• Anonym (D)

    Ni med borderline, hur fungerar ni i relationer?

    Skulle gärna vilja skicka en kram till er här inne. Borderline förstörde tolv år av mitt liv men jag är idag glad att jag höll i hårt, kämpade, tog mig igenom det och överlevde.

    Nu har jag hittat mig en man som gjort allt för att förstå mina brister och svagheter och har hjälpt mig mycket med att få mig att må bättre med mig själv. Känner mig trygg för första gången i mitt liv och snart kommer vårt första barn. Känns som att, och jag hoppas att på att min borderline nu håller på försvinna.

    Kram på er och kämpa på!

  • Anonym (D)
    imadreamer skrev 2015-05-07 00:52:57 följande:

    Glad för din skull! Alla tips hur din man lyckades ta gärna emot! Jag själv oavsett va jag har provat har lyckas för en stund. Gjorde mina bästa så hon ska känna sig älskad å säkerhet men i slutändan funkade ingenting, så om det finns en sätt som jag har inte provat å kan hjälpa henne gärna mottages :)


    Han lyssnar, gör allt för att förstå och har tålamod (trots att det inte har vart lätt för honom alla gånger). Tålamod är nog ett utav det viktigaste. Han har fått bevisa gång på gång att jag kan lita på honom och att han inte kommer svika mig som andra har gjort förr, litar inte på folk och hat väldigt svårt för att släppa in någon. Jag har vart riktigt hemsk och jobbig mot honom i mina svaga stunder för jag har tänkt att "han kommer bara såra mig ändå" men ändå står han kvar och visar att han inte kommer gå någonstans.

    Har jag ångest över något så hjälper han mig med det, praktiska saker men även jobbiga känslor. Han gör saker för min skull även fast det kanske låter konstigt, tex att han säger till när han går upp på morgonen och igen innan han går till jobbet för att jag inte skall få panik när jag vaknar över att något har hänt när jag sovit.

    Han låter mig ta saker i min egen takt, som att han väntar tills när jag känner mig mogen att träffa hans vänner och familj och inte tjatar. Han ser till så att jag inte puschar mig själv för hårt, tex förra året sökte jag massor av jobb för att jag kände mig som en så dålig flickvän som var sjukskriven och han fick stå för det mesta här hemma, men han sa åt mig hela tiden att inte pressa mig själv och att jag ska ta det lugnt och fokusera på att må bättre istället och inte gå för fort fram. Till exempel..
  • Anonym (D)
    psykologsambo skrev 2015-05-07 10:04:04 följande:

    Vågar jag gissa att du har berättat för honom om din Borderline ja?


    Ja självklart. Det berättade jag med en gång så att han fick chansen att tänka över ifall han ville, och klarade av att vara i förhållande med någon med borderline.
  • Anonym (D)
    Anonym (Ria) skrev 2015-05-07 15:03:17 följande:
    Ni som har borderline. Vad skulle ni rekommendera mig att göra. 
    Jag och min sambo har varit tillsammans väldigt länge och bott ihop i över ett år. 
    Problemet är att min sambos ex har borderline. Det är inte ovanligt att hon kör förbi vårat hus ( vi bor på landet inga grannar ) ,hon brukar också knacka på våran dörr, skrika som en gam utanför oss ,  fråga runt våra vänner om vi fortfarande är tillsammans, sprida ut rykten om både mig och min sambo bland annat att hon och min sambo fortfarande är tillsammans. Nu det senaste av hennes påhitt är att hon är gravid med min sambos barn. Först  så var det jätte hemligt men jag fick veta genom kompisar sen nu så har hon kontaktat hans familj samt skrivit ut det på fb även skrivit en liten text om att hon tycker så synd om mig. Tre dagar efter detta möter jag kvinnan full på en nattklubb skryka sig runt mig och mina vänner hela kvällen. Även skriva sms till min sambo att jag höll på med massa killar ute. Vad ska jag göra för att bli av med henne? För ett år sen satt vi oss alla tre ner och pratade. Min sambo förklarade att han älskade mig inte henne och att han ville ha en framtid med mig. FRAMFÖR henne. Varför håller hon fortfarande på ? hur ska jag få detta att sluta!? 
    Säger det samma, det där är inte bara pga borderline. "Bara" skriver jag för att visst, vissa har väldig separationsångest men den där tjejen har fler problem än bl.
Svar på tråden Ni med borderline, hur fungerar ni i relationer?