• psykologsambo

    Ni med borderline, hur fungerar ni i relationer?

    Hej alla!

    Mycket intressant och lärorik tråd att följa.
    Hoppas det är ok att jag flikar in några frågor ibland?!.

    Hur många utav er i tråden har barn?,
    i.s.f. hur många och i vilken ålder?

    Mvh G

  • psykologsambo

    Ni ska självklart berätta!
    Först då och enbart då, så kan ni "visa er" på riktigt.

    Önskar så att min Fd hade berättat vad hon kämpade med!
    Hade jag bara vetat så hade jag haft mycket stärre förståelse och mentaliseringsförmåga.
    Jag älskade henne villkorslöst trots hennes "brister".
    Men lögner det funkar inte.

  • psykologsambo
    Anonym (D) skrev 2015-05-07 01:19:43 följande:
    Han lyssnar, gör allt för att förstå och har tålamod (trots att det inte har vart lätt för honom alla gånger). Tålamod är nog ett utav det viktigaste. Han har fått bevisa gång på gång att jag kan lita på honom och att han inte kommer svika mig som andra har gjort förr, litar inte på folk och hat väldigt svårt för att släppa in någon. Jag har vart riktigt hemsk och jobbig mot honom i mina svaga stunder för jag har tänkt att "han kommer bara såra mig ändå" men ändå står han kvar och visar att han inte kommer gå någonstans.

    Har jag ångest över något så hjälper han mig med det, praktiska saker men även jobbiga känslor. Han gör saker för min skull även fast det kanske låter konstigt, tex att han säger till när han går upp på morgonen och igen innan han går till jobbet för att jag inte skall få panik när jag vaknar över att något har hänt när jag sovit.

    Han låter mig ta saker i min egen takt, som att han väntar tills när jag känner mig mogen att träffa hans vänner och familj och inte tjatar. Han ser till så att jag inte puschar mig själv för hårt, tex förra året sökte jag massor av jobb för att jag kände mig som en så dålig flickvän som var sjukskriven och han fick stå för det mesta här hemma, men han sa åt mig hela tiden att inte pressa mig själv och att jag ska ta det lugnt och fokusera på att må bättre istället och inte gå för fort fram. Till exempel..
    Vågar jag gissa att du har berättat för honom om din Borderline ja?
Svar på tråden Ni med borderline, hur fungerar ni i relationer?