Allergitråden
Är ett modifierat recept, jag kallar det teff&bovetelimpa 
5 dl Teffmjöl (Jytte)
1 dl Bovetemjöl
1 tsk salt
3 msk matolja
ca 5 dl vatten
50 g jäst
Brödkryddor (anis, fänkol, kummin)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet
Blanda degen ordentligt 3-4 minuter, gärna i maskin
Degen bli lös och kan inte knådas.
Låt degen jäsa ca 1 timme
Häll degen i en smord brödform (jag klädde den med bakplåtspapper istället)
Grädda i 200 grader ca 40 minuter
Om den blir mörk - täck över med folie
Skär ganska tjocka skivor.
Förvaras med fördel i frysen, tinas i micron (då blir det lite "gummikonsistens" så den håller ihop ännu bättre)
Lycka till!

Han har varit riktigt hård i magen några dagar nu men vi har inte tyckt att det besvärat honom så mycket, han har visserligen fått kämpa lite för att få ut det men inte haft ont (inte som vi märkt iaf) förrän idag. Vi har gått igenom matdagboken flera gånger nu och jag kan inte se något som helst samband med maten, han har inte fått något nytt... Dock så har de ändrat lite i Oldas risgröt/rismjöl - innehållet är det samma men numer är det finmalet istället för små flingor, kan det ha någon betydelse?