• Nektar­in
    Äldre 29 Mar 16:00
    366567 visningar
    1699 svar
    1699
    366567

    Mola/Druvbörd

    Beklagar din situation

    Här är en som haft mola, hade skyhögt HCG men inget embryo efter VUL i v 7 eller nåt sånt. Dock inga blödningar. Fick rönta lungorna ja, men där var inget fel.
    Graviditetsförbud i ett halvår, segt som attan...lämna blodprover en gång i månaden, mina värden gick stadigt neråt.
    Tog sen några månader innan jag blev gravid igen men är nu i v 20
    Håll ut, vet att det är skakande och jobbigt på alla sätt och vis men de flesta klarar sig helt utan problem och får sedan friska barn.

  • Nektar­in
    Äldre 29 Mar 16:13
    #5

    Jag hade också partiell mola, inte den kompletta, och där ingår alltid början till ett embryo. Det är helt sant att det inte går att fastställa mola utan analys. Mitt embryo var så litet när det gick under att det inte gick att se i v 7. ändå var det en P M. Ville bara förtydliga.

    Beklagar även din förlust Samsur

  • Nektar­in
    Äldre 1 Apr 09:08
    #26

    Jag hade ett missfall månaden före min mola. Ett tidigt, i typ v 6. Vi tog pergotime både då och månaden efter. Läkaren tyckte att vi kunde göra det, så vi körde på. Kan ändå inte låta bli att tänka att vi kanske forcerade för mkt, tvingade fram ägg som kanske inte skulle ha kommit, av sämre kvalitet, och att det blev en mola därför.
    Logisk sett tror jag inte det ändå. Tror det beror på slumpen, eller ödet.
    Hoppas ni får lite hopp trots allt i och med att det bevisligen går att ta sig igenom "skiten" och blii gravid igen!


    Styrkekramar och hopp till alla som behöver det!

  • Nektar­in
    Äldre 6 Apr 13:04
    #44

    Ser att ni diskuterar ang själva uppkomsten av molan. Tyvärr bestäms det redan vid befruktningstillfället. Det är inte så att graviditeten utvecklas till en mola, utan den genetiska störningen uppkommer alltså redan vid befruktningen som jag förstått det. Har inget att göra med att man råkat dricka eller träna eller vad som helst under tiden. Vill bara undvika missförstånd...
    Det är dessutom så att en "mola-graviditet" aldrig eller mycket sällan innebär ett levande barn. Jag vet att en mamma i en av de tidigare mola-trådarna fick sitt barn sent, efter v 20 tror jag, och det var en mola-graviditet, men det barnet överlevde inte

  • Nektar­in
    Äldre 6 Apr 13:05
    #45

    Bela00, du hade ju redan förklarat det så bra, missade det

  • Nektar­in
    Äldre 19 Apr 12:13
    #89
    Pralinbiten skrev 2010-04-18 21:26:09 följande:
    Jo, allt är bra än så länge. Undrar varför ingen pratat om de tabletterna för mig?Jag hoppas du får lust och vågar försöka igen. Det var ju någon här som skrev att hon haft missfall efter molan och att det sedan hade det fungerat.  Det kanske bara behövs lite tid.
    Kanske var mig du tänkte på. Fast jag hade alltså ett mf före molan och sen tog det 4 månader innan vi blev gravida efter förbudet, alltså sammanlagt ca 10 månader. Men nu är jag i v 23 igen. Jag tror de flesta blir gravida förr eller senare efter sin mola.
Svar på tråden Mola/Druvbörd