utan salt. Jag saltar dock inte vattnet för potatisen pastan och riset, men annars får han samma. Han har börjat rata köpeburkarna, så därför gör vi det lätt för oss. Samt att jag och han kan äta resterna dagen efter utan att krångla och lägga undan.Idag fick han smaka på blodpudding, en liten pyttebit, men det åt han ;)Ja kassler är ja nog också lite sparsam med, men han har ätit den ngn gång. Favoriten är spaghetti och köttfärssås:)Va äter era helst???Huuuaaa mej va gnällig han har varit igår och idag...
    jag är kanske överdriven med saltet, jag köpte hel kyckling eftersom det e salt i kycklingfileér o sånt man köper i påse, fast det hade varit väldigt enkelt med färdiga fileér när man gör barnmat. nils-john äter nog det mesta förutom ris, dom rensar han ut i munnen o spottar ut, gröt är en höjdare morgon och kväll, och päron, ojoj han älskar päron. annars e det mycke fisk, läste nångång att man inte ska ge insjöfisk till bebisar, men jag har då gett röding till honom, ids inte köpa fisk när man har egen, känns dumt.

    den här veckan har vi kört fram o tillbaks mellan hemmet o min hemby, vi har sågat virke till en tänkt utbygnad. idag blev gubbarn äntligen färdiga, så nu är nästa steg att göra ritning så man kan söka bygglov. hur bor ni andra föresten? fler som bor i villa? Vi köpte våran förra sommaren, snart bott här ett år :)
  • idamarja
    Knubbe12 skrev 2010-05-22 23:08:50 följande:
    Vad spännande med utbyggnad! Själv fick vi en kalldusch för något år sedan då vi tänkte bygga ut entrén + göra ett extra sovrum. Han som byggde vårt hus hade inte ansökt om bygglov för friggeboda (15 kvm) + inglasad veranda 15 kvm. Vi har dessutom en stor vedbod + ett stort förråd på gården... Kändes inte aktuellt att börja ansöka om bygglov då, men allt som redan var gjort har vi anmält och fått godkänt i efterhand (puh... hade kunnat bli en dyr historia...) Man är ju tyvärr blåögd och tror att sådant är fixat när ett hus säljs. Bor ni i en äldre villa eller har ni köpt nytt? Vad är det för slags utbyggnad som ska göras?I nuläget ska vi sälja vårt älskade hus (bott här i 6 år, före det annat hus + ett flertal lägenheter...) för att hitta något större. Har kollat på en massa äldre hus, men så många tycks ha problem med grunden, mögel/fukt osv. Inte intressant för vår del. Man blir så begränsad oxå när barnen växt upp och absolut vill bo kvar i samma område, med samma skola, kompisar osv. Det vill såklart vi oxå, men det känns surt att vara "bunden" till ett område som är förhållandevis dyrt i pris. Vår nybyggnation skulle gå på ca 2,4 miljoner (och då gör vi det mesta invändigt själva), och säljer vi häruppe kanske man kan räkna med att få ut kring 1,8. Känns lite surt...
    vi bor i ett hus från 50-talet, vi köpte det av min sambos faster, och dom har hållit efter det bra o grejjat på så det är i bra skick. det var inte så lätt att hitta ett hus just här i byn fast det känns som att alla flyttar härifrån, hehe.
    vi ska bygga till tvättstuga, bastu och garage + nått föråd. just nu är dusch och tvättmaskin i toaletten, trångt och jobbigt. den nya delen får egen ingång, samt ingång från gamla delen, men en egen ingång är bra så man inte får in i huset alla skogskläder med bensinlukt och skräp/snö. men nog känns det som ett himla projekt! nu har jag skissat ritningen så får min pappa omvandla den till en riktig ritning. men det blir väl först till nästa år det kommer igång, men bygglog o sånt ska ju som sagt ordnas o det tar ju sin tid o få klarhet i allt :)

    i morgon ska vi till gällivare, lillknorren ska på återbesök o kolla hjärtat. nu har det gått bra sen december m medicinerna men man måste ju hålla koll. samtidigt bra m en tur till stan så man får uträtta lite ärenden. :)
Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3