• Agamemnon

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Respekt mot unga: Lite kul att du har valt det namn du har valt... Fyfan, vad vedervärdigt gjort! Mot en 1,5-åring? Så elakt och onödigt! Jag undrar vilka uppfostringsmetoder du tar till när det verkligen gäller något? Fast nej, jag vill inte veta nu när jag vet vad du är beredd att göra för att tvinga fram ett "tack för maten".


    ♥ Olivia 080308 ♥ miss-misschief.blogspot.com
  • Agamemnon
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-06 10:38:06 följande:
    Men att säga tack för maten hör till god uppfostran, någon som inte tycker det???? Ni som jobbar på förskolan/dagis/skolan är det inte så att barnen alltid efter maten säger tack? Vad är då det om inte ett måste att säga tack, tror ni att barnen säger det av fri vilja? Nej de säger tack för att vi vuxna (föräldrar och dagispersonal) har lärt barnen att man säger tack efter maten, inte gör barnen det av fri vilja de gör det för att det hör till.
    Klart det är trevligt med ett "tack för maten" men inte när det är framtvingat och ffa inte när man tvingar fram det av en 1,5-åring som inte förstår varför mamma tvingar henne att sitta på en stol i 1,5 timmar för det. 1,5 timmar! En 1,5-åring! Att du inte ser hur förnedrande och FEL det är är oroväckande!
    På dotterns förskola säger de inte alltid "tack" efter maten, vuxna med sunt förnuft som ex. hennes pedagoger kräver inte sånt av 1-3-åringar. De föregår med gott exempel och ibland hakar barnen på och ibland inte. Precis som vi håller det här hemma.
    Det har inte hänt många gånger att dottern har fått ett utbrott i en affär men när det har hänt har jag tagit upp henne i famnen, gått bort från vad det nu var som fångade hennes intresse så och försökt lugna ner henne och sen satt henne i vagnen. Vill hon inte lugna ner sig, tja, då skyndar vi oss att bli färdiga med shoppingen, alt. om inget viktigt fattas går vi till kassan direkt och försöker sen lugna ner henne/avleda henne ute.
    ♥ Olivia 080308 ♥ miss-misschief.blogspot.com
  • Agamemnon
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-07 10:52:40 följande:
    Jag jobbar i butik och har under mina år set hundra tals olika mammor med lika många olika barn. Alla taklar problemen på olika sätt. Vissa som ni förklarat, vissa blir flygandes förbannade själva och skriker åt barnen att vara tysta. Andra ger dem godiset så de skall vara tysta, vissa försöker avleda barnet och visar/pratar om något annat, vissa lämnar kvar barnet och bara går. Jag har till och med sett en mamma som la sig ner på golvet och skrek och sparkade lika som barnet. Barnet tysnade, funderade säkert vad mamman höll på med. Det intressanta är hur ni kunde svara så lika. Är det grupptryck, det är så man skall göra, hur man sedan gör i en riktig situation det är något annat. Det kan vara att ni nu just hör till den grupp som gör på det viset som ni skrivit för visst det finns många sådana. Men det finns många som hör till de andra grupperna också. Är de då dåligare föräldrar för att de gör på det viset? Jag vill inte att ni tar illa upp men jag ville ta fram ett exempel på hur olika man kan uppfosta sina barn och jag tycker inte att man skall dömma och säga vad som är rätt och fel,  och börja kränka folk för hur de uppfostrar sina barn. Jag skulle aldrig tillrättavisa en mamma ung eller gammal i  t ex butiken och säga : sluta skrika åt dit barn och sätt den i vagnen, handla färdigt och prata med henne sen. Mamman måste få skrika åt sitt barn om hon nu tycker att det är bästa sättet att lösa problemet på. Jag tycker inte det bästa sättet att lösa problemet är att skrika åt sitt barn men det är min syn på saken.
    Jag skulle inte kalla det grupptryck utan sunt förnuft. Jag skulle inte få för mig att skrika åt dottern men så ligger det inte heller i min natur. Jag gapar, svär och skriker liksom inte. Alla är vi olika och hanterar stress olika. Om dottern skriker i affären höjs mitt blodtryck inte ett snäpp, jag tycker inte det är en big deal liksom.
    Jag skulle inte heller få för mig att tillrättavisa en mamma som ryter till eller mutar sitt barn i en sån situation - inte min ensak. Om jag dock skulle se att en mamma tvingade sin 1,5-åring att sitta på en stol tills h*n har sagt "tack för maten", då skulle jag nog fråga vad fan det är som står på. 
    ♥ Olivia 080308 ♥ miss-misschief.blogspot.com
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i