Inlägg från: Anonym (dead end) |Visa alla inlägg
  • Anonym (dead end)

    misshandlar han mig psykiskt?

    Lite nyttig helgläsning? - Det osynliga våldet http://www.narcissism.se/

    "Som offer gör man klokt I att glömma vad man lärt sig, I det här fallet är det ens fel att två träter. Den enda relation som är möjlig är en ”ickerelation” på narcissistens villkor, det vill säga en relation utan ömsesidighet, respekt, tillit, empati och ärlig kommunikation.


    Och häri ligger oftast den svåraste, och mest smärtsamma, utmaningen för anhöriga, partners, vänner och kolleger till narcissister - Att släppa taget om illusionen, det som kunde ha varit, och att ta till sig och acceptera faktum, det som är."

    Hoppas erkligen att du tar dig där ifrån - helst redan igår.

  • Anonym (dead end)

    Den där kommentaren har inget med tillit att göra. Det är en manipulativ "krok" som dessa individer använder sig av. Du ska försvara och förklara dig (mot insinuationer/lögner) och sitter således fast på "kroken". Du ska även luras att tro att han är kärleksfullt svartsjuk. Men svartsjuka handlar inte om kärlek, det handlar iaf i detta fall om kontroll. Och om du nu inte är redo att bryta dig loss (ännu?) så se för guds skull till att ni har skiljd ekonomi. Det kommer bespara dig mycken bitterhet i framtiden.

  • Anonym (dead end)

    Han är inte svartsjuk, han är med rätta rädd att du genomskådat honom och att du är påväg att dra (fly). Och när du gör det? kommer det antagligen att bli värre en tid (fagra löften, manipulation, känslomässig och ekonomisk utpressning, lögner, hot och även i vissa fall våld, iaf verbalt). Men med tanke på att ni haft en så kort relation så kommer det antagligen bli relativt smärtfritt. Förutastt att du är redo för en clean cut? För att det känns fejkat beror antagligen på att det är just det, tyvärr.

  • Anonym (dead end)
    Anonym skrev 2010-04-03 11:43:36 följande:
      så du tror inte att han är svartsjuk? han visar "symtom" på det väldigt tydligt iaf.. o han erkänner en stund senare att han blir det av vissa saker (tex att killar skriver till mig, VÄNNER alltså). tror du han förstår att jag genomskådat honom? o därför gör som han gör? blir intressant o se hur han är mot mig på måndag när han kommer hit igen!
    Eller symptom på kontroll? Nu är det manliga vänner (det är inte "gullig svartsjuka" att han inte vill att du ska ha manliga vänner, det är i mina ögon mkt suspekt!). Men när det även börjar gälla kvinnliga vänner, och familjen, är när du verkligen ska börja dra öronen åt dig, om inte förr! 

    Vanligt är också en intensiv inledning, umgås jämt (så att du får så få sunda influenser som möjligt), flyta ihop snabbt och (gud förbjude) bli gravida. Ja jag är frispråkig då jag vet att folk gör som de vill/måste i slutändan iaf. Om inte för din egen skull så tänk iaf både en och två gånger innan du drar in din son i något som kan visa sig svårt att ta sig ur. 

    Miss Cee

    Den var bra, mindgame-verktygslåda

     
  • Anonym (dead end)

    Är du inte redo så är du inte även om jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan du når dit. Men om jag får önska så skulle det vara att du sätter upp några "regler" som du står fast vid. Detta med att ha delad ekonomi, och att inte flytta ihop O C H ! ! viktigast av allt inte bli gravid.

    Men om du tvekar för att du inte ska bli tagen på allvar så behöver du inte oroa dig, de kommer att lyssna.

    http://www.ystadsallehanda.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080323/YSTAD/489442943

  • Anonym (dead end)
    Anonym skrev 2010-04-08 22:31:10 följande:
    .. är det kul o höra nästan varje dag?
    Nej det är det inte men den fråga du måste ställa dig är varför DU gör det. Nej det är inte lätt att ta sig ur och ventilera och få speglingar och bekräftelse är bra. MEN han kommer inte att ändra sig, men du kan ändra dig.

    Sen såg jag att nån gav rådet att förklara för honom varför du vill göra slut. Gör inte det! När du väl bestämt dig så gör ett clean cut. Det beslutet ska inte vara en diskussionspunkt utan en informationspunkt. Du har kommit fram till (när du har det) att du vill avsluta relationen PUNKT! Man får göra slut, man får faktiskt även göra det utan att förklara och försvara sig. Och med vissa individer är det faktiskt helt fel att förklara och försvara sina beslut då de inte är intresserade av vad andra tycker utan bara vill få sin vilja fram. Och vips så sitter man fast på kroken igen.

    http://vuxnabarn.narcissism.nu/blog/reloaded/2008/overlevnadsmanual/
  • Anonym (dead end)
    Nja det är typiskt för denna typ av individer oavsett kön. För er som är bekväma med engelska så är denna sida mycket givande om man vill förstå sig på hur de fungerar, men inte minst hur man ska hantera det. Senaste posten där (100409) är just vad som avhandlas gällande "no contact" när man väl beslutat sig. Same, same...

    http://shrink4men.wordpress.com/ 

  • Anonym (dead end)

    Är så glad för din och din sons skull (och hans ex). Detta är bland det bästa som kunde hända, att ni fått kontakt. 

    Hoppas allt löser sig snabbt nu :)

     

  • Anonym (dead end)

    "Och häri ligger oftast den svåraste, och mest smärtsamma, utmaningen för anhöriga, partners, vänner och kolleger till narcissister - Att släppa taget om illusionen, det som kunde ha varit, och ta till sig och acceptera faktum, det som är."

    http://www.narcissism.se/

    eller

    "En kulinarisk liknelse är passande: Det är som mozzarella på en läcker pizzabit. Hur långt från munnen man än drar pizzabiten blir oststrängen bara tunnare och längre, utan att nödvändigtvis brista.Till dig som är anhörig är vårt råd mycket enkelt: Använd kniv och gaffel." (ur "Hotande närhet")

    Men ja du har kommit långt på en månad :)

  • Anonym (dead end)
    Anonym (A) skrev 2010-04-28 17:42:21 följande:
    Mitt ex fick diagnosen "narcissistisk personlighetsstörning med psykopatiska drag" av kriminalvården. Jag känner inte igen din beskrivning men alla är ju olika.
    Om jag förstår det rätt så ligger väl just skillnaden i  "...med psykopatiska drag"?
  • Anonym (dead end)

    (Anonym A)
    Ja det finns ett brett spektra och man behöver (kan) inte ställa diagnos. Men jag menar att det inte är ointressant vad "idioterna" har för problem. Jag tror att det är viktigt att ta till sig att det kan röra sig om dessa typer av störning, och inte bara en vanlig skitstövel (som man tror man kan resonera med/nå fram till/ska ändra sig).

  • Anonym (dead end)

    Mad as snow skrev 2010-04-29 20:37:20 följande:
    Hotande närhet är en nyproduktion av boken "Farliga relationer - om Borderline" av Thomas Silfving. Den handlar alltså om människor med Borderline personlighetsstörning, inte om narcissism och själv tycker jag att det börjar bli lite för mycket utsprutande av diagnoser i den här tråden för att det ska kännas helt hälsosamt.
    Och jag tycker det är ohälsosamt och irriterande att tala om "mäns våld", taskig kvinnosyn eller skitstövlar och att inte uppmärksamma möjliga personlighetsstörningar i dessa sammanhang ist. Och för mig är kluster B störningarna och relationerna med dessa individer (män som kvinnor) same same...

    Faktum kvarstår, bästa sättet är att använda kniv och gaffel, dvs a clean cut.

     
  • Anonym (dead end)
    Mad as snow skrev 2010-04-30 09:51:49 följande:
    Jag håller med dig om hur en misshandlad människa (det gäller ju inte bara kvinnor) kan bete sig. Man rationaliserar, förklarar, ursäktar och hoppar mellan att vilja lämna och att stanna kvar. Min spontana känsla av Ts är dock väldigt överensstämmande med inlägg 401. Alla kvinnor i dysfunktionella relationer med idioter till män är inte helt nedbrutna. Det kan finnas vinster med att hålla på och blåsa liv i den där elden, vilket jag anser att Ts gör. Jag må ha helt käpprätt åt helvete fel i denna uppfattning, men det må så vara.
    Men det är kanske så man gör i sådana här trådar eller? ;)
    Man spekulerar (utan att ställa några diagnoser eller vara psykolog) och man analyserar (utifrån knapphändig information utan att vara teapeut?)

    Jag tror personligen att folk är kapabla att bilda sig en egen uppfattning och ta till sig det de vill (kan?) och låta resten vara.
  • Anonym (dead end)
    Anonym (A) skrev 2010-04-30 09:38:09 följande:
    Alla kvinnor som har levt i misshandelsrelationer fattade en gång ett beslut, (om de inte blev lämnade), och stod på sig även om det var en lång process. De tog helt enkelt ansvar för sina liv. Det är vad TS också måste göra, oavsett vad det är för fel på mannen.  
    Håller helt med dig men jag menar att det kanske kan vara till hjälp om man förstår vad det kan vara för fel på mannen (eller kvinnan för den delen). Och efteråt kan det kanske mycket riktigt inte vara helt fel att även ta en titt på varför man eventuellt dras till eller drar till sig denna typ av individer, eller stannar kvar långt efter att andra skulle ha gått?
  • Anonym (dead end)

    Bra! :)

    Ja ibland tänker man att det är som att man varit med i "Blåsningen" big time, mardrömsversionen!

    Och skönt att höra att du också kommit loss BellyBandit! :)

  • Anonym (dead end)

    Verkligen glad för din skull!! Att det blev en så relativt snabbt slut :)

    Men undrar lite över denna xbox. Varför är den ett sånt problem? Den sista länken? Om du inte kan ställa den i källaren el dyl och glömma bort den så är det kanske bäst att göra sig av med den. Finns det inte någon neuttral person som kan göra ett byte xbox mot modem? Ingen kontakt mellan er, låt den andra sköta det, sen ett snabbt opersonligt byte på offentlig plats dem emellan?

Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?