Inlägg från: Penapöna |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Unga Adoptanter

    Vad roligt att ni bestämt er för att adoptera. Mitt första råd är att ställa er i kö hos fler organisationer, detta dels pga landval (och organisationsval) men också att om ni vill ha syskon kan ni använda er av en annan organisation och då redan ha lång kötid där.

    Jag var några år äldre än er när vi gick in i adoptionsvärlden. Nu är jag 29 (i några veckor till) och vi kom hem med vår pojke i november förra året.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi adopterade från Sydafrika, men jag rekommenderar tyvärr varken adoptionsorganisationen eller landet, även om vi så klart är nöjda med barnet vi fick! Men jag tror inte någon organisation eller land är bättre än något annat, men jag trodde det skulle fungera bättre och mer korrekt än det gjorde.

    Det viktigaste med en adoption från Sydafrika är att man är kristen. Jag kan också tänka mig att det kommer komma hårdare krav på det, då man i andra länder behöver intyg från sin präst/pastor. Det är inte svårt att få syskon därifrån.

    Något ni kommer märka i adoptionssvängarna är att allt plötsligt kan förändras. Nya krav på adoptivföräldrarna kan göra att man måste byta land. Så det bästa är att vara öppen för flera länder, ända tills man skickar sina papper.

  • Anonym (Kaffedraken)

    GreenGal: Det är lite svårt att förklara lite snabbt så här men bl a med AC så kände vi oss verkligen bara som en plånbok. När vi frågade saker fick vi så många gånger svaret att det kommer stå i PM bla bla. Och med landet så låter det så bra allt med Gud hit o dit men med så många undantag de gör för det ena och det andra har gjort att jag tappat tron på dom. Fruktansvärt ytligt kändes allt när vi var där. Men det är många som varit mycket nöjda. Vår adoption var lite annorlunda eftersom vi visste om honom i några månader innan vi väl fick åka och hämta honom till skillnad från att man är i landet 2 veckor efter barnbesked.

Svar på tråden Unga Adoptanter