• Mylily

    Mola/Druvbörd

    Ja man tänker ju inte på så mycket annat.. Och ligg på sjukhuset, jag ringde alltid och frågade om mina provsvar. Ringde både om röntgen och varje gång efter jag gjort blodprov så jag slapp vänta på att få en lapp hem i brevlådan. Jag gjorde men lungröntgen för 4 veckor sedan men har fortfarande inte fått något brev från läkaren att jag är frisk men har vetat i 3 veckor att det såg bra ut. Man ska absolut inte vänta i onödan.

  • Mylily
    Janniiique skrev 2016-06-09 15:05:24 följande:

    Måste få uppdatera min lycka. Hade idag kl 9 tid för blodprov, 11.10 för lungröntgen och 14.45 läkarbesök. För en vecka sedan låg mitt hcg på 2220, idag ligger det på 58! Lungröntgen visade fina lungor utan anmärkning. Läkarbesöket idag med VUL, tunna slemhinnor, allt såg bra ut! Jag blev så lycklig över livet. Nu ska jag fortsätta att ta blodprov varannan vecka till det går ner till 0, sen en gång i månaden. Gravidförbud i 6 mån.


    Låter ju fantastiskt, skönt att veta att det finna ett slut på eländet! Vet du om du hade partiel eller komplett?
  • Mylily
    Janniiique skrev 2016-06-09 17:11:56 följande:

    Partiell mola


    Konstigt.. Jag hade partiel och fick inget gravidförbud pga av ny forskning om det.. Min läkare sa att om värdena var nere på 0 inom 8 veckor efter skrapning så behövdes ingen mer uppföljning..
  • Mylily
    Janniiique skrev 2016-06-10 12:04:25 följande:

    Tydligen så gör dem en full utredning ändå så allt ska gå rätt till. Och enligt läkaren igår så sa han att väntar man inte så finns det en större risk att få tillbaka det igen om man blir gravid för tidigt. Och det vill jag inte, vi kommer nog vänta ytterligare någon månad.


    Nej det är klart, tycker det är märkligt att min läkare gav oss klartecken.. Man blir ju lite nervös..
  • Mylily
    anonymous1000 skrev 2016-07-23 19:07:54 följande:

    Hade partiell mola i mars i år. Tror att jag nu är gravid.....shit. Känner mig som en tonåring. Vi har använt kondom för jag får jobbiga biverkningar av p-piller. Vet att kondom inte är 100% säkert men vad f....n. Suck....har detta hänt nån annan? vad göra?


    Hur snabbt var dina värden nere på 0 efter skrapningen?
  • Mylily
    Anonymous1001 skrev 2016-07-24 08:23:46 följande:

    Hmm...de räknar under 2 som noll och jag tror jag hade det i början av maj. Sen har jag haft under 1 sedan dess. Ska lämna prov i oktober... Osäker på vem jag ska kontakta nu. Har inte pratat med läkare sedan i mars. Ssk brukar ringa med provresultaten efter jag lämnat prov. Vi har kört med p-dator sista 5-6 åren och det har fungerat bra, nu gick vi över till kondom för att vara på den säkra sidan....... :(


    Jag tror inte du behöver oroa mig. Mina läkare släppte mig i maj efter partiell mola med värden på 0 efter 8 veckor. De sa till mig att det kommit ny forskning och att riktlinjerna hade ändrats. Visst det känns kanske bättre att vänta längre men risken verkade inte vara större att det skulle komma tillbaka när det gällde partiell mola. Hade jag varit du hade jag ringt till min barnmorska och pratat med henne så ordnar de säkert ett tidigt ultraljud.
  • Mylily
    Anonymous1001 skrev 2016-07-24 10:13:36 följande:

    Ska ringa bm. Min läkare sa rent ut att hon inte kan så mkt om mola. Tror tanken var att följa hcg i ett år. Hon lär inte bli nöjd. Förutom oro känner jag en konstig pinsamhet. Planerar ni en ny graviditet?


    Nej min läkare sa med att hon fick läsa på innan jag kom på mitt återbesök. Det låter länge när det har gått ner så snabbt tycker jag. De flesta tar ju bara prover i 6 månader. Planerar kan jag inte säga att vi gör men vi har sagt att händer det så händer. Vi skyddar oss inte. Eftersom att läkaren har godkänt en ny graviditet så, men visst lite nervös är man. Men det tror jag att jag skulle vara om jag blev gravid om 1 år också.
  • Mylily
    Anonym (C) skrev 2016-07-27 09:54:03 följande:
    Hur har det gått för dig? Har du pratat med någon barnmorska?
    Undrar med hur det går?
  • Mylily
    iris b skrev 2016-07-28 06:18:59 följande:

    Mitt graviditetsförbud gick ut i slutet av maj. Nu är jag gravid igen i V5 och är livrädd att det är en mola igen :( min läkare har sagt att det absolut inte är någon ökad risk att få det igen. Vad säger era läkare?


    Tror vi alla kommer tänka så när det blir en ny graviditet. Min läkare sa att det höjdes från 0,5% risk till 1% vilket är i princip noll och ingenting. Chansen att man ska drabbas igen är mikroskopisk. Grattis till din graviditet och försök och njut!
  • Mylily
    Eeffa skrev 2016-08-10 19:12:49 följande:

    Någon med komplett mola och foster?

    Hej alla

    Jag har precis, efter 6 veckors väntan, fått veta att jag har komplett mola. Dock hade jag ett foster som levde troligvis fram till vecka sju. Överallt läser jag att foster saknas vid komplett mola. Någon annan som haft komplett mola OCH foster? Spelar ju egentligen inte så stor roll, behöver väl bara skriva av mig lite i denna bedrövelse och lite skönt är det alltid att höra andra som drabbats av samma sak. Informationen från läkarna är ju minst sagt bristfällig. Är 39 år och inga barn, väntan känns som en evighet. Kram på er


    Hej! Vad jag har förstått så kan man inte ha komplett mola med foster.. Låter himla märkligt. Trodde det var det som skillnaden var mellan komplett och partiell. Jag tycker du läser på så mycket du kan innan nästa återbesök och frågar läkaren! Det är inte lätt för dem heller, verkar som att de flesta läkare bara famlar sig fram när det gäller mola.
  • Mylily
    Anonymous1001 skrev 2016-08-17 12:11:55 följande:

    Mylily: grattis! Du och jag tycks följas åt. Båda partiell mola i mars och nu gravida. Vi gjorde ul som visade bebis och inga tecken på nån gammal mola som tittar fram. Skönt!


    Gud vad skönt! Stort grattis :) Försöker få tag i min barnmorska men inga lediga telefontider som vanligt..
  • Mylily

    Varit på vul idag och läkaren bekräftade ett friskt foster i v. 7+3.
    Inga tecken på någon mola.
    Så lättad och så häftig att se ett hjärta som slog :)

Svar på tråden Mola/Druvbörd