Inlägg från: Hjärtat längtar |Visa alla inlägg
  • Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Roligt att se så många nya här i tråden!
    Visst har man fått höra att man är ung, och frågor som: Har ni verkligen tänkt i genom det här?
    Men vi har ändå fått positiv respons från socialen och ledaren på föräldrautbildningen.

    Tiago
    Tråkigt att ni blev bemötta på ett så dåligt sätt. Hoppas de ändrar sig. Man vill ju gärna ha en bra relation till de som ska utreda en.  

    Dunna
    Ja, det är inte klokt att jag fick ta 4 Pergotimekurer innan min man fick ta ett sperma-prov.

    Anledningen till att jag inte nämnt Kenya är att; vi inte kan tänka oss att vara borta så länge, det blir också svårt ekonomiskt osv.
    Vi är mest inne på Sydafrika! 

    Anledningen till att vi inte gör Spermiedonation var att det inte kändes rätt. Vi känner att vi ska adoptera och är glada och nöjda över det beslutet! 

  • Hjärtat längtar
    Tiago skrev 2010-06-09 11:25:05 följande:
    Tack för alla glada tillrop! Vi ska som sagt träffa dom snart, på ett infomöte. Vi går föräldrautbildningen i höst. Känns så bra och spännande att ha påbörjat denna resa!
    Vad roligt att ni ska gå föräldrautbildningen i höst! Det ska vi också göra! Då kan vi följas åt!
    Vi har börjat läsa boken "Att adoptera ett barn som redan finns" Vi ska ha läst den till kursen börjar. Den verkar jättebra, kul att läsa tillsammans och diskutera olika saker. Det känns som maken är mer delaktig nu! 
  • Hjärtat längtar

    Hej Kiwi!

    Hur känner ni nu inför andra alternativ. Är adoption enda alternativet eller kan ni exempelvis välja att använda er av donator?

    Hur känner ni inför adoption då, förutom att det är dyrt.
    Har ni bostads-lån kan ni säkert öka på ert bostadslån och få pengar till adoptionen på så sätt men visst är det dyrt. Du hittar de olika adoptionsorganisationerna på mia.eu där kan du kolla priser. Adoptionscentrum är väldigt dyrt medan det t.ex är billigare på BFA.
    Funderar ni på adoption så vill jag bara säga ställ er i kö hos en eller flera adoptionsorganisationer NU!

    Kram 

  • Hjärtat längtar

    JA, självklart kan man stå i adoptionskö samtidigt. Det kostar mellan 2000-3000 per år. Per adoptionsorganisation. Vi köar i två stycken. 
    För många länder är det ändå en viss kötid i sverige innan man får skicka ansökan till landet. Så kötiden i sverige kan man ställa sig i redan nu. Blir det sen allvar med adoptera, ska man ju gå föräldrautbildning och göra en utredning så att man får medgivande.

    Stå i kö till båda, så kan ni ju välja vilket som känns bäst sen.
    Om ni väljer att göra donatorinsemination så är det ju ingen kö i danmark om man väljer att göra det privat och det kostar inte så mycket.  

  • Hjärtat längtar

    TIAGO:
    Men vilken hemsk socialtant. Kan hon inte ha lite förståelse och bete sig som folk?
    Verkar ju som hon försökte skrämma iväg er!
    Hoppas hon bättrar sig! 
    Ska ni gå föräldrautbildning snart? 

  • Hjärtat längtar

    den socialsekreteraren jag ringde till var bara jättepositiv till att vi ville adoptera!

    Men socialsekreterare i din stil är nog rätt vanligt, jag tror de vill provocera lite, för att se hur man hanterar det och var man står, vad man tycker, och att man står fast vid att man verkligen vill adoptera.  

  • Hjärtat längtar

    Nej, det är hemskt att bli diskriminerad för att man är ung! Jag tycker de ska se det som något positivt istället.
    Skulle vi gjort IVF eller donatorinesmination hade vi inte fått göra det förrän vi är 25, DISKRIMINERING, tur att vi inte ska göra det då....

    Men adoption har ju också en åldersgräns på 25, men förhoppningsvis påverkar det inte oss så mycket eftersom vi ändå måste stå typ två år i svergie-kön.
    Vi är 23 och 24. Jag fyller 24 i nov.

    Hur gamla är ni Tiago? 

  • Hjärtat längtar

    Idoli: Jag tror inte det är nån fara om ni bor i en tvåa. 
    Vi bor i en trea, och tycker det är för litet, men vi letar efter hus.


    Katten Janson skrev 2010-06-28 17:39:50 följande:
    Om ni är kristen ta kontakt med BV gällande CSS i Taiwan. Dock är jag fundersam om ni har hunnit varit gifta i 5 år (tror kravet är det) Både organisationen i Sverige och i Taiwan är kanon. Våra båda barn är därifrån och har haft det jättebra. När vi skickade in papperna var det ingen kötid i Sverige. Barnbesked fick vi efter 3 mån med den äldsta och ca 10 med nummer två. Vi fick sedan hämta dem efter ca 6 mån och då var de lite drygt 6 mån.

    I övrigt ger jag er samma råd ställ er i fler organisationer.
     Tack så mycket för tipset, jag har faktiskt funderat på det! Vi har varit gifta i 5 år nästa sommar. Och vi får ju inget medgivande förrän jag har fyllt 25 ändå.(2011). 
    Men när vi får vårt medgivande kommer vi ju nästan har stått 2 år i svergiekön i AC.  Vi är aktivt kristna och har mest funderat på sydafrika. 
    Taiwan CSS är ju bra på så sätt att hela adoptionsprocessen är klar när man hämtar sitt barn om jag har förstått det rätt. Men nackdel att man får vänta ett halvår innan man får hämta sitt barn.
    Era barn måste ju vart precis nyfödda när vi fick barnbesked!
    Helst ska man ju ha medgivandeålder 0-3 år, och det tycker vi är lite högt.... 
    Men roligt att inte behövde vänta så länge och så små barn! Barnhemmen verkar ju vara väldigt fina där och det kanske är bättre och personligare med en liten adoptionsorganisation. om man jämför med AC. svårt val... 
  • Hjärtat längtar

    Idoli:
    Ja vi funderar mest på sydafrika. Det är knappt två års kötid i sverige och sedan 6-18 mån i landet.  Sedan får man resa redan efter ett par veckor. Du kan läsa mer på AC:s hemsida.
    När vi valde att ställa oss i kö även hos BFA, funderade vi lite på srilanka. Men det känns lite osäkert, det verkar inte som att det är så många adoptioner därifrån och det är längre kötid... 

    Jag skulle gärna vilja ta en titt på din lista.Skrattande Jag har också gjort såna. Men tankarna går hela tiden. Jag ska göra en ny lista snart. Hade också velat prata med typ AC för att se vilka länder de skulle föreslå. 

    Katten Jansson:
    Ja, CSS låter ju helt klart intressant! Särskilt om barnen brukar vara så små också! Eftersom vi är så "unga" kanske de matchar oss med ett litet barn. Tack för att du delade med dig! 

Svar på tråden Unga Adoptanter