• Äldre 25 mar 21:12
  28108 visningar
  12 svar
  12
  28108

  Bonniers Bokklubb, skojare och skämtare????

  Jag erkänner, jag var korkad och idiotisk nog att nappa på ett av deras erbjudande för ett år sedan. Tänkte att jag köper så mycket böcker så 3 stycken från dem är ju inget problem och sedan går jag ur.

  Döm av min förvåning när jag nekas utträde ur deras idiotklubb för jag har inte "uppfyllt mina åtaganden". Så nu undrar jag, är jag helt dum i huvudet men står det någonstans att man måste köpa böckerna vid 3 separata tillfällen i den här texten?

  "När du gick med i Bonniers Bokklubb åtog du dig att köpa 3 böcker.
  Du har nu köpt och betalt 1 böcker.
  Du har 2 böcker kvar innan du kan gå ur klubben.
  Så snart du gjort dina köp, kan du om du så önskar, avsluta ditt medlemskap genom att kontakta oss på Kundservice.
  Ditt medlemskap kan avslutas så fort du betalat din sista faktura."

  Observera att det inte är min svenska och att jag faktiskt har köpt 3 böcker (fast vid ett och samma tillfälle).

  De menar nämligen att "Åtagandet är att köpa en bok vid tre olika tillfällen. Då det är antalet portoavgifter som räknas så har vi hittills ett köp registrerat."

  Borde liksom inte en bokklubb ha lite koll på svenskan och definieringar av ord?

  Någon som har ett tips på vad jag ska göra, för av princip tänker jag inte köpa en enda jävla bok till av det här idiotföretaget!

 • Svar på tråden Bonniers Bokklubb, skojare och skämtare????
 • abnoct­o
  Äldre 26 mar 12:55
  #1

  Det stod i alla fall när jag funderade på att gå med så jag valde att inte gå med. Tror alltid de haft så, tyvärr.

 • vindil
  Äldre 26 mar 13:00
  #2

  Står det nånstans att "köpa 3 böcker" betyder 3 köptillfällen eller 3 fysiska böcker?

  Om det INTE står det förstnämnda, tycker jag du ska driva ärendet.

 • Äldre 26 mar 13:21
  #3

  Det står tyvärr att man ska köpa vid 3 olika tillfällen, jag var också på väg att beställa 3 böcker på en gång bara för att kunna gå ur, men upptäckte det och köpte en i varje kommande nummer istället för att kunna gå ur innan det var klart.

 • jummie
  Äldre 26 mar 13:34
  #4

  När jag gått med så står det att man ska beställa från 3 olika bokspeglar (eller vad nu tidningen heter)

 • Äldre 26 mar 18:17
  #5

  Jag har faktiskt inget minne av det, men citaten kommer från infon jag fick om mina åtaganden för att gå ur klubben. Borde det inte vara den senaste infon från dem som gäller? Dvs 3 böcker?

 • Äldre 27 mar 11:57
  #6

  Jag är med i samma klubb dom har ändrat på det där nu förut var det vid tre tillfällen men nu har dom ändrat så det är tre böcker vid ett o samma köp, så dom kan ha fått mycket kritik för det där!

 • Äldre 31 mar 10:18
  #7

  HA! Med väldigt stora utropstecken!
  Har fortsatt min mailkontakt med Bonniers Bokklubb och försökte nu logga in för att se om jag fått något svar. Men de har tagit bort min användaridentitet så jag antar att allt är fixat nu .

  Det lönar sig att bråka lite, lite märkligt bara att jag inte fick något meddelande om det utan att de bara tar bort mig så där :-/.

 • Currie
  Äldre 29 sep 13:42
  #8

  Jag fick mitt "välkomstbrev i går. Där står att jag måste köpa tre ordinarier böcker.Försäljaren som ringde sa att det även kundegälla musik, spel mm. Någon som vet.
  Annars säger jag upp i morgon. Har inte fått något paket ännu. 

 • Äldre 3 okt 17:40
  #9

  Vad betyder "ordinarie böcker" då? Hoppas att det inte betyder att man måste köpa "månadens bok", dvs. den bok som de rekommenderar i första hand. För det kommer liksom aldrig hända att jag gillar just dn boken!

  Jag hoppas att det räcker att beställa 3 böcker ut deras tidning "Bokspegeln" (alltså vilken som helst som de presenterar där) vid tre tillfällen.

 • Äldre 25 mar 15:00
  #10

  2014-03-25 


  Följande gäller för medlemskap i ”MånadensBok”:


  Jag har förbundit mig att inom ett år från det jag blev medlem i MånadensBok köpa minst 3 varor (böcker, spel, skivor etc) till vardera ett värde av minst 75 kronor. Dessa


  inköp måste ske ur tre olika ”MånadensBok-tidningar” vilket innebär att det inte räcker med att köpa 2 artiklar ur en tidning och 1 artikel ur en annan för att ha fullföljt sitt åtagande.


  Fraktkostnaden är f n 37 kronor oavsett antal böcker.


  Efter det att man fullgjort sina åtaganden kan man begära utträde ur bokklubben även om det ännu inte gått ett år.


  Man kan inte begära utträde om man inte fullföljt sina åtaganden.……………………………………………………………………………………………………….......Ovanstående information går inte att finna på deras hemsida, vare sig i informationen så här fungerar MånadensBok eller bland ”Frågor och svar”. Ej heller i medlemstidningen. Det närmast man kan komma är följande i tidningen: ”Om du vill lämna klubben efter att ha fullgjort ditt åtagande gör du det ….”.


  ”Efter att ha fullföljt ditt åtagande” – ja men vad innebär det?


  Förstår att klubben håller inne den här informationen avsiktligt. Det tjänar ju klubben naturligtvis på. Alla orkar inte/har inte tid att ta reda på vad som gäller utan medlemskapet ”rullar på”.……………………………………………………………………………………………………………


  Jag erhöll ovanstående information genom att ringa deras kundtjänst (25/3 2014). Påpekade då också bristen på information på deras hemsida och att det heller inte står något i deras tidning om det. Svaret jag fick var att ”de håller på att göra om hemsidan och att det tar lite tid”.


  Skrattretande svar. Stackars support.……………………………………………………………………………………………………………


  Till sist står det på deras hemsida:


  ”Du handlar till bra priser, priser som normalt ligger avsevärt under ordinarie priser i bokdetaljshandeln. Och utöver redan låga medlemspriser finns även böcker till klubberbjudandepriser, ….”


  Det här stämmer ju inte! Ren och skär falsk marknadsföring.


  Har nu jämfört priserna för ett antal boktitlar, inbundna som pocket, i en vanlig svensk bokhandel i den stad jag bor, med priserna i MånadensBok. Som bäst har jag hittat samma pris, men för det allra mesta är priset i butik lägre (!) än i bokklubben. Lägger man sedan på frakten, 37 kr, så blir skillnaden än större.


  För att inte tala om de priser som gäller på t ex AdLibris eller annan internetbaserad bokförsäljning.


  Trodde MånadensBok också var en nätbaserad butik vilket borde kunna generera helt andra priser än vad MånadensBok lyckas med. 


  Tänker man sedan på det skrala urval av böcker som MånadensBok erbjuder i förhållande till t ex AdLibris så blir det ännu svårare att förstå deras prissättning.


  Nej, jag kommer att fullfölja mitt åtagande och sedan avsluta detta medlemskap så fort som möjligt. Gott råd: avböj vänligt men bestämt om du får ett telefonsamtal från MånadensBok där de vill att du skall bli medlem.


  Kjell


   


   


   


   


   

 • Äldre 4 jan 08:10
  #11

  Jag har också gått på detta företags (Bonniers Bokklubb) bluff och båg fasoner. En dag låg det en bok i min postlåda. Denna bok kan jag inte minnas att jag beställt. Företaget hade bifogat en faktura på 297 kr. Nu gäller att man köper 3 böcker för att kunna häva detta idiotiska medlemskap. Jag tänker inte betala en spänn!

 • Äldre 29 jun 11:51
  #12

  Det står att man åtager sej att köpa 3 böcker under sitt 1:a medlemsår...

Svar på tråden Bonniers Bokklubb, skojare och skämtare????
Logga in
Bli medlem