• Anonym

    Mola/Druvbörd

    Jag läste nånstans att det är ca 100 kvinnnor som drabbas varje år i Sverige. Men jag tror mörkertalet är större. Det är ju bara de MF som skrapas som undersöks av labb.
    Enligt min läkare så rekomenderar Karolinska att ALLA ska röntga lungor, vare sig de har partiell eller komplett mola. Det är dock ingen brådska med det, man kan nog vänta några veckor. Skulle det ha spridits blåsor/mola dit så tar man ju ändå inte bort dem kirugiskt utan avvaktar först att de försvinner av sig själv när Hcg:et sjunker.
    Styrkekramar till er alla!

  • Anonym
    vanna skrev 2010-04-03 22:17:15 följande:
    påskmiddag hos föräldrarna i kväll. Det var trevligt .. men ..min systers svärmor var där och hon träffade mig i julas då magen var rund och go. Hon hade inte hört att jag fått missfall .. och mola. Jag visste inte heller att hon inte visste! Hon frågade hur jag mådde .. som typ alla gör . . och jag sa att det går ganska bra nu (trodde att hon förstod) Jag tycker att du är så liten ännu .. sa hon då "det syns inte att du är gravid"!!!!!!!Jag blev alldeles kall .. alla vid bordet blev halvt obekväma. Åh vad jobbigt... ville bara gråta men sa bara att "nä det blev missfall, men det är ok nu"sen längtade jag bara tills vi skulle hem .. tungt hjärta*
    Jag var med om en liknande. Jag bor i en rätt liten by och nyheter sprider sig fort, så jag trodde ALLA visste vad som hänt oss. Så träffade jag en sån där som man hälsar på på affären men som man kanske inte känner så väl: "Men guuud vad liten du är, det syns ju ingenting!" "Nej, sa jag, det blev inget barn för oss." Trodde nog att det var tydligt nog, men nej nej, "Nej, det kan inte stämma, jag har nog hört att ni ska ha barn" VAD ska man svara på det? Ärthjärna? Man blir ju skitlessen och det här var bara några veckor efter så jag ville bara gråta. Tror nog hon ville sjunka genom jorden sen hon också men hur tydlig måste man vara? Jag ville inte heller prata om hcg värden och risker för cellgifter med HELA världen, utan med  mina vänner och famlilj.
  • Anonym

    Hej Alla

    Vill inte skriva vem jag är men jag har skrivit mycket i denna blogg.  Fick ett godkännande att böraj så smått efter en behandling av Mola samt cellgifter. Visdes att jag nu va i v.7 men fick kraftigablödning åkte in akut till sjukhus & det visades att det kunde vara missfall el en ny druvbörd. Vad fan gör man.. Mitt hopp är nu nere på 0 igen. Vill snart ge upp allt omkring mig jag orkar inte mera!  Nu dessa dagar skall jag in på nya blodprover & UL.. Håll nu tummarna

    Kram alla druvisar

  • Anonym

    Pralinbiten: Men guud, hoppas verkligen att du är gravid!!!

  • Anonym

    Pralinbiten- det visades att jag hade fått ett missfall, nu får jag gå regelbudet på Ks & ta hcg prover tills det ligger på 0 igen. Förra veckan låg det på 22/ vet ej om jag vågar skaffa barn efter allt. Men tydligen sa läkaren att man måste ta tablettter 3månader innnan man planera för att skaffa barn igen, vet ej vad det är för piller! Är allt bra med dig?

    Kram alla

  • Anonym
    kasa01 skrev 2010-04-26 11:55:00 följande:
    Hej På Er!Kom just tillbaka från återbesöket, 4 veckor efter skrap, ni vet. Jag hade en blödning under helgen som betedde sig precis som en mens, över nu. Doktorn jag träffade kunde inte säga om det var en mens eller ej, men tyckte att det lät osanorlikt då mina värden omöjligen kan ligga på under 5. Tycker dock att jag fått mer info på här än av läkanra i vissa frågor. Jag hade i alla fall inga mola rester kvar, det såg bra ut på uljtraljud. Har någon haft liknande situation? Skulle verkligen uppskatta svar, det är extra viktigt för mig att veta om det var en mens då detta är avgörande för mig om jag ska planeras in i ordningen på Huddinge inför nästa IVF försök. Kramar o kraft åt alla som kämpar,
    Hej!

    Jag hade också något jag tror var mens 32 dagar efter skrapningen. Fyra dagar innan jag fick mens låg hcg på 37.

    Det var nu 7 veckor sedan jag skrapades så jag har tyvärr inte fått någon mer mens. Därmed kan jag heller inte avgöra ifall menscykeln är på banan igen och att det verkligen var mens jag hade. Men jag tycker precis som du att det uppförde sig som en sådan i alla fall. Möjligtvis att jag mådde lite mer illa än jag brukar,  men det kan ju bero på tusen saker.

    Jätte-super-duper-lycka-till med IVF!!!
  • Anonym
    SuperMajjsan skrev 2010-04-27 22:37:52 följande:
    Hej alla fina tjejer!Ville bara titta in och förhoppningsvis strö lite lyckofrön hos er alla, jag blev ju 'släppt' av läkaren i mitten på april och igår fick jag ett positivt gravtest!Fattar ingenting ännu och vågar absolut inte ta ut någon glädje i förskott så nu väntar jag spänt på att få komma tillbaka till läkaren och göra et VUL och få se så att allt är ok...Ha en superkväll!Kram!!!
    YES!! Vad kul att höra!!!
    Sådana här solskenshistorier behövs för att hålla modet uppe {#lang_emotions_smile}

    Kram
  • Anonym
    kasa01 skrev 2010-05-01 13:10:34 följande:
    Hej!Det verkar som att det är många som inte fått tillbaka mens , alltså ingen ägglossning. Jag har en liten privat teori här, tänkte ändå dryfta den. Jag hade under 4 år ingen mens pga ohälsa (länge sen). Dock kom den igång ibland, och då ALLTID när jag var i en relation och var sexuellt aktiv. Jag förstår att detta kan låta konstigt, men jag är ganska säker på att sex stimulerar ägglossning. En anna "privat forskning" jag bedrivigt är att det vid andra hormon relaterade sjukdoma (bla endometrios, sköldkörtel rubbningar mm) rekomenderas träning. Hård fysisk träning. Detta är det enda man verkar vara säker på har en positiv påverkan på hormon värden som inte är normala. I o för sig andra hormoner, men ändå. Jag vet inte hur ni andra känner, men för mig har det varit otroligt frustrerande att inte kunna göra något, bara vänta och se. Jag har ju bara min egna erfarenheter bakom dess två teser, men ännu så länge verkar det ha funkat för mig i alla fall. Fick en blödning efter drygt 4 veckor, kommer inte veta om det var mens förrän nästa kommer. Tror att kroppen är ganska finurlig, den hittar vägar att fungera även om den inte borde. Andra som har några "husmors tips"?Lycka till alla ni som blivit gravida!
    Intressant det där med att du fick mens när du var i en relation. Jag har en liknande erfarenhet. Min menscykel har alltid varit exakt 29 dagar men när jag träffade min man och blev tokförälskad så blev min menscykel kortare. Detta pågick i några månader och min lekmannateori var att förälskelsen gjorde att kroppen ansträngde sig för att jag skulle bli gravid och ökade upp takten på ägglossningen. Efter några månader var min menscykel tillbaka på 29-dagars cykler igen... ungefär samtidigt som den stormigaste nyförälskelsen hade lagt sig.
  • Anonym

    Epelino- Tänker på dig, jävla skit Mola. Min sista kontroll är nu den 9aug sen kan vi försöka igen.. Men vågar man?

    Kram till er alla

    Wass

  • Anonym

    Epelino  - Tänker på dig, kämpa på vi finns här för dig!

    Wass

  • Anonym

    HappyT- Den behandling du kommer att få, fick jag i ca: 4månader. Mina Hcg gick ner ganska snabbt & har hållt sig så sen förra året i sep! Nu den 7sep får vi försöka att skaffa en liten till. Hoppas på denna gång att man lyckas, vill inte se eller höras talas om någon MOLA igen...

    Under den period jag tog cellgifter va jag mycket hemma. Jag blev ganska trött & illamående.


    Kram


    Hur går det för dig Epelino?

  • Anonym

    hmm fick tydligten fel information från barnmorskan på Sös imorse, nu ringde min gyn och jag sa att nu är det ju snart nere på 5 så hur många ggr behöver jag lämna blodprov då? Fick som svar att på Sös har vi 2 som riktvärde....
    Men hon sa också att tyvärr är det alldeles för få studier gjorda på mola därav alla olika bud från olika sjukhus. Och när jag frågade om gravförbudet gäller från skrapaningen eller den dagen man kommer ner på 2 så sa hon i mitt fall räknar vi från skrapning trots att du sjunker långsamt för jag vet att du vill sätta igång med nästa ivf så snart som möjligt. Såna läkare gillar jag! Hon menade på att risken att få mola igen är så pass liten så hon tyckte det var ok. Så nu hoppas jag på 2 nästa blodprov och sen behöver jag bara lämna blodprov 1 gång/varannan månad vilket borde innebära att vi kan köra igång med en ny ivf i sep/okt. (Om nu Cvl kliniken godkänner mina värden...)

    Kram

  • Anonym

    jippie, nu tycker de att jag ska vänta med att bli gravid till tidigast ett år efter skrapning...
    Hur har ni andra fått göra??? varför ska jag vänta???  jag hade ju  bara en en partiell mola och mina värden var nere under 5 på sju veckor... ändå tycker dem att jag ska vänta... JAG VILL INTE VÄNTA!!!!!!!!

    *SUCK* va hade ni andra gjort????... det står ju överallt att det är 6 månader som gäller...vid gynnsamma förutsättningar...      

    t o m Karolinska föreskriver att vänta i 6 månader.... inget om att man "bör" vänta i ett år...

    jag blir så ledsen!!!    

  • Anonym

    Sitter här med en klump i halsen och kom hem igår efter två stora blödningar under samma helg.Åkte akut till sjukhuset i söndags och fick reda på att jag hade massor av blod i magen och det fanns inget foster utan bara en livmoder utan foster och fostersäck.


    Blev inlagd och vid 21.30 blev jag ner körd till operation som tog ca. 40min..


    Hur mycket har ni blött under operation/skrapning?


    Jag själv blödde 600ml under operationen.


    Vill gärna höra era berättelser hur ni haft det och hur länge gick ni?


    jag gick 13 fulla veckor innan operationen

  • Anonym

    Hej! Har inte hunnit läsa hela tråden men undrar om någon har erfarenhetav ett friskt foster och en tvilling som är mola? Det tycks ha drabbat mig och ingen vet någonting. Mycket tacksam för svar.vill inte förlora mitt barn som mår bra.

  • Anonym

    Tack, Maxie! Vet någon om det heter något ssk? Har någon fler erfarenheter som min? Gör/fjorde era molor ont?

Svar på tråden Mola/Druvbörd