Inlägg från: ViSkaBliTre |Visa alla inlägg
  • ViSkaBliTre

    Vi som försökt länge efter mf, del 2

    Tottelina skrev 2010-04-21 20:36:40 följande:
    Det är helt klart bara du Ja och så är det alltid några idioter/muppar/stalkers som känner igen mig pga min STIL! Men jag klandrar ingen!
    coolt att ha en egen style! Vill oxå ha en egen fl-style!
  • ViSkaBliTre
    Tottelina skrev 2010-04-21 20:44:18 följande:
    Kan du ringa dit och fråga? Fanns det nåt nr och telefontid eller så? Alltid bäst att ta det säkra före det osäkra Trust me- det vill du inte!
    Det sjuka är att hon i brevet skrivet att det är sickat till ultraljudsavdelningen.. vilken ultraljudsavdelning, på vilket sjukhus står inte... men jag får väl ringa o  terra den där stackars sekreteraren hos min läkare igen.. tror hon börjar bli rätt trött på mig
  • ViSkaBliTre

    Asså förr i tiden skrev man under "äntligen gravid" när man fått ett plus. Typ skrek ut sin glädje! Men man fattade hur man skulle tyda ett test liksom! Inga tveksamheter!

    Nu skriver man en fråga "är jag gravid.. testet visar positivt.. betyder det att jag är gravid då? Jag undrar då genast vad som har hänt? Är människor mer puckade och kan inte se skillnad på ett neg och ett pos test? Eller söker man uppmärksamhet?
    Om det är det sistnämnda så kan man väl få den uppmärksamheten under "äntligen gravid" då eller? Fattar verkligen inte!

  • ViSkaBliTre
    Netha85 skrev 2010-04-22 17:07:40 följande:
    Är det meningen att man ska bli gravid o inte få mf så sker det, NÄR kan ingen svara på.. Men i min omkrets har 7 av 10 blivt gravida när de fått annat än att plussa att tänka på.. 2 köpte hus och börja tänka renovering, vips de fick varsitt +3 fick nya jobb, koncentrera sig på det, OJdå, vart + där med..1 fick barnbesked via adoption... Fick + 2 månader innan de fick hem dottern..och sen jag, vart arbetslös och vi bestämde oss för att vänta med barn.. Men det ville inte kroppen utan 2 månader efter hemgång så fick vi vårt plus..
    Men menar du att om jag slutar hänga på fl och skaffar hund o hus o volvo så blir min sambos spermier bättre????? För i så fall kan vi ju skita i att lämna spermaprov nr 2.. det är ju trots allt rätt jobbigt för honom att få infertil på ett papper, så då skulle man ju kunna skona honom det!

    Har rätt svårt att se hur ett hus kan ändra hans simmare som just nu har diagnosen "slöa och få spermier" enligt RMC malmö!
  • ViSkaBliTre
    Lortdocka skrev 2010-04-22 17:49:40 följande:
    Hej tjeje, jag har inte försvunnit bara gått och gömt mig lite Inget kul att ha mens, igen, som vanligt... Men man får ju göra det bästa av det, liksom. Typ sitta vid facebook och spela spel hela dagarna och kvällarna (när jag inte är i skolan då alltså, för dit går jag trots mensfanskapet, titta! så duktig jag är!!! ) och så rotar man i alla skåp efter något mumsigt att mumsa på resten av tiden, här får man rota i evigheter för det finns inget mumsigt att mumsa på.... Och jag är för snål för att åka och handla mumsmumsiga saker när pengarna börjat sina, trots "lön" imorgon Så då får jag nog skylla mig själv... Ha ha Men ikväll funderar jag på att baka något mumsigt TILL MIG, fast jag kan för allt i världen inte komma på vad det skulle vara... Jag är bara sugen på sådant som kräver en tur till affären, typ marabou (sorry, nu blir ni nog också sugna ha ha ha ha he he hi hi...  )Jag var nyss och handlade cigg men var helt enkelt för snål för att köpa något annat. Och så orkade jag inte heller. Jag såg reklamen för sommarens brudpars special collection från fazer eller vad fan det nu var och blev bara såååå irriterad så då blev det inget annat godis heller. Så det så!Näe nu ska jag ut i köket och kanske göra köttbullar, men jag måste micra köttfärsen för kära sambon hade så mycket att tänka på innan jobbet så han glömde ta fram den ur frysen... Men guud vad sugen jag blev på köttbullar nu!!!!!! Måste kila!!! He he
    Smaklig måltid!
    Själv har jag precis tryckt i mig potatismos, panerad fisk, kantarellsås o en näve ärtor.. MÄTT! Bara päser av proppad magsäck!
  • ViSkaBliTre
    mammabamma skrev 2010-04-22 19:50:16 följande:
    Är det meningen...? Usch vad taskigt sagt...ja, ja, tydligen hör det lite till att man ska tåla höra sådanna fåniga åsikter...min sambos spermier har tyvärr inte heller ändrats trots tufft på jobbet, mitt i att bygga hus, sälja hus....men få kicken alltså...ja, det kanske skulle göra susen!! Lortdocka: Helt rätt att unna sig lite i dåliga tider!! ViSkaBliTre: Då såg din sambos prov ut ungefär som min sambos....känner att våra situationer är rätt lika överhuvudtaget...kännt mig rätt ensam om det tidigare. Just 2 snabba graviditeter, och sen plötsligt inget...och så får man veta att man typ inte kan få barn naturligt!! (nu menar jag för oss, för er håller jag fortfarande tummarna för att det bara är tillfälligt....). 
    Ja jag hänger i en annan tråd med massa tjejer som precis börjat utredning, ingen annan än vi har en manlig infertilitet. Skumt!

    Ja det verkar som vi har det rätt lika! Skönt att det finns fler i samma sits även om det inte är något jag önskar ni hade.. ja du hajjar vad jag menar va? . Fattar inte hur det kan bli så konstigt.. första graviditeten på 7e, andra på 5e försöket, sen INGET! och infertil på ett papper, med få och slöa simmare! Hur är det möjligt?

    Hur var det nu igen.. har din sambo lämnat 2 prov?
  • ViSkaBliTre
    mammabamma skrev 2010-04-22 20:32:25 följande:
    Jo, jag förstår vad du menar ... Men du...jag måste bara fråga...står det infertil på svaret eller menar du att resultatet typ betyder det? Sambon lämnade först ett prov i juni 2009, sen då vi fick resultatet tog vi kontakt med kliniken och vi skulle då göra ett sk "swim-up" test och samtidigt göra en insemination då vi ville att ngt skulle hända, lite trötta på att stå och stampa på samma ställe. Så i slutet av september/början av okt så gjorde vi det, och då var provet jättedåligt och vi kunde inte utföra ngn insemination. Sen lämnade han ett nytt prov i december... Så sammanlagt 3 prover. Sen bedömdes det ju även i och med ivf:en i februari/mars, och då var ju resultatet också typ detsamma. Så typ samma resultat 4 prover under 8 månader. 
    Ja det står infertil på svaret

    Jobbigt med så många test för din sambo. Har han haft nån infektion eller så? Min sambo hade en trolig bitestikelinflammation i dec. Så det kan vara det som stör.. (antingen stör det tillfälligt eller kansek att  infektionen förstörde permanent, men det är bara mina spekulationer) men då undrar man ju vad det är som gör att det inte tar sig i så fall.. Åh vad jag inte vill vänta till mitten av juli för att få nästa svar!
  • ViSkaBliTre
    mammabamma skrev 2010-04-22 20:51:36 följande:
    Känns så konstigt att skriva så....gör man det bara så där alltså. Även om man har sagt till oss att chansen kanske inte är så stor att det kommer naturligt, har man ändå sagt att man vet aldrig...vi har ju 2 graviditeter bakom oss och det är inte bara de siffrorna som styr...tycker det var fel att skriva så!! Nä...inga infektionen. Finns ingen "anledning" till varför det blev så här för vår del. Men då har ni en ev. orsak alltså! Det tar ju minst 3 månader för nya spermier att bildas, så i så fall har han (spermierna) nog inte återhämtat säg ännu.....
    Visst! Kändes konstigt att få det slängt i ansiktet!
    Nä precis så kan ju det första provet ligga i skarven för att det har hunnit bildas nya! Men då återstår frågan.. varför tar det sig inte då? Och har infektionen förstört permanent? Urk massa frågor man bara vill ha svar på nu! Gärna igår liksom..

    Men jag har i allafall i väntan på svar tjatat till mig en spolning, vill ju inte att tinden bara ska gå utan att något görs.. även om det görs en insemination så "tjänar" man väl på spolningen och säkra rena rör..

    Ska ni påbörja en ny ivf runda sen? Hur går det för dig? har kroppen börjat återhämta sig?
Svar på tråden Vi som försökt länge efter mf, del 2