• Lavish

    Hur mycket sparande är vanligt?

    vi sparar olika varje månad, ca 5-12 000. Just nu har vi ca 100 000 på banken. Vi har inte jobbat ett år än (pluggade innan) och dom pengarna vi har nu kommer gå till en kontantinsats till en större lägenhet. Men jag skulle vilja ha en total årsinkomst för hushållet på banken i buffert.

  • Lavish
    Anonym (Trollmor) skrev 2010-04-06 16:29:04 följande:
    Ja, här på FL är de flesta rika som Troll :) Känner inte alls igen de "snitt" som blir här på FL i trådar om man jämför med tex. ovan länk eller i mitt fd. jobb där jag jobbade med ekonomisk rådgivning & alltid hade tillgång till kundernas hela ekonomi. Blandade åldrar & alla sorters yreken/sammhällsklasser. Det var inte många %  som hade över 100000kr sparat som var småbarnsfamiljer. De summorna "de flesta" här på FL verkar ha stämmer ju inte med verkligheten. Eller är det bara de som har pengar som svarar i såna här trådar? I vårt hushåll har vi ca 150000 som går att ta ut när vi vill. Sen har jag egna aktier som inte är nåt innan jag tar ut det vilket jag inte ska ändå så den summan varierar ju lite hit & dit. Men det mesta har vi levt upp på resor & annat så först sista åren vi börjat spara till buffert osv.
    men det säger väl sig självt att man svarar i en sån här tråd för att skryta? . Det är väl inte så kul att diskutera sparande om man vet med sig att man fixat det dåligt? Vi är inte en småbarnsfamilj men vi är fram tills helt nyligen studenter vilket ger mig anledning att vilja skryta om våra 100 000.
Svar på tråden Hur mycket sparande är vanligt?