Inlägg från: Katten Janson |Visa alla inlägg
  • Katten Janson

    Unga Adoptanter

    Om ni är kristen ta kontakt med BV gällande CSS i Taiwan. Dock är jag fundersam om ni har hunnit varit gifta i 5 år (tror kravet är det) Både organisationen i Sverige och i Taiwan är kanon. Våra båda barn är därifrån och har haft det jättebra. När vi skickade in papperna var det ingen kötid i Sverige. Barnbesked fick vi efter 3 mån med den äldsta och ca 10 med nummer två. Vi fick sedan hämta dem efter ca 6 mån och då var de lite drygt 6 mån.

    I övrigt ger jag er samma råd ställ er i fler organisationer.

  • Katten Janson

    Vi stod i AC kö för Etiopien under ett års tid och vår erfarenhet av AC var inte det bästa efter det året. Man var verkligen bara en i mängden men BV och CSS ser verkligen till personerna.

    Våra barn var ca 5 v när vi fick barnbesked och det är dem vanligaste åldern. De flesta barnen har unga massor som helt enkelt inte kan ta hand om dem ekonomiskt eller socialt med stöd. Det är också oftast mammorna som väljer en och sedan får man ofta möjlighet att träffa henne. Sedan väntar man mellan 6-9 mån på att få åka. Jobbig väntan men man kan vara helt lugn med att barnen har det bra. Man får även kort under flera gånger under processen så man ser hur barnen utvecklas.

    Jag tycker att ni verkligen ska ha kvar CSS i tankarna men prata med BV för det kan ibland bli kö till CSS.

  • Katten Janson

    Inkomstkraven varierar väldigt mycket mellan länderna. Vidare varierar kraven på fast jobb osv.

  • Katten Janson

    Jag har adop två barn o jag kan inte fatta varför det ska finnas så mycket neg litteratur. De kompisar som har fått bio barn de har inte hört något neg som kan hända (inte sunt) för grav ska man inte oroa. Men de som ska adop ska tåla hur mycket som helst.

    Kom ihåg första träffen med vår BVC sköterska. Hon frågade hur det var med mig/oss och jag blev helt paff för det hade jag inte varit med om under de år som adop hade pågått. Det hade bara varit kommer ni att fixa detta, vet ni vad ni ger er in på osv. Tänk om man skulle säga så till en som är gravid - vilket ramaskri det hade blivit.

  • Katten Janson

    Japp mina kompisar som har fått bio barn tycker att de kunde fått veta något om jobbiga saker. Bland annat så skulle de vilja höra att det kan vara jobbigt att amma o att man kan få hemsk mjölkstockning. Vi tycker att man borde kunna få en föräldrar utbildning gällande vanliga vardagsproblem som man stöter på med barn. Den ska inte vara pessimist eller beskriva att i ett rosa skimmer.

  • Katten Janson

    GreenGal ... Kan stark rekommendera CSS. Våra två barn var ca 6 mån när vi fick dem och de blev väldigt bra omhändertagna.

  • Katten Janson

    Felisa: Vi är med i samma församling och vår pastor skrev några få rader om att vi var med och aktiv (tror vi fick lite tips av BV). Vi skrev i princip intyget i ett mail och pastorn klistrade in det i ett det dokument/brevmall med kyrkans loggo. Om ni är med i olika så kanske CSS vill ha någon kommentar om att ni vill ha en "familje" församling. Men jag vet inte riktigt för i flera länder är ju detta med medlemskap inte lika strikta dom i Sverige. Jag skulle höra med BV om vad som är bäst. De har nog erfarenhet.

    Jag kan inte tänka mig att din mans föräldrars skiljsmässa ska vara negativt för er. Allt som behövs står väl i hemutredningen och skulle de ha frågor så mailar de bara tillbaka till BV.

    CSS är väldigt smidiga och snabba (som de bara har möjlighet att vara). Förra året fick vi kort den 23 dec och när jag tittade på datumet var de tagna den 23 i Taiwan. Så inom samma dygn så hade de tagit kort. Tagit det via kontoret i Taipei till BV som i sin tur skickade det direkt till oss. Det var stort att få se korten dottern med de saker som vi hade skickat. Helt klart den bästa julklappen.

  • Katten Janson

    Ja det var kanon att gift sig tidigt. Jag brukar trycka på mina vänner som varit sambo i flera år att de bör gifta sig man vet aldrig när det behövs.

  • Katten Janson

    Ja väntan mellan RB o BB är lång men den gick bra tyckte jag. Med första barnet hade vi var 3 mån mellan att vi skickade inpapperan och BB så det var ganska bra med några månader att fatta att man blir förälder. För dottern så ville jag åka på direkten men där fick jag verkligen lära mig att längta och vänta.

    Var inne på BV sida och där står det att de söker förr fam till CSS och väntetiderna på BB är väldigt korta just nu.

  • Katten Janson

    GreenGal: ska svara på ditt brev när jag får lite mer tid men gällande väntetiderna så får man bäst uppfattning om man tittar på BV hemsida under nyheter (tror det heter så). Där kan man ganska snabbt se hur långa tiderna är just nu. Vi väntade 3 mån på killens BB o det var då under medel och ca 9 mån på dotterns o det var då över medel. Orsaken att det varierar är ju att mammorna väljer familjer. Men man kan i alla fall säga att tiderna är vääldigt korta jämfört med andra länder och barnen är små och friska och har haft det bra. Och det är ingen väntetid här i Sverige på att skicka papperen (inte just nu i alla fall). Men väntetider o annat kan ju snabbt ändras o man kan bara se/säga hur det är nu.

    När vi senast var i Taiwan sa kontakten på CSS att de är väldigt nöjda med de fam som de får från Sverige. Roligt.

Svar på tråden Unga Adoptanter