• vanna

    Mola/Druvbörd

    Hej där alla nya! Vill åxå förtydliga att vid partiell mola finns fosterrester .. MEN det är inte säkert att man ser nåt foster i hinnsäcken! Min druvbörd upptäcktes i vecka 19. Fostret hade förmodligen dött i v11-12 och då tillbakabildats. Det kunde man säga pga livmoderns/hinnsäckens storlek. Det fanns inget synligt foster på varken vanligt eller vaginalt ultraljud. Men vid analys av molan hittade man fosterrester.

    Vi får ta en dag i taget .. och stötta varandra under detta förfärliga gravförbud!
    Kramar

  • vanna

    Tack för tipset iawi! - Läste på engelska sidor .. eller från USA rättare sagt. Faktiskt en hel del information.. men en del får man nog ta med en nypa salt! Stod nånstans att A-vitaminbrist kan vara en orsak till att man får mola .. vet inte om man ska tro det. Men förmodligen kommer jag att fylla på mitt A-vitaminförråd innan nästa planerade graviditet {#lang_emotions_smile} även om man inte vill så påverkas man ju av allt som står!!

    Ömmande bröst idag .. kan det vara hCG som stiger?! Förmodligen bara p-pillerna .. men blir nojig ändå!

    kram på er!

  • vanna

    4-6 som drabbas per år!? Måste vara fler .. eller är det ovanligt många just i år? Nu blev jag nojig igen!! Kan det ha och göra med svininfluensavaccinet?! (Nä, ge dig Vanna) men kan inte låta bli. Jag tog vaccinet när jag var i v 4. Nån fler som gjort det. Nämen gud, nu nojar jag upp fler .. vad dum jag är! Förlåt ..
     4-6! Vi är ju fler här! och säkert en hel del som inte hittat till familjeliv..eller vad tror ni?

  • vanna

    Louise 71 - glad att du hittat hit! Glöm bara inte att sörja det barn du skulle fått! Låter kanske knäppt, men själv var jag bara fokucerad kring själva molan och alla värden .. glömde bort att min själ behövde sörja. Nu, två månader senare är jag mycket ledsen och sörjer mitt förlorade barn! Det kan ju vara så att man behöver den tiden innan man kan sörja .. men för mig behövdes det en kurator för att påminna om att det var det som var orsaken till mina symtom av hjärtklappning och ångest .. instängd sorg!

  • vanna

    påskmiddag hos föräldrarna i kväll. Det var trevligt .. men ..
    min systers svärmor var där och hon träffade mig i julas då magen var rund och go. Hon hade inte hört att jag fått missfall .. och mola. Jag visste inte heller att hon inte visste! Hon frågade hur jag mådde .. som typ alla gör . . och jag sa att det går ganska bra nu (trodde att hon förstod) Jag tycker att du är så liten ännu .. sa hon då "det syns inte att du är gravid"!!!!!!!
    Jag blev alldeles kall .. alla vid bordet blev halvt obekväma. Åh vad jobbigt... ville bara gråta men sa bara att "nä det blev missfall, men det är ok nu"
    sen längtade jag bara tills vi skulle hem .. tungt hjärta*

  • vanna

    Vad fruktansvärt Anonym!! Att få missfall igen .. och ev en mola!! Sörjer med dig*

    Bra alla ni som försöker tona ner mina hysteriska försök att hitta en lösning på varför just jag fick mola! Är så glad att det finns så många kloka människor {#lang_emotions_smile} Klart att man innerst inne förstår att det bara är en slump att man drabbas, men har så lätt att söka efter "fel".

    Kram på er alla!!

  • vanna

    Pralinbiten - vad underbart!! Blev din syster glad när hon fick höra? Är hon också gravid .. för visst var det så att de funderade på att ha fler barn .. Håller tummarna för dig nu!!
    Men när var det du skrapades förresten?! Jag hoppas snart att jag ska få veta nåt om hur länge jag har förbud .. skrapades sista januari men är inte nere på noll ännu, men 2! Det borde ju inte vara ett års förbud då?! Eller vad tror du .. visst fick du ett halvårs förbud?

    kram kram

  • vanna

    Tack Epilino!! känner mig dock inte frisk ännu då jag inte fått nån mens  :(  Men det känns ju bra att 2 är helt normalt .. men kan det vara så att molan är kvar om jag ej fått mens?? Borde jag få kolla detta med vul .. ni som har erfarenhet ?!

  • vanna

    Tack alla för svar! Jag tror också att stress kanske är en anledning till att mensen inte kommit tillbaka .. känns hoppfullt att det kanske inte blir så långt förbud, själv hade jag också en partiell mola .. så kanske det blir så att jag kan få bli gravid efter sommaren! Hoppas!!

    Ha det gott alla molor!!

Svar på tråden Mola/Druvbörd