Inlägg från: Anonym (skitmola) |Visa alla inlägg
  • Anonym (skitmola)

    Mola/Druvbörd

    Hej.

    Har haft det rätt tufft ett tag men kämpar på. Jag fick ien picc-line insatt för att få cellgiter i den. Efter några dagar fick jag en propp i den armen och nu måste jag ta blodförtunnande sprutor på mig själv. Fan vad man ska stå ut med! Cellgiftet fungerar iaf och på måndag får jag veta om det funkat även efter denna behandling. Har nu blivit behandlad 2 ggr med enbart methotrexate och två gånger med starkare cellgift + methotrexatet.

    Jag har inte varit så illamående men kortisonet gjorde mig ortoligt speedad så vid nästa behandling behöver jag nog något att sova på. Har råkat ut för en massa andra biverkningar också men jag tråkar inte ut er med dem! Jag ska troligtvis behandlas i 20 veckor till och ibland får jag panik när jag tänker på att det är så lång tid.

    Om ni vill läsa lite till så googla på charing cross hospital det ligger i england och de är experter på molor och behandling av dem.  Mina läkare konsulterar dem vid knepiga fall.

  • Anonym (skitmola)
    Epelino skrev 2010-04-06 21:07:02 följande:
    Åh, jag tycker verkligen synd om dig!! Men vad skönt att cellgifterna hjälper. Varför ska du få cellgifter i 20 veckor till??? vad ligger ditt värde på nu? Enligt vårdprogrammen så ska man få cellgift tills hcg normaliserats + 2-3 behandlingar till. Men om ditt hcg är högt fortfarande så kanske dom räknar med 20 veckor...?? Är det Cosmegen/Daktinomycin du får också?
    Hej! Just nu ligger mitt värde på 2500. Min behandling går i 14 dagars cykler så det är bara att räkna efter och man hamnar på ca 20 veckor till. Men det kan ju gå snabbare eller långsammare.... Jag får methotrexate och daktinomycin men sist hade mina värden inte halverats och nu har de bokat en sängplats till  nästa behandling om 14 dgr och vill lägga in mig i tre dagar och ge mig starkare gift. De ville lägga in mig redan igår egentligen  men jag kom överrens med doktorn att prova en till av gamla kuren först. Jag håller tummarna för att set fungerar denna gången.

    Pralinbiten: hoppas, hoppas det är en bebis!
  • Anonym (skitmola)

    Hej.

    Kasa01 här är adressen till Charing cross hospital:

    www.hmole-chorio.org.uk/


    Epelino skrev 2010-04-13 19:14:56 följande:
    Hej! Visst var det väll så att du fortfarande fick methotrexatet i tablettform?
    Ja, det stämmer. Tar tabletter hemma och får Daktinomycin direkt i Picc-linen. Om värdena inte halveras till nästa cykel så lägger de till EMA-CO. Läkaren har berättat att det kommer bli mycket jobbigare för kroppen med den behandlingen så det känns tungt. Jag har hittills haft bra blodvärden, levervärden osv. så det vill jag ju fortsätta att ha. Men, men om det är det som krävs för att kicka ut skitmolan så visst. Jag är beredd på krig!

    Ta hand om er allihop och låt inte molan ta över för mycket det är den inte värd!
Svar på tråden Mola/Druvbörd