Inlägg från: polaris |Visa alla inlägg
  • polaris

    Runt juni kom de ut - del 17

    Mamsie: Det är ju helt underbart! Grattis! Nu hoppas vi allt vad vi kan att det lilla pyret vill stanna kvar.

    Sixten har varit riktigt sjuk. I nästan en vecka hade han hög feber och hosta och slutade både äta och dricka. Till slut tog vi honom till vc och de konstaterade bara att han hade hög sänka och lät rosslig i lungorna. Dessutom hade han öroninflammation så han har fått en Kåvepenin-kur men hostan har inte blivit bättre tyvärr. RS?
  • polaris
    Tesse: Det borde väl inte vara några problem att få sätta in en kopparspiral direkt? Stå på dig och se till att få det gjort, än så länge är jag supenöjd (bytte ju från hormonspiral till koppar för några månader sedan).

    Sixten är bättre, han är till och med på dagis idag medan nu Elsa åkt på dubbelsidig öroninflammation och feber... vabbandet tar aldrig slut verkar det som. Nu är det dock makens tur så jag äntligen får något gjort på jobbet.

    Måste hinna iväg och köpa nya överdragsbyxor till barnen idag, vinteroverallerna är det dags att tvätta upp och hänga undan äntligen! Blir lite varmt men både overall och galonisar nu när slasket är igång och fodrade ställ är jag inte mycket för, hellre överdragsbyxor under galonisarna. Hoppas bara inte allt är slutsålt.
  • polaris
    tina: Otur med timingen men försök kanske att låta de andra pojkarna vara riktigt, riktigt nära nu de första dagarna så att de säkert också blir smittade. Då gör de bort det fortare och ni slipper (förmodligen) att de får det i tre steg... Inkubationstiden är upp till 3 veckor så det kan verkligen bli utdraget. Ni behöver ju bara vabba tills blåsorna torkat ut, inte tills de ramlat av.

    Våra knoddar fick det båda i somras på exakt samma dag eftersom de fått gosa med en smittad kusin väldigt intensivt 19 dagar innan. Skönt att faktiskt kunna bestämma när de skulle få det och så blev inte inskolningen av Sixten rubbad.

    Även jag tycker dte är kul att läsa nya inlägg men är dålig på att skriva, är lite duktigare med bloggen i stället.
  • polaris

    Tesse: Jag har aldrig upplevt att det gjort ont, försök bara att slappna så går det nog bra. Är det hormon eller koppar?

  • polaris
    Tesse: Bra val! Jag trivs jättebra med min kopparspiral. Blöder lite mer (men inte över längre tid) och mensvärk har jag inte ens längre! Toppen! Mådde även jag kasst med hormoner, känner mig både gladare och piggare nu sedan hormonspiralen åkte ut.

    Lycka till!
  • polaris
    Dumas: Vi köpte en 12 tum till Elsa, kommer inte ihåg märket men vi köpte den på en sportaffär. Den är alldeles lagom stor tycker jag eftersom hon precis har lärt sig och når ned med fötterna i marken om det krisar.
  • polaris
    Tesse: Usch då, förstår absolut att du blev ledsen och besviken över att dagen blev som den blev. Inte kul när man planerat för att allt ska klaffa och att datumet ska passa och så känns det som att de inte tog sig riktigt tid. Tycker inte du överreagerar och jag skulle absolut inte vilja ha med dessa människor på någon fler stor tillställning, typ bröllop.

    Tänker liksom du på kalasförberedelser. Elsa ska få bjuda in några kompisar från gatan som vi umgås med, dagiskompisarna får vänta ytterligare ett år tror jag. Kommer att skriva på inbjudan att föräldrar också är välkomna men hoppas nästan att det bara blir barnen. Blir så fullt i huset annars. Tårta och fiskdamm blir det garanterat, sedan hoppas jag på bra väder så vi kan vara ute en del och leka.

    Simon: Elsa har önskat sig just en vattenpistol och vi ser inget fel i det så det kommer hon att få. Maken är pistolskytt så det cirkulerar rätt många pistoler i vårt hus... {#lang_emotions_dreamer} och revolvrar...och gevär!

    Bodi: Nog frågar man väl vad barnen önskar sig?! Mina föräldrar brukar lämna pengar så får vi själva köpa det vi vet att de vill ha (+ att de kommer med egna paket också såklart).
  • polaris
    jolan: Du är inte värdelös! Det som hände kunde ha hänt vem som helst. Nu är ju Manne OK förutom muskelsträckningen och han kommer snart inte att ha ont längre. Man är otroligt duktig på att slå på sig själv när något händer med barnen men det hör väl mammarollen till.
    Skickar en bamsekram i alla fall!

    Grattis till viktminskningen! Jag har ju själv kört med LCHF drygt en månad nu och tappat 4 kg. Har egentligen 1 ynka kg kvar till min målvikt på 55 kg men känner mig riktigt nöjd ändå. Dessa extrakilon har varit helt omöjliga att bli av med trots träning 3 ggr/vecka samt dagliga promenader men nu äntligen lossnade det. Kommer nog att fortsätta äta GI framöver men skippa bröd helt, märker nu hur uppsvälld jag var av allt mjöl jag fick i mig.

    Tycker helt klart du ska fria! Snyyyygt med en brudgum i uniform. Som du säger så löser det ju allt det praktiska också och hur du är skriver testamenten osv får du aldrig samma skydd som när man är gift. Har ni varit tillsammans såhär länge lär ni nog fortsätta vara det.
  • polaris

    Vad härligt att det skrivs igen! Själv har jag full tupp just nu med min doktorering; halvtidsseminarie i december och disputation nästa år någon gång. Har att göra med andra ord!

    Rossan: Du har fått jättebra tips tycker jag! Jag har alltid varit noga med rutiner och har jag tagit upp barnen kl 7 oavsett vardag eller helg. Detta har gjort att vi haft gott om tid på morgnarna och inte behövt stressa. Hade Elsa 8.30-13.30 tre dagar i veckan och gick till dagis med henne på ståbräda. Passade sedan på att gå på en timmas promenad med vovve och vagn efter lämning - superhärligt!

    Lycka till!

    Tesse: Jag hade brunnit av fulkomligt är jag rädd. Tack och lov har något sådant inte inträffan (än). Hon hade fått hjälpa till att städa upp i alla fall!

  • polaris
    Yollis: Jag har det likadant! Varje år är det jag som sätter iho kalendrarna både till min familj samt till svärfamiljen. Min mans syskon är inte heller snabbast på att maila (och han har 9 st). Min egen bror däremot har jag lite pli på.

    Bodi: Fruktansvärt onödigt av din syster! Jag skulle dock försöka att inte bry mig, ni har ju kommit överens om att bara köpa till barnen och då ska det vara så. Låtsas inte om din syrras "fina"gest utan låt det bero. Köp en chokladask till mamma. Eller gör en kalender med bara era barn, hihi.
  • polaris

    lallan: Åh, så fina! Grattis! Pojken (har du några nämn än?) ser precis ut som våran Sixten som nyfödd.

    mamsie: Nu är det spännande...

  • polaris

    Simon: Men så fruktansvärt! Jag vet inte vad jag ska säga... bara så hemskt! Har du folk runtomkring dig som kan stötta och hjälpa?

Svar på tråden Runt juni kom de ut - del 17