• Milkina cerka

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

     


    Du som lever med ständig värk typ Fibromyalgi
    Har du fibromyalgi eller liknande diagnos?

    Jag såg att den gamla tråden stängts, så jag tänkte att jag startar upp en ny igen.

    Fortsättnigstråd för oss med fibromyalgi och liknande smärttillstånd..nya och gamla hälsas välkommna!

    Länkar till tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m49680906.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m47566048.html






    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-24 18:33
    Här är länken till en som hjälper folk mot Försäkringskassan:


    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m39124174.htmlwww.familjeliv.se/Forum-11-258/m33694531.htmlwww.familjeliv.se/Forum-11-258/m36022393.htmlwww.familjeliv.se/Forum-11-258/m42265366.htmlwww.familjeliv.se/Forum-11-258/m44965317.html
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-05 20:28
    V a d blev det för fel n u då.. jaja, det g å r ju att läsa iaf..

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-05 22:19
    Länkar till tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m47566048.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m44965317.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m42265366.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m36022393.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m33694531.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m39124174.html
  • Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.
  • Milkina cerka
    Fru U skrev 2010-04-09 23:04:47 följande:
    Har ni fått en vattenskada? Ett sånt team består av en psykolog, kurator, läkare o sjukgymnast och eller arbetsterapeut. De tittar på ens journaler o pratar med en o ska sen komma fram till något brilljant.Säkert bra för nysjuka eller de som inte lärt sig vad det innebär att ha kronisk smärta men jag har redan lärt mig vad de kallar coping-strategies, att tänkta rätt, ta pauser o sånt där.Fick svara på frågor om ångest, oro, hur mina föräldrar var, hur min barndom var mm mm. Jag tvingades fylla i en lång enkät om allt från biobesök till diskning men inte ett ord i enkäten om hur det fungerar i det förhållande man lever i (jo, om partern kommer med medicin eller föreslår att man ska vila, men inget om kramar, samliv o sånt). Visst är bio-besök oerhört viktiga för livskvaliten, tycker ni inte Jag säger tvingades för jag ville inte fylla i den då jag anser att frågor gick att tolka på flera olika sätt och det innebär att det jag tänkte när jag svarade kan bli till något helt annat hos psykologen.Fick höra att jag ältar. Jodå, visst gör jag det när det gäller specifika saker (som det här med barn, hur vi ska få barn, får vi barn...) och det är helt normalt! Alla gör det. Men men hon ansåg att det var ett problem att tänka (älta) så.
    Om det bara varit en så hade vi varit färdiga o. i stort sett iordning..Första var en läckande toalett, med ett förstört golv o. naturligtvis tak, sedan fick vi in smältvatten i källaren - all snön blev till mer vatten än marken o. avloppen kunde svälja.

    Ok. håller nog med om att det verkar bra för nysjuka, av erfarenhet så vet jag att det där med kramar, samliv o sånt, spelar en enormt central roll, mitt spruckna förh. med storas pappa säger en hel del om inte allt..

    Alla ältar något, det är jag övertygad om, sedan kan det handla om både stort o. smått här i livet. Psykologer kan få till nästan vad som helst ur en mening man skrivit/sagt.
    Om det är så viktigt att du inte ska älta, vilka redskap/vilken metod  hjälper psykologen dig att använda?  Det vore om något,viktigt i så fall.. 
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • ODS

    Jooo, ni läkare kan vara helt "underbara". Har träffat ett gäng som fått mig att aldrig återvända dit igen, en läkare vägrade skriva ut smärtstillande o jag hade så ont att jag grät o var helt sängliggande, kunde ej sitta stå ngt alls i stort sätt, han sade åt mig att röra på mig mer! Jo, men har man så ont att man inte kan o inte får hjälp med smärtisar är det ju inte så lätt?! Han var docent i ortopedi{#lang_emotions_demon}

    Tack o lov har jag stött på en del änglar oxå, min psykiatriker är en sådan, en riktig klippa, kan inte i ord beskriva hur värdefull han är{#lang_emotions_sunny}


    Älskar min familj-de är mitt allt!!!
  • blommanigbg

    Har fått en infektion på hornhinnan. Känns väl sådär, måste jag säga. Har ont i ögat och fått migrän. Så nu kan jag inte ha linser på ett bra tag.. Kanske inte på flera månader. Får kanske skylla mig själv som drog på att gå till läkaren när ögat blev rött. Är ju van vid att ha ont i kroppen. Så lite till liksom.. Hm. Och tycker att jag varit där en del nu i vinter både med mig själv och min son. Men en ljuspunkt var att jag idag köpt ett par snygga clip-on till mina glasögon. Så man kan ge sig ut i solen..
    För att bara ha solglasögon skulle jag inte komma långt med utan att krocka med en lyktstolpe...

  • Gaztongirl
    jennyc skrev 2010-04-09 17:45:09 följande:
    hejhej...har inte fibro och har inte fått nån direkt diagnos än förutom alla röntgenbilder...lever med daglig värk och nu när jag är gravid kan jag inte ta nånting alls. får man va med?
    Välkommen in i tråden! Grattis till bebis, underbar resa framför dig.
    Jag hade Pancod (stavning?) när jag var gravid och de fungerade. Jag blir dessutom bättre ifrån värken när jag är gravid. Nu när jag ammar så tar jag bara Alvedon och någon gång Voltaren typ. Blir mest trött nu i kroppen, som med storasyster fast då kom värken tillbaka ca ett år efter.
  • Gaztongirl
    Milkina cerka skrev 2010-04-09 22:45:13 följande:
    Låter som att du har mer än fullt upp.Förlåt min okunnighet - men vad är närmare bestämt ett " mulitdisciplinärt smärtteam "?Något vidare verkar det ju inte vara iaf om du kände dig kränkt..*föreställer mig själv hos ett sådant o. allt skulle skyllas på min adoption*Antar att dina/era diagnoser spelar in vad det gäller möjligheter till a-utredning, hoppas ni får göra en o. blir godkända så småningom. Jag tror numera inte alla a-föräldrar om att vara likadana som min mamma ..Joo, jag tror jag förstår, har bryderier åt det hållet själv f n .Är s å  trött på vatten, de skador det kan ställa till med, hantverkare som man behöver till följd av dessa osv. O n t  av stress o. oro, känns som att vi levt i denhär röran sedan evigheter tillbaka.. och att det aldrig kommer att ta slut. 
    Det finns ett slut på det, lovar.{#lang_emotions_sunny} Jag vet ändå vad du menar, sånt sätter sig i kroppen och det blir bara jobbigt av allt. Nu har väl du inte lika som mig, men jag kan förstå dig iaf.
    Idag ska jag försöka tanka D-vitamin är så härligt ute, och lillskruttan ska få sova i vagnen. Sedan bär det hem till vardagen igen.
  • Milkina cerka
    Gaztongirl skrev 2010-04-10 11:35:48 följande:
    Det finns ett slut på det, lovar. Jag vet ändå vad du menar, sånt sätter sig i kroppen och det blir bara jobbigt av allt. Nu har väl du inte lika som mig, men jag kan förstå dig iaf.Idag ska jag försöka tanka D-vitamin är så härligt ute, och lillskruttan ska få sova i vagnen. Sedan bär det hem till vardagen igen.
    Tack, det blir bara jobbigt alltihop, minst sagt. Skönt när någon tror att de förstår iaf.
    Låter som att ni har sol - var så fint här igårkväll, men nu är det mulet o. trist, ta du vara på solen o. njut av den du .
    Här är det bara jag o. lillan hemma, stora dottern borta på sitt håll o. man o. son o. hämtar ngt maken köpt på nätet där de inte ville skicka det köpta. Så de sitter i bilen o. åker till Västkusten tur o. retur för att hämta. Kvantitets tid pappa - son, gott så.

    Dags för värktabletter o. {#lang_emotions_coffee} nu!
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • jennyc
    Gaztongirl skrev 2010-04-10 11:28:41 följande:
    Välkommen in i tråden! Grattis till bebis, underbar resa framför dig. Jag hade Pancod (stavning?) när jag var gravid och de fungerade. Jag blir dessutom bättre ifrån värken när jag är gravid. Nu när jag ammar så tar jag bara Alvedon och någon gång Voltaren typ. Blir mest trött nu i kroppen, som med storasyster fast då kom värken tillbaka ca ett år efter.
    tackar tackar :) panocod kan jag inte ta för jag är allergisk mot dem :S

    Kände mig bättre i början av graviditeten men nu när jag blivit lite större så trycker det mer på nerverna så jag får ischias symptom, ena benet "försvinner" och jag ramlar...och så har foglossningarna börjat så smått. Tyvärr mår min man väldigt dåligt psykiskt just nu så jag får för tillfället väldigt lite hjälp i hemmet just nu också men en av mina svägerskor och min mamma har erbjudit sig att pendla hit medjämna mellanrum och hjälpa till :) Änglar finns
  • jennyc
    Nuttans Mamma skrev 2010-04-09 21:55:02 följande:
    Jasså, då ska jag ringa läkaren i veckan :) Tack så mkt för hjälpen..
    så lite så...man ska må bra fast man är gravid...inte ge upp allt man har :)
  • jennyc
    blommanigbg skrev 2010-04-10 00:58:12 följande:
    Har fått en infektion på hornhinnan. Känns väl sådär, måste jag säga. Har ont i ögat och fått migrän. Så nu kan jag inte ha linser på ett bra tag.. Kanske inte på flera månader. Får kanske skylla mig själv som drog på att gå till läkaren när ögat blev rött. Är ju van vid att ha ont i kroppen. Så lite till liksom.. Hm. Och tycker att jag varit där en del nu i vinter både med mig själv och min son. Men en ljuspunkt var att jag idag köpt ett par snygga clip-on till mina glasögon. Så man kan ge sig ut i solen.. För att bara ha solglasögon skulle jag inte komma långt med utan att krocka med en lyktstolpe...
    Hej! Hade också en sån inflammation i somras...då passade jag på att boka tid för laser :) så när det va läkt opererade jag ögonen och slipper både linser och glasögon :) rekommenderas starkt
  • Fru U

    Min man har fått en hel del iriter de senaste månaderna och det hör tydligen ihop med bechterews


    Svaren bor i hjärtat
Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.