Blå Flygare skrev 2010-07-24 14:00:24 följande:
Jag och dottern gillar choklad så....
Cerlanders chokladkaka
3 dl socker
2½ dl mjöl*
1 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl linfröavkok** (alt 2 st ägg)
150 g mjölkfritt margarin (alt. smör)
1½ dl vatten
Gör linfröavkoket**.
Blanda torrvarorna i en bunke.
Koka vattnet och smält margarinet.
Vispa linfröavkoket och blanda i med torrvarorna.
Rör i matfettet pö om pö, blanda väl.
Tillsätt det kokta vattnet pö om pö under omrörning.
Smörj och brödsmula en hålform. Häll i smeten.
Grädda i 175 grader i ca 45 min.
Låt kakan svalna i 2 timmar innan den vänds.
*går lika bra med mixwell gluen-och laktosfritt som vanligt vetemjöl. Har även testat Lailas blå, men den ger bismak.
**koka upp 2 dl vatten med 2 msk hela linfrön. Låt koka i 3 min. Låt kallna.

Chokladmuffins 12 st i muffinsform, eller 21 i pappersformar
recept från Allergisidan
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vatten
3/4 dl Olja / mjölkfritt flytande margarin / 75g smält mjölkfritt margarin
Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i det kalla vattnet och fettet och rör om.
Grädda i 225ºC
-ca 15-20 min i muffinsform
-ca 10 min i pappersformar
Tack!

Då stog kvällsfikat på bordet. Tog ½dl kakao, och bytte ½dl vatten till kaffe istället (i brist på kakao), blev väldigt bra, men jag hade nog velat ha lite mer kaffesmak ändå, kaffekärring som man är