Avena skrev 2012-03-19 14:35:06 följande:
Hejsan!
Jag behöver lite tips från er som också har ettåringar som knappt tål någonting... Hur ser en dag ut vad gäller måltiderna? För mig känns det som att han äter riskakor, risgröt och välling varje dag. Kan ju inte vara bra för hälsan!
Han tål alltså inte mjölk, ägg, soja, råg, vete, havre, majs (även morötter och kiwi verkar det som, men det är ju inte så svårt att undvika). Sen är han så himla kräsen vilket gör det hela lite hopplöst plus att han överhuvudtaget är svår när det gäller lagad mat. Vill helst inte bli matad men om han får det i handen så kastar han mest med det... Han gillar smörgås, men nu ska vi ju undvika även vete har vi tänkt så vad kan han då äta för bröd? De andra barnen åt ju vår mat och jag kunde stoppa till dem lite av varje men det går inte nu. Jo, en riskaka...
Nåja, ni kan ju inte lösa alla dessa problem men kan någon tipsa om hur er barns matdag ser ut?
Ni har nästintill samma allergier som vi har. Fast han tål majs! Han får majsgröt på morgonen o lagad mat el burkmat till lunch o mat el risgröt till kvällsmat o välling till natten! Lite småttogått däremellan.
Han har varit svår med mat tidigare, men det verkar gå bättre nu. Äter nästan allt. Är kräsen på frukt! Kiwi o rött äpple får han kväljningar av.
Han både äter själv o kan bli matad.
Vi ger honom smörgåsrån till smörgås. Frukost o kvällsgröten o mellanmål får han rån. Har bakat bröd "utan allt" men det gick inte hem. Ska försöka snart igen!