• mia83

    misshandlar han mig psykiskt?

    Har nu bara läst igenpm ts lite hastigt, så jag hoppas att jag inte missade något viktigt. Men jag tycker inte det låter som psykisk misshandel. Jag trodde snarare en psykisk misshandel går ut på att bryta ned sitt offer fullständigt genom ständiga pikar och förolämpningar, och avskärma henne från det mesta utanför honom, både fritid och kontakter. Men detta är ju vad jag läser in i begreppet.


    Dock tycker jag att det verkar vara en väldigt egocentrisk man du lever med, om vi ser till trekanterna. Jag tycker det låter som att han har gjort det för sin egen skull. Annars förstår jag inte varför det skulle vara så svårt att sluta?


    Tycker också det låter märkligt att han säger sig äga saker som står i ditt namn? förstår inte riktigt vad han får ut av det. Är ni gifta? Kan inte tänka mig att sakerna skulle tillfalla honom annars. Men utnyttjning? Ja, om han nu skulle kunna få ägaskapet. Men jag tycker inte hans sätt är något trevligt. Tycker du ska säga ifrån lite mer, när du tycker att han kör över dig. Ge f*n i min bil kan du tex säga. Börjar han bråka så fråga honom vems namn som står på papprena? Finn dig inte i att du ska skriva på grejer, och att du sen inte ska veta nåt om det. Slå näven i bordet!


    Och kärleksbiten..jag har också levt med en sån man. Det är inte kul. Men har du föreslagit familjeterapi? Börjar han knota, så säg att det är för att du också måste vara lycklig i er relation. Vill han ändå inte, så skulle jag göra honom uppmärksam på allt som kommer försvinna om du drar, bilen tex. Då tror jag nog han kommer lyssna. Men tragiskt om din lycka inte skulle räcka för honom.


    Hoppas det blir bättre! Kramar!

  • mia83
    Anonym skrev 2010-04-07 12:12:56 följande:
    utifrån TS kanske det inte sägs så mycket om psykisk misshandel, läs gärna mina andra inlägg i tråden, då jag kommer på nya saker hela tiden (du kan ju trycka på knappen "visa endast" så får du ju upp alla mina inlägg så kan du ju läsa igenom dom). han klankar väldigt ofta ner på det jag säger, allt jag gör är fel, o gör jag på mitt vis så är det fel.. vill nog inte ens fortsätta leva med denna killen, så familjeterapi känns inte aktuellt för fem öre, allt det handlar om är att jag måste bli redo o våga lämna honom!
    Vad skönt för dig, vad glad jag blir för din skull att du hittat styrkan. Alldeles för många lever i dåliga relationer med elaka män, för att de helt enkelt inte klarar av att bryta. Jag var en av dem. Men nu har jag en bra, trygg relation med barn. Slipper gråta mig till söms, slipper bli bortpriorierad och bedragen gång på gång. Någon gott väntar på dig också! Har läst ett par av dina inlägg nu, och tror på ditt upplägg. Men som någon annan sa, finslipa din plan lite så att karlsloken inte fattar misstankar. Kramen!
Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?