Inlägg från: Sephiroth |Visa alla inlägg
  • Sephiroth

    Septemberbarn 2009 DEL 3

    Det går fraaaamåt!! Hur började superålaren (emil?) att åla? Loke drar sig framåt nu. Jippie! Hoppas det inte blir som med en del andra färdigheter att han slutar med det efter ett tag... :-S


  • Sephiroth
    nadia bk skrev 2010-04-12 17:53:36 följande:
    Trodde att det var slut på saker att köpa nu=)   så fel jag hade......hittat   en sulky chicco bra att ha i bilen och korta resor med spårvagnen... var inte så dyr men dock en utgift. Räkna ut att vagn plus lilleman väger 20 kg klart att jag har ont i ryggen. Sen letar jag efter babygunga som är fast i  ställning fast en mindre version då jag ska ha den på uteplatsen hittar ingenstans. nån bra leksaksaffär tips? Var på nya bvc.....Läkaren var där och kolla hjärta ögon m.m sen fråga hon om han ålar....tänkte på krypa så jag sa nej.....han har däremot vänt sig från mage några ggr då sa hon "ja det blir minus 1"    barnsmorskan gick in och sa att han har ju faktiskt vänt sig och han är jättestabil. Då svarade läkaren ja ja då skriver jag en 1 där då????????? Sllängde ut mig en kommentar" stackars dig Tidus ska du redan bli utvärderad räcker det inte med betyg i skolan" hon skratta halvt nervöst.......tanta=) Sen visa jag att han kunde sitta själv då blev hon tyst en stund och sa att "ja kanske inte är så kul att se omvärlden från magen när man kan sitta och se den"...ne precis=)! Har ingen aning vad dom "bör " kunna och inte "bör " kunna...han sitter säger ifrån jollrar.....går när jag håller i händerna.....men ligger också och biter sig i tårna och har minst lika kul så... Fick så dåligt samvete i natt.....han vägrade sova 2 på natten och var allmänt grinig och jag likaså...han tog tag i allt omkring sig och bet i det...blev irriterad och tog bort filten från hans händer...han blev förvånad och bara tittade...ush tappade tålamodet kom på sen att det kanske kliade i tänderna........men är så fruktansvärt trött så på nätterna är jag jättegrinig och då blir ju han med det... men man kan ju inte vara perfekt jämt=) Tänker på det hur lätt man får dåligt samvete nu...tänk då sen när dom blir större hur ska det gå haha........ Går era barn i gå stol? Fått förfrågan att låna en..men läste att det hämamr deras utveckling????? nån som vet
    Det sägs att de hämmar utveckligen eftersom de ligger mindre på mage då. Men vadå? Man har ju inte de jämt i stolen?? Loke är jättemycket på mage, och sitter och leker iaf. :-S

    Vad fan är det där för utvärdering? SKA en sjumånaders kunna åla och annars får den minus? Var det konstigaste jag läst på länge.
  • Sephiroth
    Saga09 skrev 2010-04-12 18:34:23 följande:
    Jag funderar också mycket över vad en 7 månaders bebis ska kunna göra. Saga vänder sig och rullar och allt sånt - kan sitta hyggligt men inte utan att jag lämnar henne ensam på golvet direkt eftersom hon far omkull rätt som det är.. Hon vare sig ålar eller kryper direkt utan kör mer metoden att dra saker till sig som ev kan ligga inom räckhåll... kan iochförsig se att hon visar mycket mer intresse för möbler och dyl som hon har runt sig.. Var på föräldraträff förra veckan och där kunde alla bebisar som var under 7 månader både hasa sig, krypa och göra mer konkreta ord än bara joller... då kände man att Saga låg på sin egen nivå.. haha. Det är säkert helt individuellt allt sånt där men när man är inne på första barnet funderar man nog mycket över sånt här känner jag
    Finns egentligen inga ska enligt mig. Alla barn är ju ffs olika!

    Jag funderar också lite över vad de ska, men är nöjd sålänge han är nöjd med tillvaron. Det som har fått mig att bli mest glad över tänder och att han nu tar sig fram lite är att han är så himla missnöjd och grinig över tänderna och att han inte når saker. Hade han vart nöjd med att ligga på mage och leka hade han gärna fått göra det tills ett år, minst!
  • Sephiroth

    Vad otroligt omlämpligt mitt inlägg blev när ni strax efter börjar diskutera om hur lite ni bryr er om när de kan åla etc. {#lang_emotions_embarassed} Aja, jag är iaf glad. =)

    Idag ska vi ut och gå. Jag kör ren diet igen och hoppas på att inte bli alltför sjuk så att jag måste avbryta som förra gången. ;)

    Någon som har några bra tips för att minska på gäddhängen? Jag avskyr mina armar!!


  • Sephiroth
    MammaAlex skrev 2010-04-13 08:00:41 följande:
    Oavsett hur lite man bryr sig om när de börjar åla är det väl klart att man blir stolt när de lär sig!!!! Jag längtar också efter att Alex ska lära sig just för att han ska kunna bli lite mer nöjd och jag kan gå till ett annat rum och han kan följa efter, just nu måste jag nästan jämt vara i samma rum som honom... Då önskar man att man hade en öppen planlösning istället för alla dessa smårum vi har.... (vi har 6 rum på 81 kvadrat, inklusive badrum, hall och kök)
    Jo det är sant. Fast jag blir stolt vad han än gör så. *s* Speciellt som jag ser att han verkligen kämpar med det.

    Åh, ja det lät inte skoj. Gåstol då? Loke gillar att jaga oss i den. Fast det hjälper ju inte om ni har massa trösklar kom jag på.
  • Sephiroth
    Erkegris skrev 2010-04-13 10:25:44 följande:
    nej självklart menade jag inte att man inte blir stolt när de lär sig något nytt, jag menade bara att man inte bryr sig om NÄR de gör det, om det är vid 7, 8 eller 9 månader spelar liksom inte så stor roll :) nu har jag en vecka helt själv hemma med skrutten.. sambon är iväg och jobbar och kommer inte hem förrän till helgen. Ska bli kul att se hur det går att va själv så länge... hehe. tycker det är svårt att hitta på saker hela dagen ibland. Speciellt etersom vi bor ute i ingenstans, inga vänner här och nu ingen bil heller :/ vad gör ni om dagarna?
    Åh, det håller jag verkligen med om. =) Kändes bara som om att jag nästan sagt något olämpligt om du förstår hur jag menar.

    Idag har Loke iaf blivit oxtokig så fort han hamnat på golvet, så det har blivit sitta och vara i famnen hela morgonen. Suck!

    Jag försöker gå ut och gå så mycket som möjligt. Fika med andra mammor och sådant. Har bäbisdejtat en hel del. *s* Är roligt att träffa andra med barn i samma ålder. :D
  • Sephiroth
    Bubba80 skrev 2010-04-13 09:25:36 följande:
    Heja Loke! Heja Loke! Ja du Emil började ju dra sig på armarna den 27 mars o nu går det riktigt fort. Han byter stil hela tiden. Nu kan han t.o.m. ta något krypsteg med knäna. Jag har beställt Kalle Kryp nu de borde komma idag...hoppas jag. Emil ställde sig upp igår för första gången...har sett att han kämpat länge med det...måste säga att det är lite väl tidigt. Nu ramlar han ju o slår sig ist För det är riktigt ostadigt...  Jag har ju inte heller använt gåstol, just för jag tyckt vi haft för trångt. Men nu när vi fick låna en och han verkade tycka den va så kul. Tycker faktiskt den är riktigt bra. Vi åker ju mycket bil. Så nu har Emil oftast bar en tunnare jacka (vindfleece) och bomullsmössa på sig. Åker vi vagn så blir det oftast samma på överkroppen men med en tjockare tröja under, sen footsack över. Vet inte om jag svarat på allt nu? Erkegris: Vad skönt att det går bättre med maten. Skam den som ger sig
    När fick han till det ordentligt från att han började? =) Det går lite bättre här idag men igår ville han inte alls. *s* Har han förstått att hjälpa till med benen?

    Igår var vi ute och gick över två timmar, så man är lite mör. Tråkigt dock att Loke bara gnäller när han är i vagnen nu för tiden. =(
  • Sephiroth
    Bubba80 skrev 2010-04-14 08:54:38 följande:
    Oj det var fort! Hoppas det går fort här också, för jag är så trött på att han bara skriker så fort man lägger honom på golvet, oavsett hur mycket man försöker vara med och leka. =(

    Vad hände? Mår han bra idag då? Lillstackaren... =(
  • Sephiroth
    Icis86 skrev 2010-04-14 10:07:25 följande:
    Tack för välkomnandet! Ska iväg på föräldrgrupp nu (tycker inte den ger mig ett skit om jag ska vara ärlig) Men det får ju en att gå utanför dörrarna en stund iaf! =) På Lucas är det full rulle, han springer i sin gåstol och river ner allt han tycks nå. Men han kryper inte än, trots tappra försök. Hur är det med era barn? Kan de krypa, sitta själv?
    Välkommen välkommen. ^^

    Loke springer också runt i sin gåstol. Idag sprang han fram till rumsbordet och drog ur strömkabeln till laptopen och tuggade på den. Han drar sig framåt, men det har inte släppt helt ännu. Sitta själv har han gjort sen början av mars någon gång.

    Föräldragrupp har vi imorgon. Inte ger det något direkt, men det är ändå roligt att träffa andra föräldrar. Det är ju DE som lär en saker och inte BVC. Idag när jag ringde bvc fick jag ungefär noll komma noll vettiga svar. ;)
  • Sephiroth

    Usch, jag måste köpa öronproppar. Kommer få ännu värrre fel på öronen när han bara skriker hela tiden, och han har inte en låg röst! Bästa är när man bär runt honom och han skriker bredvid ens öron. Mums!

    I veckan har jag gått 8-9 timmar. Det var inte så vidare värst smart direkt. Idag är min kropp en smula arg på mig.

    Vägning idag iaf! Ska bli roooligt!


Svar på tråden Septemberbarn 2009 DEL 3