Inlägg från: Anonym (Psychodrama) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Psychodrama)

    Ni med borderline, hur fungerar ni i relationer?

    Men nej! Sluta inte kämpa TS! Du kan ta dig igenom det här!

    Jag går igenom en utredning just nu och jag har troligtvis emotionell personlighetsstörning och en släng av posttraumatisk stress. Jag har alltid gått från kille till kille , från dysfunktionell relation till relation och där jag har suttit i efterhand och bara velat dö för att jag har känt mig så hopplös. Det har hänt så tragiska saker runt mig genom åren som jag själv varit med och orsakat. Men nu är jag faktiskt stolt över mig själv. Jag har sökt hjälp, jag har levt ensam i några månader utan att ens ha försökt att träffa någon ny, jag gör saker för mig själv och mitt välmående varje dag, jag har knappt kontaktat mitt ex och jag tycker inte att det är så farligt längre att komma hem till en tom lägenhet. Jag tror att jag för första gången i mitt liv faktiskt börjar respektera mig själv och jag känner på riktigt den här gången att jag ska ta mig fan lyckas och få ett lyckligare liv! Jag tänker fan inte ge mig och jag tänker aldrig mer leva ut genom en annan människa! Det här är mitt liv och det är bara jag som har makten att styra det rätt! Kram till dig TS! Ge inte upp!

  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-03 22:02:44 följande:

    Så duktig du är ! Jag litar inte på mig själv. Jag hanterar det mesta, men så fort jag ger min in i en relation så blir mitt liv förstört. Jag är så trasig redan, rädd för att bli sårad och allt det där, och varje gång jag försökt så har jag blivit sårad. Så jag blir mer och mer rädd för varje gång. Jag börjar ställa in mig på att jag kanske får leva ensam för att slippa leva i en berg-och dalbana som bara är tortyr.
    Jag är likadan! Precis som du skriver, en berg och dalbana! Jag lever i en berg och dalbana även när jag lever ensam dock blir det inte lika påtagligt eftersom att jag kan undvika människor när jag mår dåligt. Man vill liksom bara träffa någon som bara håller i en och aldrig släpper taget, men man fuckar ju upp det varje gång för att man ändå inte kan tro på att någon skulle älska en. Dessutom träffar jag oftast bara skit iallafall.

    Men nu ska jag ge det tid och bara försöka kämpa på. Har du någon slags samtalskontakt eller dylikt TS? Vad gör du när du inte jobbar?
    Jag tänker bara att det kan vara bra att ha mycket att syssla med när man går ur en relation. Jag känner att det har hjälpt mig mycket att sätta upp mål och att ha något att sträva efter. Sen tröstar jag mig själv mycket med att tänka att om jag ger tid för mig själv nu, reder ut all skit i min skalle, jobbar på min självkänsla och finner trygghet i mig själv så kommer resten att lösa sig. 
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-05 18:28:24 följande:
    Jag ska snart komma igång med min psykologkontakt igen. Annars har jag inte så mycket. Jobbet distraherar men sen vill jag bara hem och va ifred från alla. Jag önskar att jag kunde hantera sånt här lite mer värdigt, men jag har återigen blivit en riktig psykobrud som betett mig helt hysteriskt mot killen och vägrat släppa taget trots att han inte vill ha kontakt. Det är sånt man ångrar bittert efteråt och det gör läkeprocessen svårare.
    Jag vet precis vad du menar. Man får ångest bara av att tänka på hur lågt man sjunkit bara för att försöka behålla den "trygghet" man haft. Man känner sig helt värdelös, som en fimp på backen. Finns det inget kreativt du kan tänkas pyssla med i hemmet där du slipper vara runt andra? 

    Tränar du? Träning ska ju vara en viktig del i att hålla upp stämningsläget och det har funkat bra för mig iallafall då jag lyckats få dopamin rus när jag har tränat riktigt hårt, dessutom boostar det självförtroendet när man ser hur kroppen förändras. 
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-05 20:38:56 följande:
    Jag brukar träna när jag mår bra men släpper allt sånt i svackorna. Jag vill ju verkligen inte vara så här, så ännu en gång kommer jag att kämpa mig upp och ta tag i mig själv. Som jag alltid gör. Konstigt nog så har jag fortfarande hopp om att saker ska bli bättre en dag.
    Det är bra. Kämpa på och skriv här om du behöver pepp!
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-07 09:31:09 följande:
    Känner igen allt det där. Jag har också trott att allt varit mitt fel när det inte fungerat, och har varit väldigt hård mot mig själv. Varför va jag så svår? Varför bråkade jag så mycket? Men i diagnosen ingår att man har en väldigt låg självkänsla och kanske t.o.m. självförakt. Detta gör att det är svårt att hitta en bra partner, man hamnar lätt med någon som faktiskt inte behandlar en bra. För man förstår inte att man förtjänar bättre, man vet inte vad man ska leta efter. Helt plötsligt är man där med en partner som försöker trycka ner en, psyka en och sedan skyller på diagnosen och kallar en hysterisk när man blir arg över hur man behandlas. Allt detta förvärrar ju bara ens problematik och får en att må sämre och sämre.

    Jag kan inte se mig själv gå genom detta fler gånger. Jag vet inte hur jag någonsin ska våga ge mig in i ännu en relation.
    Känner verkligen igen mig! Jag har några relationer bakom mig med killar som fick mig att tro att jag var helt tappad, även fast de själva inte heller var helt stabila. Jag gick också alltid runt i dom där tankarna och gjorde lång tid efter mitt senaste uppbrott. Visst, jag vet att även jag bidrog med mycket dåligt i relationerna. Men det känns som att jag tog på mig allt dåligt som hände, att det bara var jag som bråkade. Men jag blir så ledsen när jag tänker på hur engagerad jag faktiskt var i relationen, jag ville så mycket, kanske för mycket. Min senaste utnyttjade mina svagheter konstant och fick mig ofta att känna mig som ett offer medans han själv har stora problem med sig själv, missbruk och dylikt. Jag vill inte träffa en sån kille igen, men hur fan träffar man en man som har lite vett innanför pannbenet som skulle kunna tänka sig att vara med en tjej som har borderline? Allt ser ganska schysst ut utåt sett för mig, jag är väldigt driven och allmänbildad men här innanför murarna så finns det en stackars osäker flicka som har hatat sig själv allt för länge, litar inte på någon, ständigt proppad med tankar och livrädd för att bli lämnad eller bortglömd. Jag är rädd för att jag kommer stänga av hela känsloverksamheten snart. 
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-11 18:51:11 följande:
    Jag är också väldigt ordnad utåt. Högutbildad med ett bra jobb och framstår som en väldigt stabil person av de som inte varit i ett förhållande med mig. Det är som natt och dag.

    Jag tror att vi måste inse att det inte finns några genvägar. Att vi måste jobba med oss själva först, innan vi ger oss in i nästa relation. När man mår som vi gör så har man inte riktigt råd med fler misstag, för till slut orkar man inte resa sig igen. Frågan är om jag inte redan är där, där det blivit för sent. Jag kommer inte över relationerna så snabbt och sunt som mina vänner gör. Det blir helt galet i mitt huvud, och jag kan inte tänka rationellt. Jag kan bli helt desperat av tanken att få mitt ex tillbaka, trots att jag vet hur dåligt han fått mig att må. För jag känner ändå att det är jag som inte förtjänade honom. Även om jag rent intellektuellt vet att det faktiskt är tvärtom. Jag är en bra tjej, jag är lojal och kärleksfull. En kille som försöker trycka ner mig, är illojal och kall mot mig förtjänar inte mig. Men mitt hjärta har inte hängt med i det resonemanget.

    Jag vet att jag kommer göra om samma sak igen om jag inte ändrar något på ett grundläggande plan. Jag måste bygga upp min självkänsla och finna mitt egenvärde för att inte hamna i en ny destruktiv relation. Problemet är att sånt tar evigheter att lyckas med, och hur kul är det att vara ensam under tiden fram tills att man nått det målet? Om man någonsin gör det. Folk går ju i terapi hur länge som helst utan att bli bra, så jag vågar inte lita på att jag någonsin kommer att komma dit. Jag har ju inte kommit speciellt långt sedan jag startade denna tråden för 5 år sedan, och det känns tragiskt. Jag är 30+ nu och vill ju ha barn och en familj... För ett framtida barns skull så är det säkert bättre att jag är ensamstående mamma visserligen, då hade barnet fått en stabil mamma i alla fall. Jag vågar inte skaffa barn i en relation när jag vet att jag alltid tappar kontrollen.

    Har du gått i gruppterapi någon gång? Jag hade nog gärna gjort det, mest för att få träffa andra i samma situation. Jag är så trött på att söka stöd hos mina vänner som inte alls förstår, som bara förminskar det jag berättar eftersom de inte förstår omfattningen av min problematik.
    Jag har nog aldrig på riktigt försökt att komma över någon tidigare, jag har snarare i ren desperation sökt mig till nästa kille väldigt snabbt (ibland efter 2-4 veckor) för att slippa må dåligt och känna mig ensam. Jag vet inte om det är vanligt för diagnosen eller om jag dessutom är relationsberoende. Jag har varit så patetiskt livrädd för vad som skulle kunna hända om jag levde ensam ett tag då jag mådde som jag mådde när det tog slut. Jag fick panik, bönade och bad, gjorde illa mig själv för att dom skulle tycka synd om mig, det kändes precis som att livet var över. Och på det så gjorde vissa av killarna slut med mig på så hemska sätt, dom ville väl bara bli av med mig fort som fan. Men nu har jag levt ensam i 4 månader och försöker inte söka mig till någon ny, vilket jag är jävligt stolt över. Men han sitter fastetsad i mitt huvud, han snurrar runt där hela tiden. Och jag fattar inte varför? Han är en nobody, missbrukare, inga framtidsmål, aggressiv, mytoman, svek mig gång på gång. Han förtjänade mig inte en sekund! Men jag trodde att det var "äkta kärlek". Det är riktigt illa hur skev självbild jag har. 

    Jag behöver min tid men det känns ändå som att jag räknar ner tiden, tills jag borde må bra så att jag kan få träffa någon igen och vara lycklig. Men jag vet ju att den där "lyckan" håller bara i sig i några månader. Sen vaknar mitt monster igen. Det sitter så inpräntat i mig att jag inte kan må bra ensam, att det ska finnas någon där ute som kan fixa mig och göra mig lycklig. Jag får ångest när du berättar att du inte har kommit framåt på 5 år. Jag har precis börjat min utredning och insåg för ungefär ett år sen att det var något som inte stämde.

    Jag förstår att du inte vågar skaffa barn, jag känner samma sak. Jag vill så gärna ha en familj, min egna familj och mitt egna barn som jag kan få ge all min kärlek till. Jag har aldrig gått i gruppterapi då jag aldrig har fattat vad som har varit fel. Jag har enda sen jag var liten varit väldigt duktig på att dölja hur jag mår. Det är oftast mina partners som har fått uppleva den värsta biten av mig. Jag skulle däremot vilja gå i gruppterapi. Du har säkert redan nämnt det i tråden men vad hände efter utredningen? Har du gått KBT eller liknande? 
  • Anonym (Psychodrama)
    imadreamer skrev 2015-03-11 21:29:56 följande:

    Det är något som jag har aldrig förstått. Man kommer med bevis...man förklarar å bevisa det med exemplar, email,sms etc men oavsett det, den bästa som man klarar är att lugna situationen tillfällen... Så snart det blir uppbrott man börjar om...Jag blir anklagat för saker som jag har aldrig gjort lr varit men på flesta tillfällen det va henne som har varit så...Jag frågar efter om hon kan ge mig en exempel va jag har gjort för att bli anklagat å hon börjar attackera, blir agressivt å försöka att komma med exemplar som hände ett år sen å kanske det blev bara en gång men hon använder ordet "alltid " du gör så...lr att hon känner så utan att kunna säga varför...fattar inte det. Är lösning man att inte säga ingenting å acceptera alla anklagelse? Finns nån sätt som hon kan se verkligheten?


    Hon är emotionellt störd, du kan inte hjälpa henne. Hon kan bara hjälpa sig själv. Om du vill leva med henne får du bara acceptera att hon fungerar som hon gör. Det spelar ingen roll vad du säger eller gör, hon kommer fortsätta fungera så där tills hon väljer själv att försöka bli bättre. 
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-12 20:52:23 följande:
    Mitt ex är inte heller mycket att hänga i grannen. Ett otroget svin som beter sig allmänt illa mot alla i sin omgivning. Men han avvisade mig, och det gör att jag flippar ut. Hade jag lämnat honom så hade det varit lättare. Jag har också gjort allt för att han se mig, tycka synd om mig och ta hand om mig. Men det fungerar såklart inte. Och då gör jag bara värre saker för att NÅGON i alla fall ska se och fånga upp mig. Men ingen vet ju hur...När han och jag skildes åt så va det mest att kemin mellan oss inte var rätt, men efter mitt agerande så har jag ju bekräftat tio gånger om hur rätt det var att springa så långt bort som möjligt från mig. Vilket knäcker mig mer...

    Jag har inte gått dbt, bara kbt en kort period. Tyckte inte det passade mig då, för jag vill prata om mitt förflutna och inte fokusera så mycket på felaktiga beteenden just då. Men då la dom det på en nivå som mer handlade om att motionera, äta rätt osv. Sen har jag försökt egenterapi med flera olika psykologer. De flesta förstår nog inte alls min problematik, men den senaste gör faktiskt det. Hon hjälper men jag slutade eftersom jag trodde att hon tyckte illa om mig. Men har insett nu att jag behöver henne så ska börja igen inom kort. Jag är så otroligt ambivalent just nu. Jag är ju definitivt inne på min destruktiva bana igen, letar aktivt efter dåliga val för att få någon att se hur dåligt jag mår. Samtidigt som jag ändå gör kloka val med att börja om med terapin.
    Jag har också mått sådär som du beskriver. Du borde fokusera mer på vad han faktiskt gjorde mot dig för att få lättare att släppa taget. Jag har lärt mig en sak, jag kan försvara honom med att allt som hände var på grund av mig men vi var två destruktiva människor i ett dysfunktionellt förhållande. Jag tycker du gör rätt i att börja med terapin igen, sluta fundera över vad hon tycker om dig, det är oviktigt. Hon är där för att det är hennes jobb. Vad gör du för dåliga val när du är destruktiv?

    Jag tänker också mycket på mitt ex, men jag vill verkligen inte hamna tillbaka i den där spiralen. Då kommer jag flippa ur totalt. 
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-13 16:54:29 följande:
    Jag gör allt för att straffa mig själv. Skär mig, självmedicinerar, svälter mig själv, går till killar som jag vet kommer behandla mig illa osv. I mina tankar kan jag tänka ut konkreta planer på hur jag ska dö, men det stannar där, vid tankar. Även om en del av mig är rädd att det en dag inte kommer stanna vid tankar. För världen har krossat mig så totalt att det inte finns någon väg ut till slut. Så tänker jag oftast i situationer som dessa, då jag vet att jag skämt ut mig själv inför exet genom att agera desperat, kontaktat honom trots att han inte velat, sagt saker som gjort att vi blivit ännu mer ovänner osv. Allt bara för att jag velat att vi skulle kunna prata, att han skulle förstå hur illa han gjort mig. Han sitter säkert och berättar för alla han känner vilken psyksjuk brud jag är...
    Men vad bottnar det i? Finns det något du vet att du kan förändra? Kontaktar du honom något fortfarande? Vad har världen gjort mot dig? Jag tror man måste börja med att inse att det inte är världen som har gjort såhär mot en, utan det är en själv som har gjort så här mot en. Jag vet att det oftast finns en grund till att man känner som man gör men man måste lära sig att anpassa sig till det livet man fick och börja förändra det.
  • Anonym (Psychodrama)
    Anonym (TS) skrev 2015-03-14 12:26:22 följande:
    Jag hade kanske inte så bra förutsättningar sedan barndomen, men sen har jag själv utsatt mig för situationer som bara fått mig att må sämre och sämre. Jag vet inte om det var medvetet från början. Det va det nog inte, jag va bara inte stark nog att ta mig ur det då. Efter det har jag nog sökt mig tillbaka till liknande destruktiva situationer, som för att straffa mig själv. Det är nog där mycket ligger. Att jag måste förlåta mig själv för mina misstag och se att jag kan ha ett värde trots allt. Men gud vad det är svårt... Speciellt när man känner sig så oerhört svag.
    Jag har gjort samma sak mot mig själv. Ja man måste ju acceptera det man har gjort mot sig själv och andra och förlåta därefter. Det är aldrig för sent för en nystart. Det är svårt, riktigt svårt. Det går upp och ner för mig varje dag. Vissa dagar så känns allt bara helt svart, man orkar liksom inte bry sig längre och hoppas nästan på att allt ska skita sig ännu mer så man har fler skäl till att ge upp. Men sen kommer det ljusare dagar eller stunder och dom är fan guld värda. Jag fattar om du inte vill gå in på det här men hur såg din barndom ut? 
Svar på tråden Ni med borderline, hur fungerar ni i relationer?