Inlägg från: Tobidoo |Visa alla inlägg
  • Tobidoo

    Runt juni kom de ut - del 17

    Hinner bara in en snabbis, ska städa, som vanligt. Min mor är här o hjälper till så det gäller att passa på. Det tog 4 dagar att få rent på övervåningen med alla avbrott för amning, bajstorkningar, mellanmål mm. Fattar inte hur man kan rodda ihop allt på ett överkomligt sätt. Igår kom vi hem från stormarknaden kl.21. Waaay past the bed time, om man säger så.

    Med Minya går allt bra iaf. Var in på akuten några ggr efter påsk pga feber o förkylning, hon fick inhalera adrenalin. Sen fick vi åka hem. Det var förmodat RS-virus sa de. Konstigt att inte vi fick Bricanyl utskrivet, såg att Tessekd fick det. Nu är hon iaf mkt bättre, även om det går segt.

    Hon väger över 7 kilo (!), min lilla tioveckors bebbe! Det blir måånga veck att hålla rent i! Och hon har redan börjat med stl 68. Det var inte planerat, hoppas de fina sommarklänningarna hon fått går att använda. Vi ska också ha dop och planerar lite inför det, trots att vi inte har några pengar. Värst är väl som du Tesse sa, att hitta kläder till sig själv. Shit, vad man ser ut. Men jag har börjat träna på min Orbitrek nu och går minst en timme promenad per dag. Måste neråt, jag isolerar mig så lätt när jag skäms över min vikt. Men har 20 kilo till målvikt o det känns tungt. Fötterna har jag dock inte ont i denna gång. Hade glömt att jag hade det förra gången. Hoppas det går över, Tesse!

    Skönt att ni är friska nu, Tina! Jag börjar bli lite orolig att Elliot inte haft nån barnsjukdom än, men det kommer väl. Annars får du skrapa av lite vattkoppebaciller från tapeterna o skicka över hit.

    Måste bara berätta:


    Elliot sa nåt så sött häromdan. Han pussade mig på morgonen och pruttade samtidigt.  –Men vad gör du , sa jag, pruttar du när du pussar mig? Då skiner han upp och svarar –Men mamma, det var ju en kärleksprutt. Det kommer ju hjärtan ur min rumpa!♥


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
  • Tobidoo

    Tesse: Minya vägde 3560 vid födseln, gick sen ned till 3490 o vände sen uppåt igen. Vi tyckte Elliot var stor, han vägde ju 4200 när han kom ut, men hon har redan gått om honom stort. Trodde ju jag skulle få en liten bebis denna gång, men icke. Dock är det ju skönt att veta att hon växer och mår bra. För övrigt har vi motsatt här, hon är nöjdare än Elliot o sover betydligt bättre. Han åt ju fem ggr per natt, ibland mer.
    Hon gör inget väsen av sig alls, bara om hon gör illa sig.

    Visst är det roligt nu när de börjar hänga med mer och man kan leka med dem! Skratten och leendena är underbara!

    Dock vill Minya redan sitta upp, och det räcker inte med att sitta lutad, utan hon vill vara 90 grader upprätt. Hon gör situps i sittern o vagnen när hon ligger lutad. Har man henne på knät sitter hon rakt utan stöd. Jag vet inte om detta är skadligt för hennes rygg, det är ju för tidigt tycker vi. Måste ringa BVC o fråga om det, så man inte pajar skelettet. Men det är svårt när hon så gärna vill.

    Dumas: Ja, min skrutta ska också ha planat ut lite, lite i kurvan, sa de. Man kan ju hoppas så hon slipper gå på diet

    LillAa: Kul med kalas, och det lät smaskens! Ni är en riktig gourmetfamilj!


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
  • Tobidoo

    Grattis till Are i efterskott och till Anton idag! Stoora killar är ni nu!

    Här är det massa fix inför dop på lördag, upptäckte nyss att vår 8 kilos bäbis inte passar i dopklänningen, så jag har lite att stå i och hinner inte skriva mer. Men läser allt som vanligt. Dock ej på FB, så man missar nog en hel del. Kram på er!


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
  • Tobidoo

    GRATTIS ROSSAN M FAMILJ! {#emotions_dlg.flower}


    Skönt att lillan är ute nu, och vilket fint namn ni gett henne!
    Är spänd på att få höra alla detaljer!


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
  • Tobidoo

    Skönt att se att det är fler i samma sits som jag....här är det också kaos så man orkar inte gå in o skriva så ofta. Elliots dagisregler förstör hela min mammaledighet!! 3 timmar om dagen är bara SKIT!!! Som tur är lämnar jag inte, men i gengäld kommer maken hem mkt senare än annars eftersom man måste lämna barnen kl.8 o hämta 11. Han är på jobbet först 8.30 och hemma 17.30. Så allt middagskaos ska man rodda ihop själv och Elliot är minst sagt trotsig nu.  Jag hinner inte med honom och han är helt klart understimulerad och uttråkad.

    Börjar gnälla redan vid 12 och frågar o han får gå till en kompis, men kompisarna går fulltid på dagis och kommer inte hem förrän 16. Igår slog han mig upprepade ggr, kastade saker och skrek för full hals (fast kompisen var här, men jag var tvungen att skicka hem honom pga utbrottet) Sen somnade han högröd och utslagen av psykisk påfrestning i soffan och vaknade först vid 19. Då var han fortfarande arg. Suck. Känner mig sååå otillräcklig. Minya är väldigt mammig och krävande just nu så det är olidligt att ha båda hemma. Plus att man själv är risig  pga dålig nattsömn.

    Inte finns det något roligt att göra i denna staden heller. Blir så trött. Inför dom 3 timmars-dagis för syskon borde det finnas lite aktiviteter som gympa eller fler öppna förskolor på eftermiddan. I alla lekparker är det tomt, fattar inte vad alla andra tar sig för. Det är nästan så man längtar tillbaka till jobbet som jag inte ens trivs med. Känns märkligt att vi ska ha det såhär i ett år till. Måste klura ut nån lösning, för nu mår ingen bra av situationen. Vill ju verkligen kunna njuta av denna tid, då den inte varar för evigt.


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
  • Tobidoo

    Dubbelt grattis lallan!!! Vicka gosungarKyss Är oxå nyfiken på namnen till dom...

    Heja Mamsie! Det lär ju bli innan nyår iaf eftersom proppen släppt!


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
  • Tobidoo

    Stort grattis Mamsie till skönheten Loa!Nalle Jag sa ju att han skulle komma före nyår!
    Härligt att allt gick bra!

    Nu är det inga fler bebbar på g i tråden va?
    Passar på att önska ett gott nytt år på er alla mammor, jag har ju inte er på fejan så säger det här!

    Här mår vi bra, Minya tog sina första steg strax innan jul, hon är tidig med det precis som sin bror. Hon sjunger och dansar och säger flera ord. Så roligt när man kan börja kommunicera på ett annat sätt. Elliot är en duktig storebror och vi kämpar på med de korta dagistiderna för att han ska få sitt sociala liv och egentid med oss också. Den största utmaningen som mor är ju, som ni nog håller med om, att räcka till åt allt och alla. Kram!{#emotions_dlg.flower}


    ☆♥Mamma till prinsen 060623 och prinsessan 100212♥ ☆
Svar på tråden Runt juni kom de ut - del 17