• Svar på tråden Runt juni kom de ut - del 17
  • polaris
    Dumas: Vi köpte en 12 tum till Elsa, kommer inte ihåg märket men vi köpte den på en sportaffär. Den är alldeles lagom stor tycker jag eftersom hon precis har lärt sig och når ned med fötterna i marken om det krisar.
  • Simon 060531

    Grattis till Are och Anton i efterskott.{#lang_emotions_flower}
    Dumas:
    En 16 tummare allaredan? Vi har köpt en 12 tums och det blir lagom åt Simon.

    Vi är hemma i Sverige igen. Resan hem gick bra men det blev bara kallare ju längre norrut vi kom. Var är den sköna värmen?
    Inget arbete i sikte än och Simon börjar inte nytt dagis förrän i augusti. Vi flyttar till en lägenhet om ca 2 veckor och under tiden bor vi hos min mor.


    Mitt barn, får jag ge dig en gåva så ger jag min kärlek, mod, lycka
  • Dumas

    Polaris - ja, nu när jag tittat lite så verkar ju 12 tums bäst i storlek.  Jag tycker ändå de är dyra. Känner mig inte direkt som gjord av pengar nu under föräldraledigheten. Tusan också att kusinerna är på andra sidan atlanten - det är inte så lätt att häva med sig sådant potentiellt arvegods på flyget.

  • Det blåa huset

    Välkomna hem, Simon! Solen och värmen kommer tids nog hit ska du se. Är ni sugna på att bo i samma stad igen eller söker ni helt nytt?

    Tack för grattisarna till Are! Han fick ingen cykel, jag har läst lite om att det är tidigt att ge en stor cykel vid fyra år, och dessutom har vi ingen väg att cykla längs med. Den utanför vår mark är en 70-väg med skarp kurva och vissa fånar i bygden tror att både de och alla andra är odödliga. Kanske det blir en begagnad senare, helst en BMX så att det går att cykla i trädgården och i dungen.

    Tobidoo: *s* Ser en bild av tajt dopklänning på ilsken unge. Lycka till med det sista inför dopet i helgen!


    ♥ Are ♥ BF 31/7 -10 ♥ aresmamma.blogspot.com
  • Dumas

    rossan -jag har också tänkt att det inte är dags för cykel ännu. Egentligen. Tvivlar på att någon 4-åring har egentligt cykelvett, hur duktiga de än är. Har sett för många barn cykla iväg från sina föräldrar eller vingla ut i gator. Så jag är ambivalent. Vet inte. Velar.

    Men om det blir så blir det en 12-tummare, absolut. Och Blocket, Jolan, måste kollas in

  • Tessekd

    Dumas: Här köpte vi faktiskt en 16" till Nellie. Visst det blir ju med stödhjul för hennes del i år men det kan väl vara lika så bra. Hon når ner med tårna men inte helt och fullt. Hade vi kunnat fynda en 12" så hade väl inte det varit dumt men kände inte alls för att lägga ut ca 1000 lappen på en cykel i år som hon bara kan cykla på nu men inte nästa  år. Vi köpte en Logan på Coop faktiskt som vi betalde 800kr för. Mycket billigare än i sportaffären. Kollade på biltema som hade fina cyklar för ungefär samma peng också men det var färgen som avgjorde för Nellies del....lila. 

    Tobidoo: Dop på söndag för vår del istället. Ska försöka fira Nellie med släkten samtidigt. Tror att hon skulle ha svårt för att bara Minna fick en massa paket annars. Visst...hon måste ju lära sig det så småningom men nu får lillasyster dela med sig lite av stjärnglansen för fridens skull .


    ♥ Nellie 4/6-06 ♥ Minna 8/2-10 ♥
  • amasonas

    Anton cyklar för fullt på en 16" och han är inte ovanligt lång eller så....så jag tror det funkar för en del om man inte är jättekort såklart, han hade en 12" innan och det började se jätteobekvämt ut för benen när han trampade.

    han har inte haft stödhjul på länge men det ska väl inte påverka storleken på själva cykeln.


    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
  • amasonas

    Dumas: Nä det har inget bra cykelvett alls i den här åldern, Anton kör på tomten den är ju på 1hk så han får plats.

    Var det inte perferisynen de hade utvecklat först när de var runt 12 år! Och det är ju mest den man använder när man cyklar!  På många skolor gäller ju åldern 11-12 år innan man får cykla till skolan själv utan vuxen med.


    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
  • amasonas

    haha jag kom på nu att Rossan (tror jag det var..) för typ ett år sen frågade om det fanns några foton på alla tre barnen i samma bild, detta är ju ganska svårt att få till en bild med en barnskara som vill gå åt tre olika håll & vägrar sitta still{#lang_emotions_smile}
    Tog denna bilden i helgen med mobilen när vi var på utflykt i skogen, den säger rätt bra exakt hur svårt det är *asg*
    jag menar kolla in kaoset...en showar för kameran (jamie) en håller på att ramla samtidigt som han äter banan (emil) och den tredje petar näsen (anton)

    Familjen kaos liksom{#lang_emotions_tongue_out}


    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
Svar på tråden Runt juni kom de ut - del 17